Koolhydraatarm eten zonder koken

Wat kan een koolhydraatarm dieet toch een feestje zijn. Tegenwoordig is alles wat koolhydraten bevat, brood, pasta, rijst, koekjes, taart, koolhydraatarm te maken. Maar ja, het kan soms zo’n gedoe zijn. Je wilt niet uren in de keuken staan en soms heb je echt geen tijd of zin om uitgebreid te gaan koken of in de ochtend een eitje te bakken. Weet je dat het dan echt niet erg is om dit niet te doen?

Ik geef je 5 tips om koolhydraatarm te kunnen (blijven) eten ook als je even geen tijd of zin hebt om te koken.

Tip 1: Drink ‘vette’ koffie

Al gehoord van de bulletproof koffie? Gewoon een kop koffie of thee met boter en kokosolie. Het enige wat je hoeft te doen is een kop koffie zetten en dit mengen met de boter en de kokosolie. Dan zit je wel even vol.

Voor een goed recept kijk hier: De vette snack

Tip 2: Deel je dag in met koolhydraatarme snacks

Zorg dat je koelkast en kast gevuld is met koolhydraatarme snacks. Kook aan het begin van de week alvast wat eieren, maak zakjes met nootjes en zorg voor makkelijke kant en klaar bakjes. Een bakje met kaasblokjes, een bakje met rauwkost, een bakje met plakjes gerookte zalm of blikjes vis (tonijn, makreel, zalm).

Wat misschien even iets extra tijd vraagt is vast een vriezer te vullen met koolhydraatarme snacks waar je even werk aan hebt, maar daarna heel lang ook niet. Bijvoorbeeld deze chocoladecakejes.

Tip 3: Gebruik koolhydraatarm brood of crackers

Natuurlijk zijn er heerlijke omeletten en salades te maken voor de lunch. Maar het is echt geen probleem om gewoon gebruik te maken van koolhydraatarm brood of koolhydraatarme broodjes. Zorg voor een dikke laag beleg met roomboter en avocado bijvoorbeeld. Gerookte zalm, gekookt eitje. Ook makkelijk mee te nemen. Dat kan natuurlijk ook met koolhydraatarme crackers.

Eet je glutenvrij? Kijk dan eens bij deze mogelijkheden: Koolhydraatarm glutenvrij brood

Tip 4: Maak meer van de avondmaaltijd

Okee, hier komt een keer koken aan te pas, maar wat we vaak vergeten is dat het zo makkelijk is om meer te maken. Dit kun je makkelijk invriezen en opwarmen. Of bak wat extra kip of gehaktballetjes wat de volgende dag weer is te gebruiken als tussendoortje of voor een salade.

Tip 5: Maak een kant en klaar bordje lekkers

Heb je ’s avonds echt geen zin meer om te koken, denk dan eens aan een bordje met lekkers.

  • Plakjes gerookte kip met mayonaise en wat komkommer met roomkaas.
  • 2 gekookte eitjes en een avocado met rauwkost
  • Mozzarella met tomaat en olijven
  • Blikje tonijn met tomaat en mayonaise
  • Gerookte zalm met avocado en crème fraîche

En wil je liever helemaal niet in de keuken staan en iets afhalen of uit eten gaan? Kijk voor de verschillende mogelijkheden eens in deze artikelen:

Koolhydraatarm eten bij een snackbar; kan dat?

Koolhydraatarm uit eten gaan