E-mail: administratie@slankmetlinda.nl

Eetschema om af te vallen

Eetschema om af te vallen
12 augustus 2014 Linda Nordholt
In Afvallen, Meest gelezen

 

Eetschema afvallen - Slank met Linda

Ons voedingspatroon is van oudsher vrij koolhydraatrijk. Denk aan brood, aardappels, pasta, rijst. Daarnaast bestaan onze ‘gezonde tussendoortjes’ met name uit Evergreen, Sultana’s, ontbijtkoeken en eierkoeken. Veel mensen hebben er dan ook moeite mee om hun koolhydraatinname op een dag te beperken.

Om veel gewicht en snel vet te verliezen is koolhydraatarm eten een goede manier. Zeker als je snel veel vet kwijt wil, dan is het weglaten van koolhydraten uit je voeding zeker aan te raden. Maar, wat veel mensen dan fout doen, is dat ze minder gaan eten. Wil je minderen met koolhydraten, dan dien je namelijk wel meer eiwitten toe te voegen en gezonde vetten te eten. Met name om geen honger te krijgen en je lichaam niet in een spaarstand te zetten, je energie te behouden en geen spierafbraak te veroorzaken.

De Glycemische Index

Je hoeft echt niet direct alle koolhydraten te schrappen. Je hebt immers ook koolhydraten nodig.

Het is echter wel essentieel om de hoeveelheid koolhydraten en de Glycemische Index (GI) te bepalen. De glycemische index is een getal dat het effect van koolhydraten op de bloedsuikerspiegelaangeeft. Koolhydraten die je binnenkrijgt via je voeding worden in je lichaam verteerd en omgezet tot glucose. De glucose komt in je bloed terecht en beïnvloedt hiermee de bloedsuikerspiegel.

Alle soorten koolhydraten die een hoge glycemische index hebben, worden snel verteerd en omgezet in glucose en daardoor komt hun glucose snel in het bloed terecht. Als er veel suikermoleculen tegelijk in je bloedbaan komen (een bloedsuikerpiek), worden heel veel van die suikermoleculen omgezet in vet. Bovendien zorgt het er ook voor dat je daarna weer een bloedsuikerdip krijgt. Hierbij moet je denken aan wit brood, chips, koekjes.

Voor alle soorten koolhydraten met een lage glycemische index geldt dat zij langzaam verteerd en omgezet worden in glucose en daardoor langzaam hun glucose afgeven aan het bloed. Dit betekent dat koolhydraten met een lage glycemische index de bloedsuikerspiegel minder sterk beïnvloeden. Denk aan noten, zuivel, groenten, ei.

Hoog:

SLECHT
Patat, cornflakes, chips, popcorn, watermeloen, wit brood, witte rijst, koekjes, ijs, ontbijtgranen , mueslireep, ontbijtkoek
Laag:

GOED
Verse jus d’orange, bruine bonen, appel, sinaasappel, melkproducten, pinda’s, soja, noten, bladgroenten, ui, aubergine, courgette, tomaat, champignons

Het gevolg van het eten van voeding met een hoge GI is dat je hersenen een seintje geven; ETEN. Dat herken je vast wel: bij de Chinees of Mc Donalds kun je je goed vol eten, maar heel snel daarna krijg je weer honger. Daarom is het verstandig voedingsmiddelen te nemen met een lage glycemische index; dat wil zeggen voeding die niet zoveel invloed heeft op onze bloedsuikerspiegel.

Om het nog wat moeilijker te maken. Witte rijst heeft een GI van 85, zilvervliesrijst 50; dat is een groot verschil! Je kunt dan dus beter kiezen voor de volkorenvariant. Maar let op: ook als je deze volkoren producten neemt, stijgt je bloedsuiker. Echter, minder snel, dus zijn ze in dat opzicht beter voor je lichaam. Wanneer je echter te vaak of te veel van deze verkeerde koolhydraten eet, raakt het insuline-proces verstoord en kan je lichaam de suikers niet goed meer verwerken.

 

Download hier een GRATIS eetschema om af te vallen: START HIER

Tips voor koolhydraatvermindering en het kiezen van de juiste

Als je wilt afvallen en niet gelijk al je koolhydraten uit je dagelijkse voeding wil schrappen, kun je beginnen door het aantal maaltijden dat koolhydraten bevat te beperken tot maximaal 2 per dag. Start met het aanpassen van je avondeten. Laat de aardappels, pasta en rijst weg.

