Stoofschotel van varkensvlees

Stoofschotels zijn heel simpel. Je hebt er alleen wat geduld voor nodig. Ik ben zelf dol op de combinatie sperziebonen en tomatensaus. Dit is een blijvertje bij mij.

Benodigdheden (2 personen)

  • 300 gram varkenslappen (in stukken van 3 cm gesneden)
  • 1 ui (in stukken gesneden)
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 2 takjes tijm
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 dl rode wijn azijn
  • 1 dl water
  • 100 gram zwarte olijven
  • 400  gram sperziebonen

Bereidingswijze

  1. Bak de ui en de knoflook glazig op laag vuur in 5 minuten en haal het dan uit de pan
  2. Verhit in een braadpan de rest van de  olijfolie en bak het vlees rondom bruin
  3. Voeg de tomatenpuree, het ui-knoflook mengsel, de azijn, het water en de tijm toe
  4. Breng aan de kook en temper dan het vuur en laat 45 minuten op laag vuur staan met de deksel op de pan
  5. Schep halverwege om
  6. Kook de sperziebonen 8 minuten en voeg dan toe aan het vleesmengsel samen met de olijven en laat nog 5 minuten doorwarmen.

Voedingwaarde per portie

  • Kcal: 715
  • Kh: 19
  • Vet: 43
  • Eiwit: 35