Koolhydraatarme basis saus
07 maart 2017 
0 min. leestijd

Koolhydraatarme basis saus

Zelf een basis saus maken die koolhydraatarm is en geen suiker bevat. Heel simpel en je kan er alle kanten mee op. Met video om het nog makkelijker te maken!

Koolhydraatarme mayonaise

De makkelijkste manier om deze mayonaise te maken is met behulp van een staafmixer. Mayonaise maken is dan zeer gemakkelijk. Je mag het ook doen door met een garde te kloppen als je wat meer ervaring hebt.

Benodigdheden

  • één eiwit
  • één tl mosterd
  • 200 ml olijfolie (mild)
  • peper en zout
  • water

Voor de mosterd neem ik Dijon mosterd (mild). Dat is een persoonlijke keuze. Ik houd niet van te scherpe mosterd.

Voor de olijfolie moet je de milde nemen. Als je extra vierge gebruikt dan wordt de mayonaise veel te bitter.

Bereidingswijze

In de video zie je dat ik ook water gebruik. Dat is vooral handig als je de mayonaise wat langer wilt bewaren; door het water blijft de saus stabieler. Sluit wel altijd af met olijfolie.

Je kunt deze mayonaise rustig 5 tot 6 dagen bewaren.

En je kunt helemaal los gaan met kruiden om het op smaak te maken zoals jij wilt.

Zie ook: Recepten voor gezonde sauzen: Eiwitrijk en koolhydraatarm

Koolhydraatarme recepten ontvangen

Over de schrijver
Ik ben Linda, de drijvende kracht achter Slank met Linda. In mijn blogs deel ik al mijn kennis en ervaring met je omtrent koolhydraatarm eten + het opbouwen van een gezonde relatie met eten. Mocht je vragen hebben, mail mij gerust!
e-lis
Door

e-lis

op 29 Jan 2017

Heb zojuist de proefweek aangevraagd en ben heel nieuwsgierig!!

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 06 Feb 2017

Ben benieuwd:) Hou me op de hoogte.

Mariska
Door

Mariska

op 28 Mar 2017

Heb net het boek besteld, ben heel benieuwd

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 11 Apr 2017

Ah leuk om te horen. Ben benieuwd wat je ervan vindt en hoe het met je gaat. Groetjes Linda

Marlene
Door

Marlene

op 13 Apr 2018

Ben nu 4 weken bezig 5 kilo is er al vanaf. Toppy het is goed uit te houden.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 13 Apr 2018

Wow super zeg, complimenten. En ga zo door. Groetjes Linda

Karin
Door

Karin

op 18 Apr 2018

Beste Linda, ik ben helemaal fan! Ben net gestart met koolhydraatarm. Ben van plan om dit een ganse maand te doen. Kan ik daarna gewoon overstappen op Koolhydraatbeperkt en toch nog afvallen?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 18 Apr 2018

Super dat je fan bent. En ja hoor, dat kan gewoon overstappen. Val je toch niet af, kun je altijd weer terug op koolhydraatarm.

Jeannette
Door

Jeannette

op 23 Apr 2018

Hoi Linda, Ben al een tijdje bezig. Het eten bevalt goed, al was het zeker een maand heel erg zoeken en proberen en uitvinden. Maar heb mijn weggetje er in gevonden en het bevalt op zich goed. Ik ben niet van de succesverhalen. Ben nu 4 maanden bezig en nadat er de eerste maand eigenlijk geen succes was, ben ik de afgelopen 3 maanden 10 kilo lichter geworden. Het gaat dus, als ik dat vergelijk met de succesverhalen, langzaam. Ik weet niet of dat erg is, maar ik zet gewoon door. Want ik ben heel blij met 10 kilo. Ik wil er dan nog 10 af en wanneer dat zal zijn, ik zie het wel. Maar het gaat me vast lukken! Jouw tips en recepten vind ik leuk! Groetjes, Jeannette

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 28 Apr 2018

Nou, dat is super zeg. En dat is zeker een succesverhaal. Het gaat echt niet altijd snel...als het maar gaat en bijdraagt aan je gezondheid. Je doet het super.

Ron
Door

Ron

op 11 May 2018

Goed recept. Ik neem zelf liever een meer neutrale olie dan olijfolie ook al is het een milde versie. Ik heb dan de voorkeur voor Druivenpitolie maar zonnebloemolie kan. Dat zijn beide meer neutrale oilesoorten en verkrijgbaar in iedere supermarkt.

Inez
Door

Inez

op 11 Jun 2018

Die mayonaise lijkt simpel maar blijft waterdun... heb nog maar 100 ML olijfolie toegevoegd en dit is mayo die je kan drinken.. wat gaat er fout?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 12 Jun 2018

Blijf je een tijdje in de mayo met de staafmixer? De olijfolie ook langzaam toevoegen en blijven roeren met de mixer.

Mark
Door

Mark

op 18 Jul 2018

Hallo Bij mayo gebruik ik net de dooier en het eiwit NIET ! Die dooier is toch ok om te gebruiken en dan heb je een betere binding lijkt me; maar ik probeerde het nog niet; d smaak van neutrale olijfolie in mayo probeerde ik al wel eens maar toch liever andere olie zoals zonnebloem - mais- druivenpitolie enzzz

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 20 Jul 2018

Dat mag ook hoor, geen probleem.

Christine
Door

Christine

op 12 Jul 2019

Nou ik heb al vier eieren gebruikt maar eiwit wil niet dik worden. Jammer

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 13 Jul 2019

Ow dat vind ik jammer om te horen. Dit kan meerdere oorzaken hebben. De blender of ander gereedschap kan te vettig zijn. Of de olijfolie wordt er te snel bij gedaan. Je kan het eens proberen met een staafmixer in een grote kom. Als je het nog een keer wilt proberen natuurlijk:)

marry
Door

marry

op 01 Sep 2019

de menu's ontvang ik niet meer, na negen maanden lang, heb ik een hele verzameling, ik gebruik ze nog steeds!!! ook lees ik nog steeds je mails, wat bij mij niet werkt is afvallen, ik begon met 53kg en weeg nu 56.5kg. toch wil ik niet stoppen met koolhydraat arm te eten, ik vind het gezond en lekker. maar er is iets waarin ik niet goed op reageer. groetjes

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 02 Sep 2019

Hoi Marry, wat leuk dat je de menu's nog steeds gebruikt. Heb je wat veranderd in je eetpatroon, waardoor je bent aangekomen? Of kan er een medische reden zijn? Zeker niet stoppen, maar wel even op zoek gaan naar een mogelijke oorzaak.

Reactie plaatsen

GRATIS: Koolhydraatarm weekmenu 

Maak kennis met koolhydraatarm eten en download mijn GRATIS WEEKMENU

  • 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes per dag
  • Makkelijke en heerlijke recepten
  • Voorzien van alle voedingswaarden
  • Direct in je mailbox en makkelijk printbaar

Meer advies over 

koolhydraatarm eten?

Er staan meer dan 300 waardevolle en uitgebreide artikelen voor je klaar!