E-mail: administratie@slankmetlinda.nl

Superfood: Kaneel

Superfood: Kaneel
4 februari 2014 Linda Nordholt
Superfoods Kaneel - Slank Met linda

Wellicht heb je er al eens over gehoord of maak je er zelf al gebruik van: Superfoods. Kort door de bocht: Superfoods zijn voedingsmiddelen die een uitzonderlijk hoge voedingswaarde hebben, maar ook nog eens een krachtige zelfs medicinaal te noemen werking hebben op ons menselijk gestel. Er wordt wel beweerd dat Superfoods voedingsmiddelen zijn, die vele unieke eigenschappen bezitten, die essentieel zijn bij het onderhouden en waarborgen van ons fysiek welzijn, alsook het bestrijden van allerlei ziektes. Om er een paar te noemen:

 • Cacao (rauwe)
 • Goji bessen
 • Hennepzaad
 • Maca
 • Spirulina
 • Açaí bessen
 • Chia zaden
 • Chlorella
 • Zeewier

Toch zijn er zeker wel een aantal Superfoods die niet zo onbekend zijn: kaneel, havermout, broccoli, knoflook, gember, en spinazie om er maar eens een paar te noemen.

De komende weken zal ik vele superfoods bespreken. Wat zijn het, wat doen ze voor je en uiteraard, hoe kun je ze gebruiken.

Vandaag 1 die we kennen: Kaneel

(die ook nog eens zorgt voor vetverbranding)

Kaneel wordt door mij veel gebruikt.  Kaneel blijkt, dankzij het aanwezige chroom, een stabiliserende werking op je bloedsuikerspiegel te hebben. En het helpt je lichaam beter met suiker om te gaan door het om te zetten in energie. Kaneel wordt ook wel een vetverbrandend voedingsmiddel genoemd.  Andere voordelen van kaneel zijn dat het verstopping tegengaat, en het ook je spijsvertering ten goede komt.  Het kan helpen bij afvallen. En als dat niet genoeg was, is het daarnaast ook nog een uitstekende bron van ijzer, calcium, magnesium, mangaan, kalium, zink en vitaminen A, B1, B2 en C. Een krachtig natuurlijk middel dus. Strooi het daarom over je yoghurt, je muesli en waar je het nog meer lekker in lijkt.

Wil je (extra) afvallen met kaneel, dan heb je slechts 6 gram per dag nodig. Dit is ongeveer een theelepeltje. Met een theelepel kaneel per dag kun je dus al profiteren van de positieve eigenschappen van kaneel. Ik zelf gebruik zo’n 2 theelepeltjes per dag in de ochtend als ik mijn havermoutontbijt gebruik of mijn banaanpannenkoek maak.

Maar let op: overdrijf het gebruik niet. Te veel kaneel kan de werking van bepaalde medicatie veranderen. Medicatie zoals bloedverdunners of antibiotica kunnen zich anders gaan gedragen dan de bedoeling is. Ook voor zwangere vrouwen geldt, zeer matig.

Comments (2)

 1. Joke 4 jaar geleden

  Mag je in je Griekse yoghurt ook een lepeltje kaneel doen?

  • Auteur
   Linda Nordholt 4 jaar geleden

   Hoi Joke, maar natuurlijk mag dat!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*