Wie is Linda?Over Linda Nordholt


Al zolang als ik me kan herinneren, heb ik mezelf altijd te dik gevonden, niet knap genoeg en had ik weinig zelfvertrouwen. Ik was vooral bezig met wat anderen wel niet van mij zouden vinden.

 

Vragen die ik mezelf stelden waren:

 

 • Zou ik mezelf niet beter kunnen accepteren als ik slanker zou zijn?  
 • Ik zou dan toch veel succesvoller kunnen zijn?
 • En slank zijn betekent toch ook veel meer zelfvertrouwen hebben?
 • En anderen zouden mij dan toch ook sneller accepteren en mooier vinden?
 • En zo volgden er jaren van diëten. Afvallen ging vaak wel, ik koos weer een dieet, knop om en er vol voor gaan….maar dat volhouden…dat lukte me niet.

Dat had geen goed effect op mijn zelfvertrouwen en ik vond mezelf een echte slappeling. En ik werd natuurlijk steeds zwaarder.

 

Het was op een gegeven moment zo erg dat de weegschaal mijn humeur van de dag bepaalde. En ik vooral geleefd werd door alles wat met eten te maken had. Ik zat werkelijk waar vast in de vicieuze cirkel van eten, niet eten, meer eten, stoppen met eten, weer afvallen, aankomen, diëten en ga zo maar door.

 

Er moest wat veranderen en ik voelde heel diep van binnen dat ik eerst mijn ongezonde relatie met eten moest herstellen.

 

En ik deed mijzelf de belofte nooit meer te gaan diëten die mij alleen maar ongelukkiger maakten.

 

Ik begon mij serieus te verdiepen in wat ik toch al die jaren met het diëten heb gedaan.

 1. Ik ontdekte dat mijn lichaam door al die diëten lichamelijk en emotioneel op slot zat. Ik had een echte dieetmindset gecreëerd.
 2. Mijn lichaam had letterlijk honger naar voeding om weer gezond en sterk te kunnen worden. Mijn stofwisseling was volledig verstoord door al die diëten.
 3. En ik ontdekte dat ik mijn lichaam zelf onbewust geprogrammeerd had in vetopslag in plaats van vetverbranding. Het vetopslaghormoon insuline had mij volledig in de greep.
 4. En dat zorgde voor een jarenlange strijd met eten, mijn gewicht én mijn zelfvertrouwen.

En ik ging op zoek naar de sleutel om die vicieuze cirkel van afvallen, aankomen en gevoel van falen, waar ik in verstrikt was geraakt te doorbreken.


Slank met Linda: Koolhydraatarm eten


Ik kwam in aanraking met de koolhydraatarme leefstijl, wat mij leerde omdenken. Want wat bleek, alles wat ik ooit geleerd had over voeding, diëten en afvallen, bleek totaal anders in elkaar te zitten. Ik had alleen altijd in de verkeerde hoek gezocht. Ik las tientallen boeken, volgde voornamelijk Amerikaanse experts op dit gebied, liet mijn juristenbestaan achter mij en deed een opleiding als voedingsdeskundige.


Wat koolhydraatarm eten voor mij heeft betekend is:

 • Dat ik meer mag en kan eten dan ik ooit voor mogelijk heb gehouden! Ook vet waarvan ik altijd dacht dat het slecht was
 • Dat ik niet hoefde te sporten om af te vallen of om op gewicht te blijven. 80% bereik je met je koolhydraatarme voedingspatroon, 20% is sport
 • Dat ik geen honger meer heb door de dag heen. En al helemaal geen last meer heb van snaaibuien
 • Dat ik mezelf zeker wekelijks wat niet-koolhydraatarms gun en daarbij niet bang hoef te zijn dat ik aankom
 • Dat ik nooit meer het gevoel heb op dieet te zijn, gewoon omdat ik niet meer anders wil
 • En dat ik eindelijk los ben uit die dieetmindset van het alles of niets denken, constant weer op dieet moeten en constant bezig zijn met ‘dit mag ik wel en dat mag niet, want het staat niet op mijn schema’.
En dat noem ik nu een gezonde relatie met eten hebben

Mijn doorbraak wordt jouw doorbraak

En dat wat ik had meegemaakt, die doorbraak om die gezonde relatie met eten te krijgen, die gunde ik anderen ook. En dat is de reden waarom ik doe wat ik doe en ben ik vol overtuiging en passie Slank met Linda begonnen.


Ik heb mij volledig gestort op het bij elkaar krijgen van alle puzzelstukjes op het gebied van afvallen en gezonder worden.

Mijn aanpak onderscheid zich inmiddels van alle andere koolhydraatarme ‘diëten’, omdat ik me niet alleen richt op het WAT maar ook op het HOE en WAAROM. Afvallen gaat namelijk verder dan alleen je eetpatroon aanpassen. Het gaat namelijk over mindset, je omgeving, je lichaam, je gedachtes, hoe je omgaat met verleidingen en emoties en vooral over jouw relatie met eten.

  Ik heb inmiddels 3 boeken op mijn naam staan en heb ik al meer dan 100.000 mensen mogen helpen.
  Ik heb De Club van Linda opgericht, met inmiddels meer dan 6000 leden die er succesvol gebruik van hebben gemaakt.

  En aan al die mensen geef ik mijn sleutel door, zodat de strijd met de weegschaal, afvallen, diëten weer plaats kunnen maken voor trots, zelfvertrouwen en geluk.

  Ik kan niet wachten deze doorbraak ook bij jou te zien.

Slank met Linda: Koolhydraatarm eten

Je kunt mij kennen van:
Slank met Linda: Koolhydraatarm eten
Slank met Linda: Koolhydraatarm eten

"Iedereen verdient die gezonde relatie met eten, om zo nooit meer een strijd te hoeven voeren met de weegschaal, met zichzelf, met de gezondheid en met eten. Om weer optimaal te kunnen genieten van alle andere dingen in het leven en dat vol trots, zelfvertrouwen en geluk.”

Linda Nordholt

arrow_drop_up arrow_drop_down