Doe de volgende test maar eens: Eet voor je begint met de aanpassingen, een diner met een beetje groenten, een stukje vlees of vis, en veel pasta of aardappelen. Je zult zien dat je een halfuur later moe wordt. Nog afgezien van het feit dat je na het avondeten vaak trek krijgt in zoet, omdat je suikerspiegel een dip krijgt. De dag daarna doe je het omgekeerde: vlees, vis of eieren en groenten. En dan maar eens kijken wat je lichaam zegt.

De voorkeur gaat uit om ’s avonds zo min mogelijk koolhydraten te eten. Daarnaast mag de hoeveelheid koolhydraten per maaltijd nooit meer zijn dan de grote van je vuist.

Het liefst eet je na 18:00 uur dus helemaal geen koolhydraten meer en bestaat je avondsnack alleen uit bijvoorbeeld een half bakje magere kwark, kaas of noten.

NIETWEL
Witte rijstZilvervliesrijst of quinoa
Wit brood of bruin broodVolkoren brood of speltbrood of zuurdesembrood
Witte spaghetti, bamiVolkoren pasta
Sauzen uit zakjes/ pakjesZelf kruiden (Tip: lees bijvoorbeeld de Chicken Tonight, kijk wat erin zit aan kruiden en koop die apart)
Cruesli/muesliHavermout, ongezoete muesli
AardappelenZoete aardappel, knolselderij, bloemkool, venkel
BakboterOlijfolie of rijstolie of kokosolie
Ontbijtkoek, mueslirepenNoten, fruit

Om af te vallen en gezond(er) te eten, is het belangrijk je lichaam te voeden en geen eten te eten voor ‘maagvulling’. Dit doe je door de samenstelling van de voedingswaarden te veranderen. En dat kan door het weglaten van bepaalde voeding, zoals brood, aardappelen, pasta’s en rijst, maar door toevoeging van andere voeding zoals noten, avocado, eieren, groenten, vlees, vis en fruit.

Comments (68)

 1. John 2 jaar geleden

  Goeie dag Linda,
  Mijn naam is John. Mijn vriendin is wat aan de zware kant en wilt heel graag afvallen. wat ze dan ook doet lukt het haar niet. Naar de sportschool gaan gaat ook niet vanwege haar werk situatie. Mijn vraag aan jou, heb jij misschien eet tips voor hoor zodat ik het eet patroon qua het maken van avond eten kan aanpassen ? Garne op een gunstige reactie.
  Mvg,
  John

 2. Frenchi 3 jaar geleden

  Hallo..ik ben 54 kilo afgevallen door eerst 1.5 jaar kha te eten..daarmee 50 kilo afgevallen..sinds een week of 5 nu op beperkt tot 100 koolydr..soms zelfs wat hoger..maar ben zelfs nog.4 kilo afgevallen….ik zit nu wel wat lager in vetten en calorieen ..ik eet nu soms wat volkorenbrood..fruit 2 stuks per dag en af en toe zoete asrdappel/ zilvervliesrijst..verder wat hogere groente en bv griekse yoghert 0%…ik heb hiermee nooit honger en van 127 kilo naar nu 73 kilo gegaan..ben 1.82 lang..ben er happy mee…groetjes ftenchi

  • Auteur
   Linda Nordholt 3 jaar geleden

   Whoop whoop, dat heb je super gedaan dus. Mijn complimenten zeg!

 3. Valentijn 3 jaar geleden

  Hoi Linda, wat een fijne en leerzame site. Ik ben nu zelf zo’n paar weken bezig met koolhydraat arm eten. Moet zeggen dat het me goed bevalt. Maar vroeg me eigenlijk het volgende af; het koolhydraat arm eten heb ik volgens mij goed onder de knie. Heb een app waar ik alles kan invullen wat ik eet en daar zit ik altijd netjes onder het aantal koolhydraten wat ik per dag wil eten. Alleen nu kan ik in die app ook zien hoe het zit met het vet dat in mijn voedsel zit. En nu vroeg ik me eigenlijk af moet ik daar nu ook op gaan letten. Ik eet bijvoorbeeld graag een advocado maar dat is dus best vet. En bijvoorbeeld een lepeltje olie over mij sla vind ik ook lekker, of mozzarella ofzo. Kun jij me missxhien vertellen of ik dat ook moet laten?

  • Auteur
   Linda Nordholt 3 jaar geleden

   Zeker niet laten juist. Dat wat je mindert in koolhydraten vooral aanvullen met voldoende eiwitten en gezonde vetten. En de avocado en olie zijn gezonde vetten. Dus doen.

