E-mail: administratie@slankmetlinda.nl

Broccolirijst met gevulde paprika

Broccolirijst met gevulde paprika
13 februari 2020 Linda Nordholt

Echte rijst is niet koolhydraatarm. Maar wat heerlijk dat er in de afgelopen jaren alternatieven zijn gevonden met groenten als bloemkool of broccoli. Of eigenlijk, door een heel slim iemand, bedacht.

Je hebt tegenwoordig wel kant en klare koolhydraatarme rijst, meestal gemaakt van Konjac meel of Shiritaki rijst. Deze wordt onder andere verkocht onder de naam Slim Pasta en is ook te koop bij de Action.

Deze heb ik zelf natuurlijk ook geprobeerd, maar er hangt nogal een ‘luchtje’ aan van vis. Ik krijg die lucht niet meer uit mijn neus en vind het niet lekker helaas, maar voor velen is het een perfecte vervanger van echte rijst. Goed afspoelen doet wonderen en de rijst neemt veelal de smaak aan van het gerecht. Je hebt dan toch een echte ‘bite’ van rijst, maar ik hou het liever bij bloemkoolrijst of deze broccolirijst. En dan heerlijk met goed gevulde paprika erbij. 

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 2 rode paprika’s
  • 2 tomaten
  • 4 eieren
  • 250 gram broccolirijst (kant en klaar)
  • 80 gram walnoten
  • 50 gram geraspte kaas
  • 50 gram feta kaas
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • snufje cayennepeper
  • Klein bosje koriander
  • peper, zout
  • olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika’s door de helft en verwijder de zaden.
  2. Snijd de paprika’s door de helft en verwijder de zaden.
  3. Leg de paprikahelften alvast in een ovenschaal.
  4. Snijd de tomaat in blokjes en verdeel de blokjes over de paprikahelften. Breek in elke helft een ei.
  5. Bestrooi met peper en zout. En verdeel de geraspte kaas over de 4 helften.
  6. Bak de gevulde paprika’s circa 25 minuten in de oven.
  7. Verwarm 1 el olijfolie in een (wok)pan. Wok de broccolirijst samen met de komijn en korianderpoeder en cayennepeper, ongeveer 5 minuten.
  8. Hak de koriander en de walnoten en voeg toe aan de broccolirijst. Roer voorzichtig om. Voeg dan de fetakaas toe en roer ook nog even om.
  9. Verdeel de broccolirijst over borden en serveer met 2 halve paprika’s. Gebruik de vulling van de paprika evt. als saus samen met de broccolirijst. 

Voedingswaarden (per portie):

  • Kcal: 700
  • Kh: 11
  • Vet: 55
  • Eiwit: 34

 

Wil jij meer van dit soort verrassende recepten ontvangen? En niet meer iedere dag hoeven nadenken wat je nu weer moet koken? Of zoek je nieuwe frisse inspiratie?

Neem eens een kijkje bij de Club van Linda. Je ontvangt wekelijks een nieuw weekmenu met altijd nieuwe recepten.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*