E-mail: administratie@slankmetlinda.nl

Koolhydraatarm eten en vakantie

Koolhydraatarm eten en vakantie
11 juli 2017 Linda Nordholt

De vakantie is voor velen begonnen, anderen moeten nog even wachten. Maar toch….de vakantiemodus gaat bij iedereen toch langzaam aan. Vooral praktische voorbereidingen treffen voor de reis, de bestemming, de uitjes etc. Maar hoe plan jij je vakantie op het gebied van eten? Of laat je het even helemaal gaan?

Ook voor mij als voedingsdeskundige een uitdagende tijd met mijn klanten en leden. Want ik weet als geen ander, en hier spreek ik als ervaringsdeskundige, dat het ook een tijd kan zijn van loslaten. Bewust of onbewust, maar loslaten van alles wat je op het gebied van je gewicht en gezondheid hebt opgebouwd. En ik zeg er bij: Ook onbewust. Want velen willen doorzetten tijdens de vakantie. Genieten, maar toch zeker niet aankomen.

En toch is het niet ondenkbaar dat daar een schoen wringt. Wat is vakantie zonder witte broodjes bij het ontbijt? Wat is vakantie als je altijd maar moet opletten op wat je eet? En iedere dag moet nadenken over wat je wel en niet mag of kunt eten?

Bij sommigen is hier geen enkel probleem. Gewoon loslaten tijdens de vakantie en daarna zien we wel verder…..

Of heel simpel alles voorbereiden tot in de puntjes en eten is geen issue.

Maar voor velen gaat het dieper dan dat. Het dubbele gevoel dat ontstaat tussen genieten kan alleen met lekker eten en help…ik wil ook niet aankomen.

Ik heb alle stadia gehad. Van snel crashen voor de vakantie, mezelf overeten tijdens vakanties, me rot voelen om na de vakantie maar weer te werken aan de kilo’s. En daar was ik klaar mee…..Ik had een plan nodig.

Ik vertel je in deze video mijn inzichten, de stations die ik gepasseerd ben en hoe ik het nu doe.

En daar is het voor mij als voedingsdeskundige op dit moment ook een uitdaging met klanten. Hoe is het gesteld met jouw mindset en praktische voorbereiding? Wat is jouw plan?

Je hebt een driestappen plan nodig:
– Plan voorbereiding
– Plan tijdens
– Plan na de vakantie

En o neeeee, ik zeg niet dat dit makkelijk is. Dit is werken aan jezelf. Maar het kan echt…Zodat jij met alle vakanties die komen gaan je je een stuk beter gaat voelen. Bekijk mijn video en ik leg het je uit, want alles draait om die mindset!

Comments (8)

 1. Bloem 10 maanden geleden

  Hoi Linda,

  Wij gaan volgend weekend een weekendje weg.ik eet nu gedurende 6 maanden 40 koolhydraten op een dag en ben inmiddels 12 kilo afgevallen. Wat gebeurt er nou als ik ervoor kies om tussen de middag een volkoren boterham te nemen met bv tonijn salade en ik mij de rest vd dag aan mijn dieet hou. Is dan alles verstoord en duurt het dan weer dagen voordat ik weer kan afvallen?

  • Auteur
   Linda Nordholt 10 maanden geleden

   Er kan op zich niet veel mis gaan, maar door het eten van een volkoren boterham raak je uit ketose als je nu strikt koolhydraatarm volgt. Je kunt ook wat meer vocht gaan vast houden door meer koolhydraten te eten en je kunt wat meer trek gaan ervaren. Je bloedsuikerspiegel kan weer uit balans raken. Je zult echter niet snel ineens weer gaan aankomen hoor, maar je lichaam kan erop reageren.

 2. wilma 1 jaar geleden

  Hoi Linda,
  de eerste dagen zijn we onderweg dan toch die witte broodjes, haha 😉
  maar als we op plek zijn gaan we boodschap doen, Yoghurt en sla en soep en garnalen,
  Chocolade is mijn boosdoener.
  Ons zoontje is moeilijke eter hij heeft sonde voeding gehad, heeft een beperking, daarbij moet ik juist opletten dat het niet “te” word. Hopelijk heb je tips, op eten die meer voedzaam zijn, vol gevoel geven. Groetjes Wilma fijn vakantie

  • Auteur
   Linda Nordholt 1 jaar geleden

   Ik weet niet hoe je je vakantie viert:) Koolhydraatarm eten zorgt voor een verzadigd gevoel. Eieren, groente, vlees, vis, noten, avocado, kaas, kwark.

 3. Thea 2 jaar geleden

  Hoi Linda…Wij zitten nu een week in Oostenrijk in een hotel met halfpension…erg goed en lekker allemaal, we kunnen elje dag kiezen uit 3 verschillende menu’s…Ik moet eerlijk zeggen dat het ons goed afgaat, we hebben niet echt het idee dat we zijn aangekomen, nou misschien heel iets. We snaaien niet, en dat gaat ons goed af.

  • Auteur
   Linda Nordholt 2 jaar geleden

   Ah wat super om te horen zeg. Top en geniet ervan!

 4. Linda 2 jaar geleden

  Waarom moet je op vakantie je aan een dieet houden?

  Groet Linda Rutten

  • Auteur
   Linda Nordholt 2 jaar geleden

   Nou, dat hoeft natuurlijk niet. Dat is voor iedereen verschillend. Wil je liever niet aankomen tijdens de vakantie, dan kun je wat met mijn tips doen. Dat staat je helemaal vrij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*