Romige broccoli met zalm
08 februari 2018 
1 min. leestijd

Romige broccoli met zalm

Een geweldige combinatie vind ik het. Broccoli en zalm en kaas. Voel je vrij overigens de broccoli te vervangen door bloemkool of een andere groente naar keuze.

Maar hoe makkelijk is dit? Dit gerecht staat echt in 15 minuten op tafel.

Romige broccoli met zalm

En dit is ook vaak hoe ik zelf mijn avondmaaltijden bedenk. De basis begint bij een stukje vlees of vis (ongeveer 150 gram tot 200 gram), ik kies er vervolgens minimaal 2 soorten groenten bij en maak het af met extra smaak in de vorm van spekjes of kaas. Deze schotel zou overigens ook nog even in de oven kunnen. Strooi er dan nog wat extra geraspte kaas overheen voor een mooi bruin korstje.

Zie ook: 5 makkelijke en gezonde recepten

En je gezin? Hier past zelfs een aardappel, pasta of rijst bij. In de oven is dat nog gemakkelijker, door de ene helft voor jou koolhydraatarm te houden en de andere helft met wat aardappelschijfjes te bedekken.

Lees ook: Koolhydraatarm eten gedoe? Ik geef je mijn 5 beste tips!

Benodigdheden (2 personen)

  • 2 zalmmoten
  • 1 broccoli
  • 100 gram champignons
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 2 sjalotten
  • 60 gram roomkaas
  • 60 gram crème fraîche halfvol
  • Olijfolie
  • Peper en (zee)zout

Bereidingswijze

  1. Was de broccoli en snijd daarna in roosjes.
  2. Breng een pan met water aan de kook.
  3. Kook de broccoliroosjes in circa 8 minuten gaar.
  4. Snipper ondertussen de sjalotten fijn.
  5. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan.
  6. Bak hierin de sjalotten glazig.
  7. Voeg na circa 2 minuten de zalm toe.
  8. Was de cherrytomaatjes en borstel de champignons. Snijd daarna door de helft.
  9. Voeg de cherrytomaatjes en de champignons toe.
  10. Voeg de broccoli roosjes ook toe aan de koekenpan. Zo kunnen ze nog even meebakken.
  11. Breng op smaak met peper en (zee)zout.
  12. Voeg de crème fraîche en de roomkaas toe. Roer alles door elkaar heen.

Koolhydraatarme recepten ontvangen

Over de schrijver
Ik ben Linda, de drijvende kracht achter Slank met Linda. In mijn blogs deel ik al mijn kennis en ervaring met je omtrent koolhydraatarm eten + het opbouwen van een gezonde relatie met eten. Mocht je vragen hebben, mail mij gerust!
Lydie
Door

Lydie

op 10 Feb 2018

Heel lekker, dankjewel voor dit lekkere recept!

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 10 Feb 2018

Graag gedaan!

Helena
Door

Helena

op 23 Feb 2018

Bij dit recept eet je echt je vingers op, heerlijk. Ik ga zeker meer van je recepten proberen!

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 24 Feb 2018

Ah super, heerlijk om te lezen ook!

Jose
Door

Jose

op 02 Mar 2018

Wat moet je met de zalm doen? Ik mis ook de oventijd

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 05 Mar 2018

Dit hoeft niet in de oven hoor. Dit gaat allemaal in de pan, maar je kan het nog eventueel in de oven doen. De zalm gaar je dus in de pan en later kun je alles samen op het bord serveren.

Miranda
Door

Miranda

op 02 Mar 2018

Dit ga ik zeker proberen! Bedankt voor dit recept

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 05 Mar 2018

Super, benieuwd wat je ervan vindt.

Margot
Door

Margot

op 04 Mar 2018

Het ziet er smakelijker uit dan mijn versie met kale broccoli met hooguit wat geraspte kaas. Ik ga straks meteen champignons en crème fraiche kopen.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 05 Mar 2018

Top. Hopelijk smaakt het je:)

Betty
Door

Betty

op 31 May 2018

Ziet er zeer lekker uit! Wat zijn de waardes van koolhydraat, eiwit, vet en kcal.?

Ina
Door

Ina

op 01 Jun 2018

Ziet er heerlijk uit, ga dit zeker maken, ik kan er alleen niet goed uithalen of je de zalmmoten heel moet laten of in stukjes.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 05 Jun 2018

Dat mag allebei hoor.

Bannink
Door

Bannink

op 25 Oct 2018

RinekeAl veel recepten geprobeerd......allemaal even lekker

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 31 Oct 2018

Wat fijn om te horen, dank je en geniet ervan!

hannah
Door

hannah

op 29 Nov 2018

superlekker! al 2x gegeten!

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 30 Nov 2018

Goed te horen en dank voor het delen.

marjon1
Door

marjon1

op 02 Feb 2019

We hebben gesmuld!!! Het is echt een heel lekker recept. De hoeveelheid is giga. Dus lekker en veel eten én ook nog afvallen. Hoe bestaat het.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 03 Feb 2019

Geweldig toch?! Heerlijk om te lezen en dat jullie hebben genoten.

