Probeer bloemkool en broccoli eens anders! Maak er een lekker puree van. Overal mee te combineren en natuurlijk past het binnen een koolhydraatarm dieet.
Bloemkool broccolipuree
Ingrediënten
- 200 gram bloemkool
- 200 gram broccoli
- Zout, (verse) nootmuskaat
Bereidingswijze
- Kook de bloemkool en broccoli 7 minuten in water met een snufje zout
- Giet het af en rasp een klein beetje nootmuskaat over de bloemkool
- Dan pureren met een staafmixer (je kunt zelf kijken welke structuur je lekker vindt. Bij mij mogen er nog wel wat stukjes zichtbaar zijn)
- Even proeven en eventueel nog peper en zout naar smaak toevoegen
Er is nog veel meer mogelijk met broccoli. Wat dacht je van dit recept: Broccolirijst met gevulde paprika
En met bloemkool kun je natuurlijk ook alle kanten op. Zoals deze heerlijke soep: Bloemkool kip soep
Of koolhydraatarme pizza: Bloemkool pizza
Variaties op de puree
- Kook de bloemkool en broccoli in heldere kippenbouillon
- Voeg een beetje geraspte Parmezaanse kaas toe (naar smaak). Pas op: Parmezaanse kaas is zout, dus extra zout is dan niet nodig!
En voor een echte lekkere stamppot, kijk zeker even hier: Heerlijke koolhydraatarme stamppot: 4 recepten!
Wat zijn jouw favorieten met broccoli en/of bloemkool?
Wil
op 29 Apr 2016