Knolselderij bloemkoolsoep

Soep kan altijd, maar dit is wel een echte wintersoep door het gebruik van de groente knolselderij. Door het gebruik van de slagroom wel ontzettend romig en goed vullend.

Knolselderij bloemkoolsoep

Maak een grote pan, want invriezen kan heel gemakkelijk. Zo heb je altijd een snelle avondmaaltijd of lunch.

Zie ook: Bloemkool kip soep

Benodigdheden (6 porties)

  • 2 el olijfolie
  • 2 gesnipperde uien
  • 1 tl vadouvankruiden (of kerriepoeder)
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 knolselderij in blokjes gesneden
  • 1 bloemkool in roosjes
  • 1,5 liter groentebouillon (bijvoorbeeld met een blokje of uit een pot. Voor nog meer voedingsstoffen denk eens aan bottenbouillon)
  • 50 ml vloeibare slagroom
  • Verse peterselie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olie in een soep pan en fruit de uien langzaam in 10 minuten. Voeg halverwege de vadouvan kruiden toe
  2. Voeg nu ook de groentebouillon toe samen met de knolselderij en alle kruiden en laat 30 minuten trekken, doe halverwege de helft van de bloemkoolroosjes er in
  3. Blend de soep met een staafmixer en voeg daarna de slagroom toe.
  4. Voeg nu de andere helft van de bloemkool toe en laat nog 5 minuten warm worden zodat de bloemkoolroosjes nog een beetje knapperig blijft.  Maak af met peterselie en breng op smaak met peper en zout.
  5. Pas op met zout; het hangt er vanaf welke bouillon je gebruikt (in sommige zit al zout)

Voedingwaarde per portie

  • Kcal: 90
  • Kh: 6
  • Eiwit: 3
  • Vet: 5

Tip: Vervang de knolselderij in dit recept eens door wortelpeterselie. Krijg je direct een andere soep van!

Benieuwd naar andere recepten met knolselderij? Kijk zeker even hier:

Koolhydraatarme frietjes: 3 tips

Heerlijke koolhydraatarme stamppot: 4 recepten!