arrow_drop_up arrow_drop_down
Bloemkool kip soep
30 januari 2020 

Bloemkool kip soep

Een combinatie die altijd kan: bloemkool en kip. Maar nu in een heerlijk vullende koolhydraatarme soep. Zelfs voor wie op een koolhydraatarm eetpatroon veel bloemkool eet, want ja het wordt inmiddels overal voor gebruikt, is dit een aanrader. Door toevoeging van de courgette, crème fraîche en kaas is de bloemkool niet overheersend.

En soep kan altijd, ook tussendoor. En het is makkelijk in te vriezen, zodat je altijd een voorraadje hebt. Voor je gezin kan je er gemakkelijk wat brood bij serveren of roggebrood. Ook voor jezelf lekker met een snee koolhydraatarm brood en roomboter.

Benodigdheden (2 porties)

  • 1 kleine courgette (in blokjes)
  • 300 gram bloemkoolroosjes
  • 250 gram gerookte kip
  • 500 gram bouillon (zelf getrokken of uit pot)
  • 1 el crème fraîche
  • 75 gram geraspte belegen kaas
  • 1 sjalotje (in stukjes)
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl oregano
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een grote kookpan en bak de courgettestukjes en het sjalotje 4 minuten.
  2. Voeg de bloemkoolroosjes en oregano toe en bak 4 minuten mee
  3. Schenk de bouillon erbij en kook de soep 20 minuten
  4. Pureer de soep met een staafmixer en laat het op laag vuur nog even aan staan.
  5. Meng de crème fraîche en kaas erdoor tot alles gesmolten is.
  6. Voeg op het laatste de gerookte kip toe en laat nog even 3 minuten op laag vuur staan.
  7. Breng op smaak met peper en zout

Tip: voor wat extra pit kan je er wat sambal in doen. Of gebruik smeerkaas met sambal in plaats van de crème fraîche. Of voeg wat bottenbouillon toe voor extra voedingsstoffen.

Voedingswaarden (per portie):

  • Kcal: 463
  • Kh: 13
  • Vet: 37
  • Eiwit: 34

Benieuwd naar meer mogelijkheden met bloemkool? Kijk zeker eens bij deze koolhydraatarme pizza.

Koolhydraatarme recepten ontvangen

Over de schrijver
Ik ben Linda, de drijvende kracht achter Slank met Linda. Naast coach, voedingsdeskundige én auteur van 3 boeken, is bloggen mijn absolute passie. In mijn blogs deel ik al mijn kennis en ervaring met gezond eten, gezond leven en gezond afvallen. Dit specifiek gericht op de koolhydraatarme leefstijl.
Jolanda
Door

Jolanda

op 22 November 2020

Hi Linda, Kan ik deze soep een dag later ook nog gebruiken? Of is het beter het in 1x op te maken?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 23 November 2020

Die kan je zeker bewaren tot de volgende hoor! Dat doe ik zelf ook altijd met deze soep. Een keer voor de avondmaaltijd en dan de volgende dag als lunch. Geniet ervan!

Reactie plaatsen

Meer advies over 

koolhydraatarm eten?

Er staan meer dan 300 waardevolle en uitgebreide artikelen voor je klaar!

Gratis: koolhydraatarm weekmenu

Voor een vliegende start heb ik een GRATIS WEEKMENU gemaakt. Met makkelijke en heerlijke koolhydraatarme recepten.


  • 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes
  • Voorzien van alle voedingswaarden
  • Direct in je mailbox en makkelijk printbaar
50%
Download nu!
Weekmenu koolhydraatarm dieet
Cookies