Koolhydraatarme basis saus

Zelf een basis saus maken die koolhydraatarm is en geen suiker bevat. Heel simpel en je kan er alle kanten mee op. Met video om het nog makkelijker te maken!

Koolhydraatarme mayonaise

De makkelijkste manier om deze mayonaise te maken is met behulp van een staafmixer. Mayonaise maken is dan zeer gemakkelijk. Je mag het ook doen door met een garde te kloppen als je wat meer ervaring hebt.

Benodigdheden

  • één eiwit
  • één tl mosterd
  • 200 ml olijfolie (mild)
  • peper en zout
  • water

Voor de mosterd neem ik Dijon mosterd (mild). Dat is een persoonlijke keuze. Ik houd niet van te scherpe mosterd.

Voor de olijfolie moet je de milde nemen. Als je extra vierge gebruikt dan wordt de mayonaise veel te bitter.

Bereidingswijze

In de video zie je dat ik ook water gebruik. Dat is vooral handig als je de mayonaise wat langer wilt bewaren; door het water blijft de saus stabieler. Sluit wel altijd af met olijfolie.

Je kunt deze mayonaise rustig 5 tot 6 dagen bewaren.

En je kunt helemaal los gaan met kruiden om het op smaak te maken zoals jij wilt.

Zie ook: Recepten voor gezonde sauzen: Eiwitrijk en koolhydraatarm