E-mail: administratie@slankmetlinda.nl

Kruiden en groenten combineren

Kruiden en groenten combineren
4 mei 2014 Linda Nordholt
Groenten en Kruiden combineren

Groenten kun je op veel manier eten: Rauw, gekookt, gestoomd, in de wok, gestoofd of in de soep. Ook in een koolhydraatarm dieet zijn groenten onmisbaar. De reden dat we bepaalde groenten tijdens een strikt koolhydraatarm dieet uitsluiten is, omdat ze veel zetmeel (=suiker) bevatten. Denk aan spruitjes, gekookte wortelen, bietjes, uien, bonen en peulvruchten.

Het is echter vaak lastig voor velen om groenten lekker te krijgen. Ze worden lekker, en gerechten worden anders, wanneer je kruiden gebruikt. Kruiden leveren geen koolhydraten of eiwitten en kun je onbeperkt gebruiken. Experimenteer naar hartenlust met diverse kruiden om gerechten andere smaken te geven.

Om je op weg te helpen welke kruiden je het beste bij welke groenten kunt gebruiken, hierbij een overzicht:

Andijvie Bieslook, citroenmelisse, dragon, mosterd, nootmuskaat, peper, selderij, uien.
Asperges Bonenkruid, dille, kerrie, nootmuskaat.
Aubergines Basilicum, kervel, salie, rozemarijn.
Bloemkool Dragon, foelie, kerrie, koriander, kummel, marjolein, mosterd, nootmuskaat, peterselie, rozemarijn.
Boerenkool Knoflook, marjolein, mosterd, nootmuskaat.
Broccoli Dragon, foelie, koriander, nootmuskaat, kummel.
Champignons Basilicum, bieslook, citroenkruid, dragon, kerrie, knoflook, kervel, koriander, peterselie, marjolein, nootmuskaat, paprika, peper, rozemarijn, selderij, tijm.
Chinese kool Basilicum, dille, foelie, koriander, kruidnagelen, kruizemunt, marjolein, mosterd, peper, rozemarijn, selderij.
Courgettes Basilicum, dille, kerrie, kervel, marjolein, paprika, peper, peterselie, rozemarijn, salie, selderij.
Groene/witte kool Koriander, dille, munt.
Komkommer Bieslook, bonenkruid, borage, citroenmelisse, dragon, kervel, dille, kummel, mosterd, paprika, selderij, venkel, rozemarijn.
Prei Bieslook, kummel, laurier, selderij, tijm.
Peulen Basilicum, bonenkruid, dille, foelie, kervel, marjolein, mosterd, peterselie, rozemarijn, salie, selderij, tijm.
Rode kool Basilicum, kaneel, koriander, kruidnagelen, jeneverbessen, laurier, marjolein, munt, tijm.
Savoye kool Dille, kerrie, kruizemunt, marjolein, mosterd, nootmuskaat.
Selderij Marjolein, salie, venkel.
Sla Basilicum, bieslook,citroenkruid, citroenmelisse, kervel, tijm, peterselie, rozemarijn, dille, dragon, selderij, uien.
Spinazie    Bieslook, kervel, knoflook, laurier, basilicum, dragon, koriander, marjolein, munt, nootmuskaat, rozemarijn, salie, selderij.
Tomaten Basilicum, bieslook, bonenkruid, borage, dille, dragon, kervel, koriander, maggi, marjolein, peper, peterselie, salie, selderij, uien, venkel.
Witlof Basilicum, dragon, marjolein, bieslook, koriander, peterselie, citroenmelisse, peper, selderij.
Zuurkool Jeneverbessen, dille, basilicum, bonekruid, kummel, kerrie, peterselie.

Wil je liever een makkelijke manier van kruiden? Denk eens aan de kruiden van Jonnie Boer. Deze kun je halen bij de AH.
Een geweldige manier om je groenten iedere keer op een makkelijke manier anders te laten smaken.

Benieuwd naar lekker koken zonder pakjes en zakjes, maar met verse kruiden? Kijk hier maar eens.

Heb jij nog goede tips over het kruiden van je groenten? Laat ze achter in een reactie.

club van linda

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*