Corinda
Door

Corinda

op 17 Apr 2019

Ziet er lekekr uit. Hoeveel kcal is het in totaal? Kan je boursan light gewoon gebruiken is dat niet vet?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 18 Apr 2019

Hoi Corinda, de recepten die je vindt op mijn site zijn gericht op de koolhydraatarme leefstijl. Je hebt daarbij dus vetten nodig en calorieën zijn eigenlijk van ondergeschikt belang. Ook kaas staat daarbij vaak op het menu en dan niet de light variant. Ik merk aan je vraag dat jij je vooral bezig houdt met calorieën en zo vetarm mogelijk eten klopt dat? Het recept bevat ongeveer 430 calorieën per persoon/ portie.

Els
Door

Els

op 25 Sep 2019

Hoi dag Linda, het was om he vingers af te likken:-) Wel heb ik soya cuisine gebruikt iplv crème fraîche. De combinatie mt de champignons en de kerstomaatjes was super, qua smaak,kleur,structuur. Dit recept ga ik nog maken. Ook eens mt kabeljauw, want niet iedereen verteert goed zalm in mijn familie.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 25 Sep 2019

Hoi Els, dank je wel voor deze enthousiaste reactie. Dat doet me goed te horen. En zo fijn dat je zelf gaat experimenteren. Geniet ervan!

gita christy
Door

gita christy

op 16 Dec 2019

Hallo Linda, Ik ben erg geïnteresseerd in het koolhydraat vrij eten, lijkt mij een niet zo moeilijke manier van afvallen. Nu is mijn vraag, is het mogelijk dat je koolhydraat vrij niet verdraagt ? Ik heb het namelijk 2 weken geprobeerd en was er redelijk ziek van.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 16 Dec 2019

Oei, dat is niet zo fijn. Ik ben er van overtuigd dat het voor iedereen beter is om koolhydraten en suikers te minderen. Het is lastig zo te achterhalen waar je klachten vandaan kwamen, maar het kan zijn dat je lichaam echt moest wennen aan het verteren van meer vetten en/ of eiwitten. Of dat je misschien toch een voedselintolerantie hebt voor bijvoorbeeld zuivel, noten of eieren. Die eet je namelijk ineens vaak veel meer. Het kan ook zijn dat je je elektrolyten niet op orde had (magnesium, zout en kalium). Maar het kunnen ook de afkickverschijnselen zijn geweest. Die kunnen vrij heftig zijn en ook zeker wel 2 weken aanhouden. Je kan dan bijvoorbeeld eerst eens starten met koolhydraatbeperkt en op die manier afbouwen met koolhydraten naar koolhydraatarm.

Mary
Door

Mary

op 06 Jan 2020

Dit recept al meerdere keren gemaakt, en een groot succes bij het hele gezin. Nu inmiddels even geleden, en wil weer gezonder gaan leven, dus weer eens opgezocht...hij staat deze week wederom op het menu!!

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 09 Jan 2020

Dat is super om te horen, geniet ervan en natuurlijk heel veel succes!

Nicole
Door

Nicole

op 08 Jan 2020

Ik stoom de broccoli bij voorkeuripv koken. De gedachte: vitamine/ mieralen ed verdwijnen niet in kook vocht. Klopt dat

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 09 Jan 2020

Hoi Nicole, dat is wel wat ik overal hoor en lees. Dus voel jij je beter bij stomen, dan dit vooral blijven doen hoor.

Yvon
Door

Yvon

op 21 Sep 2020

Ziet er heerlijk uit, ik ben het nu aan het voorbereiden, maar.....op de foto lijkt de groente apart te zijn gebakken van de vis, maar het recept beschrijft toch een eenpansgerecht? Al lijkt het roeren van de roomkaas me ook wel lastig met 4 stukken zalm erin. Ik heb het verdubbeld dus..😋

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 24 Sep 2020

Ik heb niet van alle recepten foto's, dus gebruik ik wel eens een stock foto:) Was het wel lekker?

Cheyenne
Door

Cheyenne

op 25 Mar 2022

Ik vond het heerlijk. Vanaf nu ga ik je volgen, voor nog meer lekkere recepten.

Kate
Door

Kate

op 30 May 2022

Wij genieten hier ook regelmatig van.

Reactie plaatsen

GRATIS: Koolhydraatarm weekmenu 

Maak kennis met koolhydraatarm eten en download mijn GRATIS WEEKMENU

  • 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes per dag
  • Makkelijke en heerlijke recepten
  • Voorzien van alle voedingswaarden
  • Direct in je mailbox en makkelijk printbaar

Meer advies over 

koolhydraatarm eten?

Er staan meer dan 300 waardevolle en uitgebreide artikelen voor je klaar!