E-mail: administratie@slankmetlinda.nl

Heerlijke koolhydraatarme stamppot!

Heerlijke koolhydraatarme stamppot!
27 oktober 2014 Linda Nordholt

Koolhydraatarme stamppot

Het is herfst! Dus tijd voor stamppot! Maar deze worden altijd gemaakt met aardappelen, of toch niet?!

Vervang de aardappels door bijvoorbeeld knolselderij, pastinaak, koolraap, venkel of bloemkool. Experimenteer vooral naar eigen smaak.

Koolhydraatarme stamppot boerenkool met knolselderij

Benodigdheden (voor 2 personen): 400 gram boerenkool, 1 knolselderij, 150 gram rundergehakt, peper en zout, ½ eetlepel mosterd

Bereiding:

  1. Maak de knolselderij schoon en snij deze in kleine blokjes
  2. Breng deze aan de kook in een pan met ruim water en voeg wat zout toe
  3. Leg boerenkool bovenop de knolselderij en laat samen koken totdat de knolselderij gaar is.
  4. Kruid de rundergehakt met peper en zout en bak deze in een koekenpan(olie niet nodig). Je kunt natuurlijk ook gehaktballen maken als je dat lekkerder vindt.
  5. Wanneer de knolselderij en boerenkool klaar: stampen maar! Gebruik een klein beetje kookvocht
  6. Roer het rulgebakken gehakt erdoor.
  7. Breng op smaak met een ½ eetlepel mosterd.

Probeer ook eens de variatie met bloemkool of venkel! Eet smakelijk. Weet jij nog andere lekkere variaties, laat deze dan hieronder in een reactie achter!

club van linda

Comments (6)

  1. Marion 3 jaar geleden

    Hallo Linda en lezers,

    Als ik een bloemkoolpuree maak, pureer ik er vaak een rijpe avocado door. Lekker gezond en smeuïg. Wel direct serveren!
    Als je het gerecht een dagje later wilt eten is avocado natuurlijk minder geschikt, omdat het snel bruin kleurt onder invloed van zuurstof. En dat ziet er minder aantrekkelijk uit.
    Voor een mooie gele kleur is een eetlepel kurkuma door de puree heel geschikt.
    Lekker en gezond!
    Ik heb nog nooit een stamppot op basis van knolselderij gemaakt, maar dat ga ik heel binnenkort wel doen. Ik begin met andijvie.
    Ben benieuwd…

    • Auteur
      Linda Nordholt 3 jaar geleden

      Hoi Marion, bedankt voor deze aanvulling. Ook ik ga dat proberen met de avocado:)

  2. Colinde 3 jaar geleden

    Vervangen met bloemkool en venkel? Welk product moet ik dan vervangen? Vanavond de boerenkool versie gegeten. Mjammie heerlijk. Nu wil ik het met de bloemkool uitproberen maar wat komt hierbij?

    • Auteur
      Linda Nordholt 3 jaar geleden

      De aardappelen vervang je door bloemkool, venkel, knolselderij, pastinaak….

  3. Kirsten 4 jaar geleden

    Wat een goed idee. Hoeveel gram koolhydraten zitten hier ongeveer in per portie?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*