E-mail: administratie@slankmetlinda.nl

Chocolade pindakaas cakejes

Chocolade pindakaas cakejes
18 januari 2017 Linda Nordholt
Chocolade pindakaas cakejes

Het meest besproken recept van afgelopen week in de ledengroep: De chocolade pindakaas cakejes.

Lekker ‘snoepen’, ook tijdens een koolhydraatarm eetpatroon.

Want wie wil nu niet een keer een zoete snack die ook nog eens verantwoord is.

Ingrediënten:

  • 100 gram pure chocolade (minimaal 70% cacao)
  • 50 gram pindakaas
  • 4 el kokosolie
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 50 gram ongezouten hazelnoten (fijngehakt)
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout

 

Bereidingswijze:

  1. Laat de chocolade en de kokosolie op het gasfornuis of in de magnetron smelten.
  2. Mix het chocolade-kokos mengsel met de overige ingrediënten (op de hazelnoten na).
  3. Doe wat bakpapier in een vierkante vorm. En voeg het beslag toe.
  4. Versier vervolgens met de fijngehakte hazelnoten
  5. Doe de cake in de koelkast en laat koelen voor minimaal 2 uur.
  6. Snijd de cake in stukjes.
  7. Invriezen kan, als je er vanaf kan blijven 🙂

Tip: In plaats van een vierkante vorm, kun je ook bonbonvormpjes gebruiken.

 

Kcal

Koolhydraten

Eiwitten

Vetten

158

6

2

14

Comments (32)

  1. Jp 6 maanden geleden

    Hoi Linda,

    In je weekmenu staat dat dit recept 20-30 min in de oven moet. Hier staat echter in de vriezer. Wat is de juiste aanpak?

    Mvg,
    Jp

    • Auteur
      Linda Nordholt 6 maanden geleden

      Dat is het leuke:) Het kan allebei. In de vriezer gaat natuurlijk sneller en is makkelijker…

  2. Esther 1 jaar geleden

    Hai hai heb je nog meer van deze lekkere Tips

  3. Leny 1 jaar geleden

    Ik maak elke 2 weken een portie: ik gebruik bonbonvormpjes en ijsblokjesbakjes, in elk vakje een hazelnoot, amandel of walnoot, dan de prut erop en als het is afgekoeld in de vriezer. De bevroren blokjes kun je er gemakkelijk uitschudden en in een diepvriesdoosje bewaren in de diepvries. Even laten ontdooien en ….lekker

    • Auteur
      Linda Nordholt 1 jaar geleden

      Jummie klinkt goed:)

  4. ingrid 2 jaar geleden

    ZIet er lekker uit maar kun je het goed invriezen? Anders is het zo op vermoed ik 🙂

    • Auteur
      Linda Nordholt 2 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan zeker….Herkenbaar overigens haha, zo op!

  5. Jolanda 2 jaar geleden

    Ik wil deze morgen eens maken. Maar wat verstaat u onder vanillepoeder? Suiker of wat?

    Groetjes,

    Jolanda

    • Auteur
      Linda Nordholt 2 jaar geleden

      Dat is poeder wat je bij een reform kunt kopen. je kunt ook het merg van een vanillestokje gebruiken.

  6. danielle 2 jaar geleden

    ik houd niet van kokos (ik gruw ervan), wat kan ik als alternatief voor de kokosolie gebruiken?

    • Auteur
      Linda Nordholt 2 jaar geleden

      Je zou het hier in het recept kunnen proberen met roomboter. Of ghee als je dat kent of gebruikt.

    • Monique 1 jaar geleden

      Ik gruwel ook van kokos, maar ik vind kokosolie daar echt niet naar smaken!

      • Auteur
        Linda Nordholt 1 jaar geleden

        Nou, dan komt dat mooi uit:) Dan kun je er dus gewoon van genieten.

  7. loes 2 jaar geleden

    Hoi Linda, je zegt 6 gr. koolhydraten per portie, maar wat versta ik onder portie?

    • Auteur
      Linda Nordholt 2 jaar geleden

      Je kan er 12 porties uithalen:) Afhankelijk van welke vorm je gebruikt natuurlijk.

  8. Nel 2 jaar geleden

    Ze zijn super lekker. Worden ze niet erg zacht als je ze meeneemt als tussendoortje. Ik bewaar ze nu in de koelkast.

    • Auteur
      Linda Nordholt 2 jaar geleden

      Hoi Nel, dat kan wel zo zijn ja. Ze worden snel zacht, dus meenemen is denk ik niet handig.

  9. Erika 2 jaar geleden

    Wordt dit mengsel niet gewoon een soort van smeerpasta ipv cake…???

    • Auteur
      Linda Nordholt 2 jaar geleden

      Goed koelen:) Dan komt het helemaal goed.

  10. Marja 2 jaar geleden

    Dank voor je reactie…moet eerlijk zeggen dat de cake overheerlijk is?

  11. Auteur
    Linda Nordholt 2 jaar geleden

    Met mate Marja:) Met pistachenoten kan het ook heel goed.

  12. Taylor 2 jaar geleden

    Bedoel je met vanille poeder vanille suiker?

    • Auteur
      Linda Nordholt 2 jaar geleden

      Hoi Taylor, vanillepoeder of vanille essence. Of Stevia, maar proef het vooral hoor. De smaak kan daardoor veranderen.

  13. Alice 2 jaar geleden

    Hoe groot moet die form zijn voor de dikte van die chocolade pindakaas cakejes? En welke pindakaas kan je het beste gebruiken, met of zonder nootjes?

    • Auteur
      Linda Nordholt 2 jaar geleden

      Hoi Alice,

      Ik zou zonder nootjes doen want je voegt al hazelnoten toe. Ik zou gewoon een cup cake vorm nemen met ruimte voor 6 tot 8 cupcakes

  14. Doenja 2 jaar geleden

    Is er ook een alternatief voor de noten in dit recept?

    • Auteur
      Linda Nordholt 2 jaar geleden

      Hoi Doenja,

      Het kan ook gewoon zonder of anders met pijnboompitten of andere zaden die je wel lekker vindt of mag hebben!

  15. Sandra 2 jaar geleden

    Hoi Linda, dit recept klinkt heerlijk maar heeft het totaal 6 koolhydraten of per portie?

    • Auteur
      Linda Nordholt 2 jaar geleden

      Hoi Sandra

      Het zijn 6 koolhydraten per portie!

  16. Jacqueline 2 jaar geleden

    Wat is dat vanillepoeder? Kun je dat ook vervangen door ander soort vanille?

    • Auteur
      Linda Nordholt 2 jaar geleden

      Hoi Jacqueline

      Ik heb poeder gebruikt omdat dat makkelijk mengt, je kunt ook een ander soort vanille gebruiken hoor!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*