 4. sibuna 3 jaar geleden

  leuke site!
  kunnen we maillen voor een eetschema dankje alvast
  succes met u leuke site

 5. Annet 3 jaar geleden

  Hoi Linda,

  Ben nu 2 weken bezig uit je boek.
  Heerlijke gerechten en heel makkelijk te bereiden. Nu 5,5 kilo afgevallen!!
  En het is zo makkelijk vol te houden.
  Bedankt!!

  • Auteur
   Linda Nordholt 3 jaar geleden

   Wauw, wat super om te horen zeg. Ga zo door!

 6. Emilie 4 jaar geleden

  Hallo,
  In het ebook staat vermeld dat je bijvoorbeeld maar één sneetje brood mag eten. Bedoel je één sneetje op een hele dag of hoe moet ik dit begrijpen? Want in het voorbeeld van de dagmenu staat dan weer 2 sneetjes

  Groetjes

  • Auteur
   Linda Nordholt 4 jaar geleden

   Hoi Emilie, ik weet niet goed welk ebook je bedoelt? In de dagmenu’s klopt het dat je 2 sneetjes per dag mag eten. Dat mag je aanhouden. Groet Linda

 7. Patricia 4 jaar geleden

  Hallo Linda,

  Ik ben de afgelopen 1,5 jaar erg aan het schommelen in gewicht, ik heb wel eens gehoord dat het niet zo goed is voor je lichaam, kun je daar misschien iets over vertellen? Ik probeer nu weer wat af te vallen, ik ben weer aan het sporten en probeer verstandig te eten. Ik ben nu dol op rijstwafels! passen die ook in jou dieet? Zo ja, hoeveel per maaltijd mag ik er dan eten ?

  Groetjes,
  Patricia

  • Auteur
   Linda Nordholt 4 jaar geleden

   Hoi Patricia, rijstwafels passen prima in een gezond eetpatroon. Het is alleen lastig om te zeggen hoeveel je er van kan eten. Het gaat namelijk allemaal om de balans tussen koolhydraten, eiwitten en vetten op een dag. Dus het hangt ook helemaal af van wat je de rest van de dag eet. Daarvoor zou ik echt beter met je moeten kijken naar je eetpatroon. Je mag me altijd mailen naar info@slankmetlinda.nl

 8. Sharda hoevers 4 jaar geleden

  Ik heb een vraag ik probeer al een tijdje mijn streef gewicht te halen van 60 kg ik kom van de 70 kg en ben nu 65 kg ik sport veel en probeer de gezond te eten helaas blijven die 5 kg der aan zitten Hoe kan ik dit het beste oplossen

 9. Gwen 4 jaar geleden

  Hallo linda.
  Ik vind je tips heel nuttig, ik heb alleen wel een probleempje.
  Ik heb een bepaald voedingspatroon (veel brood, witte pasta, e.d.) omdat ik rond moet komen met erg weinig geld.
  Dit is iets waar ik elke keer tegenaan loop als ik sites als deze zie.
  Zijn er veranderingen die ik kan maken die in een minimaal budget passen?
  Want ik heb gemerkt dat ik steeds meer aan kom, sinds ik in deze situatie zit en daar zit ik heel erg mee.
  Ik ben wel al meer gaan sporten.
  Grtz

  • Auteur
   Linda Nordholt 4 jaar geleden

   Hoi Gwen, gezonder eten betekent niet direct duurder hoor. Kijk maar eens bij mijn 60 dagen menu. Normale voeding die je gewoon bij de supermarkt kunt kopen en waarbij je geen witte pasta en veel brood eet. https://slankmetlinda.nl/webshop/het-koolhydraatarm-60-dagen-menu/
   Kleine verandering die echt passen binnen een minimaal budget.

 10. Ilhem 4 jaar geleden

  Hallo Linda!
  Leuke site? ik heb een vraag ben ook begonnen met de dieet, nu is mijn vraag mag ik gewoon koffie drinken met magere melk?? En welke suiker kan ik het beste gebruiken, stevia zoetstof?

  Bedankt

  • Auteur
   Linda Nordholt 4 jaar geleden

   Dank je voor het compliment. Koffie mag met magere melk, maar matig hoor! Melk levert toch weer koolhydraten. Stevia is helemaal goed. Groet Linda

   • Ilhem 4 jaar geleden

    Ja drink miss 3 kopjes per dag is niet te veel toch? Mogen suiker vrije snoepjes?

