arrow_drop_up arrow_drop_down
18 januari 2017 

Chocolade pindakaas cakejes

Het meest besproken recept van afgelopen week in de Club van Linda: De chocolade pindakaas cakejes.

Lekker ‘snoepen’, ook tijdens een koolhydraatarm eetpatroon.

Want wie wil nu niet een keer een zoete snack die ook nog eens verantwoord is.

Chocolade pindakaas cakejes

Voor wie dol is op de combinatie pindakaas en chocolade. Je kan de pindakaas ook vervangen door een notenpasta, zoals bijvoorbeeld amandelnotenpasta.

Ingrediënten

  • 100 gram pure chocolade (minimaal 70% cacao)
  • 50 gram pindakaas
  • 4 el kokosolie
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 50 gram ongezouten hazelnoten (fijngehakt)
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout

Bereidingswijze

  1. Laat de chocolade en de kokosolie op het gasfornuis of in de magnetron smelten.
  2. Mix het chocolade-kokos mengsel met de overige ingrediënten (op de hazelnoten na).
  3. Doe wat bakpapier in een vierkante vorm. En voeg het beslag toe.
  4. Versier vervolgens met de fijngehakte hazelnoten
  5. Doe de cake in de koelkast en laat koelen voor minimaal 2 uur.
  6. Snijd de cake in stukjes.
  7. Invriezen kan, als je er vanaf kan blijven ?

Tip: In plaats van een vierkante vorm, kun je ook bonbonvormpjes gebruiken.

Voedingswaarden (per cakeje)

  • Kcal: 158
  • Kh: 6
  • Vet: 14
  • Eiwit: 2

Koolhydraatarme recepten ontvangen

Jacqueline
Door

Jacqueline

op 18 January 2017

Wat is dat vanillepoeder? Kun je dat ook vervangen door ander soort vanille?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 19 January 2017

Hoi Jacqueline Ik heb poeder gebruikt omdat dat makkelijk mengt, je kunt ook een ander soort vanille gebruiken hoor!

Sandra
Door

Sandra

op 18 January 2017

Hoi Linda, dit recept klinkt heerlijk maar heeft het totaal 6 koolhydraten of per portie?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 19 January 2017

Hoi Sandra Het zijn 6 koolhydraten per portie!

Doenja
Door

Doenja

op 18 January 2017

Is er ook een alternatief voor de noten in dit recept?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 19 January 2017

Hoi Doenja, Het kan ook gewoon zonder of anders met pijnboompitten of andere zaden die je wel lekker vindt of mag hebben!

Alice
Door

Alice

op 18 January 2017

Hoe groot moet die form zijn voor de dikte van die chocolade pindakaas cakejes? En welke pindakaas kan je het beste gebruiken, met of zonder nootjes?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 19 January 2017

Hoi Alice, Ik zou zonder nootjes doen want je voegt al hazelnoten toe. Ik zou gewoon een cup cake vorm nemen met ruimte voor 6 tot 8 cupcakes

Taylor
Door

Taylor

op 18 January 2017

Bedoel je met vanille poeder vanille suiker?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 19 January 2017

Hoi Taylor, vanillepoeder of vanille essence. Of Stevia, maar proef het vooral hoor. De smaak kan daardoor veranderen.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 19 January 2017

Met mate Marja:) Met pistachenoten kan het ook heel goed.

Marja
Door

Marja

op 19 January 2017

Dank voor je reactie...moet eerlijk zeggen dat de cake overheerlijk is?

Erika
Door

Erika

op 19 January 2017

Wordt dit mengsel niet gewoon een soort van smeerpasta ipv cake...???

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 6 February 2017

Goed koelen:) Dan komt het helemaal goed.

Nel
Door

Nel

op 23 January 2017

Ze zijn super lekker. Worden ze niet erg zacht als je ze meeneemt als tussendoortje. Ik bewaar ze nu in de koelkast.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 6 February 2017

Hoi Nel, dat kan wel zo zijn ja. Ze worden snel zacht, dus meenemen is denk ik niet handig.

loes
Door

loes

op 25 January 2017

Hoi Linda, je zegt 6 gr. koolhydraten per portie, maar wat versta ik onder portie?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 6 February 2017

Je kan er 12 porties uithalen:) Afhankelijk van welke vorm je gebruikt natuurlijk.

danielle
Door

danielle

op 19 May 2017

ik houd niet van kokos (ik gruw ervan), wat kan ik als alternatief voor de kokosolie gebruiken?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 22 May 2017

Je zou het hier in het recept kunnen proberen met roomboter. Of ghee als je dat kent of gebruikt.

Monique
Door

Monique

op 8 February 2018

Ik gruwel ook van kokos, maar ik vind kokosolie daar echt niet naar smaken!

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 8 February 2018

Nou, dan komt dat mooi uit:) Dan kun je er dus gewoon van genieten.

Jolanda
Door

Jolanda

op 12 June 2017

Ik wil deze morgen eens maken. Maar wat verstaat u onder vanillepoeder? Suiker of wat? Groetjes, Jolanda

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 15 June 2017

Dat is poeder wat je bij een reform kunt kopen. je kunt ook het merg van een vanillestokje gebruiken.

ingrid
Door

ingrid

op 24 September 2017

ZIet er lekker uit maar kun je het goed invriezen? Anders is het zo op vermoed ik :)

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 27 September 2017

Ja hoor, dat kan zeker....Herkenbaar overigens haha, zo op!

Leny
Door

Leny

op 2 December 2017

Ik maak elke 2 weken een portie: ik gebruik bonbonvormpjes en ijsblokjesbakjes, in elk vakje een hazelnoot, amandel of walnoot, dan de prut erop en als het is afgekoeld in de vriezer. De bevroren blokjes kun je er gemakkelijk uitschudden en in een diepvriesdoosje bewaren in de diepvries. Even laten ontdooien en ....lekker

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 2 December 2017

Jummie klinkt goed:)

Esther
Door

Esther

op 27 December 2017

Hai hai heb je nog meer van deze lekkere Tips

Linda Nordholt
Jp
Door

Jp

op 19 November 2018

Hoi Linda, In je weekmenu staat dat dit recept 20-30 min in de oven moet. Hier staat echter in de vriezer. Wat is de juiste aanpak? Mvg, Jp

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 20 November 2018

Dat is het leuke:) Het kan allebei. In de vriezer gaat natuurlijk sneller en is makkelijker...

Marjan
Door

Marjan

op 6 October 2019

Kun je ook melkchocolade gebruiken? Ik lust beslist geen pure chocola.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 7 October 2019

Hoi Marjan, wil je het strikt koolhydraatarm houden dan is pure chocolade de enige optie. Misschien toch het proberen waard en valt de smaak je mee? Je proeft namelijk ook de pindakaas.

Reactie plaatsen

Cookies