arrow_drop_up arrow_drop_down
27 oktober 2016 

Paella, maar dan koolhydraatarm

Ik ben dol op Spanje, dus ook op paella. Meestal kies ik in Spanje voor tapas hoor, want paella met rijst bevat toch veel koolhydraten. Dus meestal maak ik het dan thuis met bloemkoolrijst. Maar dat kan ook heel goed zonder de rijst. Dus nog minder ingrediënten om wat lekkers op tafel te zetten. En het past uiteraard perfect in een koolhydraatarm eetpatroon.

Ervaar het zelf!

Paella

Ingrediënten

  • 5 tomaten
  • 2 el Olijfolie
  • 2 tl Paprikapoeder (heb je gerookte paprikapoeder, dan 1 tl)
  • 1 tl kurkuma
  • 300 gram kabeljauw
  • 100 gram ongekookte doppertjes
  • 100 gram grijze garnalen
  • 35 gram zachte geitenkaas
  • 400 gram wok groente naar keuze
  • Zout

Bereiding

De smaak van deze paella komt vooral door de kabeljauw 10 minuten gaar te laten worden in de tomatensaus. Daardoor is zowel de saus als de kabeljauw heerlijk op smaak. Pas op: niet aan de kook brengen. Als je het  lekker vindt kun je op het laatst ook nog verse peterselie, dragon of zure augurken toevoegen

  1. Doe 5 tomaten in een blender samen met, 1 el olijfolie, paprika poeder, de kurkuma en een snuf zout
  2. Verwarm dit gelijkmatig en laat 10 minuten pruttelen, voeg vervolgens 300 gram vis toe en laat nog 10 minuten staan (niet koken). Ideaal is een temperatuur van circa 65 graden
  3. Bak de grijze garnalen 2 minuten in 1 el olijfolie  totdat ze wit/roze zijn (niet langer want dan worden ze taai) Leg ze apart op een bord
  4. Kook 100 gram doppertjes in 5 minuten gaar en giet dan af
  5. Bak de wolkgroente op hoog vuur 2 minuten in de pan waar je de garnalen in gebakken hebt
  6. Voeg dan de tomatensaus met vis en de doppertjes toe
  7. Voeg als laatste geitenkaas toe en de garnalen, doe het deksel op de pan en dien na 2 minuten op

Koolhydraatarme recepten ontvangen

Emmeke
Door

Emmeke

op 2 November 2016

voor hoeveel personene zijn de recepten?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 4 November 2016

Allemaal voor 1 persoon tenzij anders aangegeven. Goede vraag overigens:)

yvonne
Door

yvonne

op 3 November 2016

Zojuist gegeten. Viel ons persoonlijk wat tegen qua smaak. De volgende keer, want die komt er zeker, wil ik de paprikapoeder en kurkuma meebakken met de groenten. Misschien komen hun smaken dan iets beter tot hun recht. Toch smakelijk gegeten hoor. Morgen starten we met de 30 dagen boost.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 4 November 2016

Hoi Yvonne, dat lijkt mij een goed plan:) Succes met de 30 dagen boost. En bedankt voor je reactie.

Reactie plaatsen

Cookies