    Groetjes

    • Auteur
     Linda Nordholt 4 jaar geleden

     3 kopjes is prima. Suikervrije snoepjes met mate. Ze kunnen de suikerverslaving in stand houden. Maar een suikervrij snoepje op zijn tijd moet geen probleem zijn.

 11. Roos 4 jaar geleden

  Ik ben nu een week bezig met het dieet en ik ben nog niks afgevallen. Is dit normaal?

  • Auteur
   Linda Nordholt 4 jaar geleden

   Hoi Roos, mag ik je vragen met welk dieet je bezig bent? Dan kan ik je wellicht beter antwoorden. Groet Linda

 12. Tamara Elmendorp 4 jaar geleden

  Hoi Linda,

  Kort geleden zou ik geopereerd moet worden aan mijn baarmoeder, deze moet verwijderd worden. Maar toen ik bij de anesthesist kwam kon ik gelijk rechtsomkeert met de mededeling: je weegt 148,3 kilo en je bmi is 48 ik ga je niet opereren maar ga afvallen.

  Leuk, hoe dan? Ik heb zo’n beetje alles in mijn leven al geprobeerd qua dieet en ik liep ook al met een maagverkleining in mijn hoofd rond.
  Tot ik getipt werd door een vriendin naar jouw pagina, en mij ben gaan verdiepen in koolhydraatarm eten.

  Ik ben vorige week begonnen, eet max 50 gram koolhydraten. En let op mijn eiwitten en vetten, zelfs mijn koffie drink ik niet meer met suiker en inmiddels weeg ik nu 141,8. Gewoon ruim 6,5 kilo in één week afgevallen! En ik voel mij helemaal niet moe, en vind het ook helemaal niet zwaar omdat je in principe heel erg veel mag eten. Weet zeker dat ik dit wel vol ga houden, omdat ik nu al merk dat ik helemaal niet meer bezig ben met het missen van brood/pasta/rijst etc.
  Ik had heel erg opgezwollen voeten van het vocht, kon niet lang zitten of ik moest met de benen omhoog. En nu? Slank!!!

  Ik ga je receptenboek aanschaffen, want ik mis soms wel even de creativiteit qua gerechten.
  Werk je trouwens in de regio Amsterdam?

  Groetjes Tamara

 13. margreet 4 jaar geleden

  Wat mag op die 2 sneetjes koolhydraatarm brood als beleg?

 14. kimberly 5 jaar geleden

  goeden middag,

  ik heb al verschillende diëten geprobeerd zonder succes. nu was mijn vraag helpt dit dieet echt.
  ik sport ook 6x per week zowel cardio en kracht

  mvg kimberly

  • Auteur
   Linda Nordholt 5 jaar geleden

   Hoi Kimberly. Mijn ervaring is dat koolhydraatarm eten absoluut helpt om af te vallen. Nu ken ik echter jouw persoonlijke situatie niet, dus is het lastig je zo antwoord te geven. Maar over het algemeen kan ik zeggen: ja het werkt!

 15. Marissa 5 jaar geleden

  Hi even een vraagje.
  Ik wil alleen 3 keer per dag eten.
  Ik wil nog 10 kilo afvallen, ik ben zelf nu al 40 kwijt. Maar die 10 gaan nu even moelijk. Eerst deed ik 2 sneetjes in de ochtend en in de middag en fruit daar bij en dan avond eten en 3 liter water. Maar nu eet ik havermout in de ochtend en in de middag of ei in de middag zonder brood. En dan fruit daar bij en 2 liter water en avond eten. Is dat goed?? Of zou u iets kunnen zeggen wat ik zou kunnen eten met 3 x per dag. Want dat 6 x vind ik maar niks haha.

  • Auteur
   Linda Nordholt 5 jaar geleden

   Hoi Marissa, complimenten zeg dat je zoveel bent afgevallen. Super! Hou er rekening mee dat jouw lichaam zich moet aanpassen aan je nieuwe jij, wat waarschijnlijk ook vraagt om een aanpassing in eetgewoontes en/ of sportgewoontes. Wellicht heb je wat aan mijn e-books die binnenkort verschijnen. Met weekmenu’s en tips waarom je niet afvalt. En hoe je dit zou kunnen veranderen om je lichaam weer vet te laten verbranden. Hou de site en mijn nieuwsbrief in de gaten. En natuurlijk mijn facebookpagina.

