Een combinatie die altijd kan: bloemkool en kip. Maar nu in een heerlijk vullende koolhydraatarme soep. Zelfs voor wie op een koolhydraatarm eetpatroon veel bloemkool eet, want ja het wordt inmiddels overal voor gebruikt, is dit een aanrader. Door toevoeging van de courgette, crème fraîche en kaas is de bloemkool niet overheersend.
En soep kan altijd, ook tussendoor. En het is makkelijk in te vriezen, zodat je altijd een voorraadje hebt. Voor je gezin kan je er gemakkelijk wat brood bij serveren of roggebrood. Ook voor jezelf lekker met een snee koolhydraatarm brood en roomboter.
Benodigdheden (2 porties)
- 1 kleine courgette (in blokjes)
- 300 gram bloemkoolroosjes
- 250 gram gerookte kip
- 500 gram bouillon (zelf getrokken of uit pot)
- 1 el crème fraîche
- 75 gram geraspte belegen kaas
- 1 sjalotje (in stukjes)
- 1 el olijfolie
- 1 tl oregano
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een grote kookpan en bak de courgettestukjes en het sjalotje 4 minuten.
- Voeg de bloemkoolroosjes en oregano toe en bak 4 minuten mee
- Schenk de bouillon erbij en kook de soep 20 minuten
- Pureer de soep met een staafmixer en laat het op laag vuur nog even aan staan.
- Meng de crème fraîche en kaas erdoor tot alles gesmolten is.
- Voeg op het laatste de gerookte kip toe en laat nog even 3 minuten op laag vuur staan.
- Breng op smaak met peper en zout
Tip: voor wat extra pit kan je er wat sambal in doen. Of gebruik smeerkaas met sambal in plaats van de crème fraîche. Of voeg wat bottenbouillon toe voor extra voedingsstoffen.
Voedingswaarden (per portie):
- Kcal: 463
- Kh: 13
- Vet: 37
- Eiwit: 34
Benieuwd naar meer mogelijkheden met bloemkool? Kijk zeker eens bij deze koolhydraatarme pizza.
Jolanda
op 22 Nov 2020Linda Nordholt
op 23 Nov 2020