 16. Merel 5 jaar geleden

  ik heb een vraagje, ik ben nog maar veertien jaar en ben niet extreem dik maar wil gewoon een strakke buik… is het dan niet verkeerd dat ik aan dit dieet doe?

  alvast bedankt

  • Auteur
   Linda Nordholt 5 jaar geleden

   Hallo Merel, bedoel je een koolhydraatarm dieet? Ik vind het lastig om zo vanaf afstand en zonder persoonlijke informatie te bepalen of je goed of slecht bezig bent. Daarvoor zal ik echt een persoonlijk traject met je moeten aangaan. Je kunt me hiervoor altijd een mail sturen naar info@slankmetlinda.nl.

 17. Frieda 5 jaar geleden

  hallo Linda,

  ik ben sinds gister begonnen met koolhydraatarm. Er moeten heel wat kilootjes af helaas.
  wat is de hoeveelheid van vlees en groente?

  • Auteur
   Linda Nordholt 5 jaar geleden

   Hoi Frieda, je bedoelt de portiegrootte per keer? Of per dag? Ik hou als portie 150-200 gram aan. Qua groente mag je zelfs wel tot een kilo per dag gaan:) Als je let op je koolhydraatinname en je dit in de gaten houdt per dag, kun je tot dat maximum gaan. Groet Linda

 18. Layina 5 jaar geleden

  Hoeveel dagen moet je koolhydraat arm (minder koolhydraten) eten om gewichtsverlies op te merken? En hoeveel is dit ongeveer (minimaal) per week (aangezien iedereen anders is)?

  • Auteur
   Linda Nordholt 5 jaar geleden

   Hoi Layina, na 2 dagen koolhydraatarm te hebben gegeten gaat jouw lichaam in ketose en start de vetverbranding. Of dit direct zichtbaar is in gewichtsverlies verschilt per persoon uiteraard. En je zegt het zelf, iedereen is anders en heeft andere doelstellingen. Dus de hoeveelheid koolhydraten verschilt hierin. Streng koolhydraatarm is tot maximaal 50 gram koolhydraten per dag. Maar tot max 100 gram per dag is een goed aantal om goed mee af te vallen.

 19. Maikel 5 jaar geleden

  Hoi linda
  Ik ben maikel (15) en ik wil heel graag voor een sixpack trainr maar ik moet daarvoor eerst afvallen zo u voor mij een eetschema willen maken

 20. Bjorn 5 jaar geleden

  Hoi linda voorheen sporten ik veel en was zeer tevreden met mijn gewicht alleen nou ben ik een jaar geleden van werk veranderd en nu zit ik heel veel in het buitenland en verblijf in hotels en eet en ontbijt daar dus ook en er zijn tog wel wat kilo tje bij gekomen nou vind ik het nu nog niet zo erg maar ik denk dat als ik er niks aan doe dat het alleen maar meer woord heeft u misschien een paar tips voor mijn zo dat ik tog dit werk ken blijfen doen en me gewicht op pijl houden?

  Mvg Bjorn

 21. Cynthia 5 jaar geleden

  Hoihoi! Vraagje over de salade als lunch. Mag daar ook wat tonijn in eventueel??
  Groetjes Cynthia

  • Auteur
   Linda Nordholt 5 jaar geleden

   Hoi Cynthia, maar natuurlijk is tonijn toegestaan. Geniet ervan!

 22. Mariska 5 jaar geleden

  Wat een leuke site!

  • Auteur
   Linda Nordholt 5 jaar geleden

   Bedankt voor het compliment. Dat doet me uiteraard goed!

 23. mariska 5 jaar geleden

  Hallo.

  Ik wou vragen of u mij kan helpen aan een gezond eet schema. Ik wil graag 15 kilo afvallen die ik nog teveel heb van mijn laatste zwangerschap van 3 jaar geleden alweer. Maar ik krijg het er gewoon niet of omdat ik niet weet wanneer ik wat mag eten. Ik heb wel een mega druk leven met 2 banen en ik werk 4 lange dagen. Dus ik hoop dat u kunt helpen
  Alvast bedankt

  Gr mariska

 24. Aaf 5 jaar geleden

  Hi Linda,
  Ik heb mijn rug gebroken en mag dan niet sporten enzo,
  Door al dat gebeuren ben ik 5kg aangekomen, en dat is gewoon niet leuk. Nu wil ik natuurlijk graag mijn oude gewicht terug of misschien nog wel ietsje meer. Maar mijn moeder kookt altijd en ik eet gewoon wat de pit schaft dus daar wil ik geen rekening mee houden.Maar hoe kan ik afvallen zonder elke keer ongezonde dingen te willen eten en drinken. Hoe houd ik dit vol?
  Alvast bedankt !!
  Groetjes Aaf

  • Auteur
   Linda Nordholt 5 jaar geleden

   Hoi Aaf,

   Misschien is het een idee om mij even een mailtje te sturen naar info@slankmetlinda.nl om eens te kijken wat ik voor je kan doen?

 25. sjoerd 5 jaar geleden

  ik ben allergisch voor noten wat raad je aan om te eten als tussendoortje ipv noten

 26. Els 5 jaar geleden

  Eindelijk eens een artikel met praktisch advies en specifiek. Ik las laatst ook over de heilzame werking van kaneel voor de bloed suiker spiegel. Wat is jouw mening daarover? Momenteel doe ik dit drie keer per week een staafje in mijn thee.

  • Auteur
   Linda Nordholt 5 jaar geleden

   Hallo Els, bedankt voor het compliment. Leuk om te horen. Ik ben voorstander van gebruik kaneel, juist omdat dit goed is voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Lees mijn blog maar eens: https://slankmetlinda.nl/superfood-kaneel/. Ik weet alleen niet of het dan goed is dit 3 keer per week te gebruiken met een heel staafje. Ik zou het zelf iedere dag met mate gebruiken. Bijvoorbeeld door de yoghurt of samen met een geprakte appel.

 27. marissa 5 jaar geleden

  Vorig jaar erg veel afgevallen, maar nu was ik het even kwijt de inspiratie! Dankzij dit toch weer de spirit en ideeën gevonden! Thx, super!!

  • Auteur
   Linda Nordholt 5 jaar geleden

   Hoi Marissa, wat ontzettend goed dat je veel bent afgevallen en wat fijn dat ik je heb kunnen inspireren. Top! Bedankt voor jouw reactie!

 28. Marit 5 jaar geleden

  Een erg leuke blog. Hier kom ik een stuk verder mee 🙂

  • Auteur
   Linda Nordholt 5 jaar geleden

   Hoi Marit, bedankt voor het compliment. Altijd leuk om te horen en fijn dat het je op weg helpt.

 29. Erik 5 jaar geleden

  Beste Linda,

  Hoeveel gram koolhydraten raad jij aan om te eten per dag? Zit zelf aan 70 gram per dag bestaande uit 7 maaltijden. In de ochtend pak ik de meeste. Alleen een uur voor het slapen neem ik vaak wel yoghurt met aardbeien. Dit doe ik omdat ik anders minder goed in slaap val en rusteloos wordt. Maakt deze koolhydraat inname veel uit? Top blog trouwens!!

  • Auteur
   Linda Nordholt 5 jaar geleden

   Hoi Erik, om een ‘boost’ in afvallen te creëren hanteer ik altijd tot maximaal 50 gram koolhydraten per dag. Zelf zet ik hiervoor mijn Quickstart in, afvallen met het koolhydraatarme eiwitrijke dieet. Met 70 gram koolhydraten per dag zit je ook goed hoor, maar als het afvallen niet lukt, kun je proberen deze wat te verlagen. Ik hanteer ook vaak tussen de 75 en 100 gram per dag om af te vallen hoor, dat is persoons afhankelijk. In de avond adviseer ik altijd eiwitten en geen koolhydraten. Dus geen aardbeien. Kies dan liever voor yoghurt met noten. En bedankt voor je compliment!

   • Dirkje 5 jaar geleden

    Beste Linda,
    Ik wil graag 15 kilo afvallen. Kan jij mij helpen om een eetschema op te stellen?

    Gr

    • Auteur
     Linda Nordholt 5 jaar geleden

     Hallo Dirkje, stuur mij maar even een mailtje naar info@slankmetlinda.nl. Dan kan ik je wat vertellen over wat ik voor je kan betekenen.

 30. Jakub 5 jaar geleden

  Deze blog heeft me heel erg geholpen met het maken van mijn eigen voedingsschema. Hier kun je alle benodigde informatie vinden. Top Blog!!!

  • Auteur
   Linda Nordholt 5 jaar geleden

   Hallo Jakub, wat leuk om te horen. Ik hoop je nog meer te mogen inspireren met nieuwe artikelen in het jaar 2015. Wil je niets missen? Schrijf je dan vooral in op mijn nieuwsbrief hoor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*