arrow_drop_up arrow_drop_down
12 juni 2017 

Koolhydraatarme monchoutaart

Met dank aan Evelien en Ellen uit de Club van Linda, deze heerlijke koolhydraatarme monchoutaart. Inmiddels bij veel leden een favoriet op verjaardagen.

Een stappenplan voor hoe je deze geweldige taart maakt.

Voor de bodem

  • 200 gram gemengde noten in de keukenmachine hakken.
  • Voeg 55 gram gesmolten boter toe.
  • Goed mengen en op de bodem van de springvorm verdelen en aandrukken met de bolle kant van een lepel.

Voor de vulling

  • Klop 250 ml slagroom stijf met stevia naar smaak. Let op dat je 0 kh en 0 kcal stevia neemt. Of kies Erythritol als 1 van de beste zoetstoffen naast Stevia.
  • Klop 200 gram Monchou luchtig en voeg deze toe aan de slagroom en meng goed.
  • 3 gelatine blaadjes laten weken.
  • Daarna met 1 lepel water op een zacht vuurtje oplossen en bij het mengsel slagroom Monchou roeren.
  • Verdeel de vulling over de bodem. Voor de garnering 200 gram aardbeien.

Je haalt er 12 punten uit.

Voedingswaarden (per punt)

  • Kcal: 280
  • Kh: 4
  • Vet: 26
  • Eiwit: 6

Koolhydraatarme recepten ontvangen

Over de schrijver
Ik ben Linda, de drijvende kracht achter Slank met Linda. Naast coach, voedingsdeskundige én auteur van 3 boeken, is bloggen mijn absolute passie. In mijn blogs deel ik al mijn kennis en ervaring met gezond eten, gezond leven en gezond afvallen. Dit specifiek gericht op de koolhydraatarme leefstijl.
Ineke
Door

Ineke

op 10 October 2017

Goeiemorgen Linda, Wat kan ik ipv stevia gebruiken, ik vind die nl echt niet te pruimen.?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 11 October 2017

Dat is altijd lastig te zeggen ivm de zoetkracht en het bakken van taart. Gebruik dan een zoetstof naar keuze:)

Annelies
Door

Annelies

op 28 October 2017

Ik heb gewone poeder zoetstof gebruikt. Ging prima. Stevia vind ik ook echt niet lekker.

Mart Willems
Door

Mart Willems

op 1 January 2018

In Limburg snijden we de vlaai in 8 punten, niet in 12. Dus taart ook niet en dan heeft zo een punt weer 39 gram vet ;-) Maar mensen, het is een geweldig recept, lekker weinig koolhydraten... Ik had zelf volkoren koekjes gebakken, die waren ook lekker met amandelen en pinda's erin... je hebt wel een stevig gebit nodig. Ik wens jullie nog allemaal een gelukkig, gezond en slank 2018. Met de feestdagen gezondigd en toch maar 400 gram bijgekomen in 1 week, dus nu weer sporten en koolhydraat beperkt, wat me prima bevalt... we gaan er weer tegenaan. Groetjes.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 2 January 2018

Super Mart en natuurlijk voor jou ook een heel super 2018 gewenst. Groetjes Linda

Jojo
Door

Jojo

op 8 January 2018

Ik vind sukrin echt een goede vervanger. Is niet overal verkrijgbaar maar online wel. Kost €9,95 per 250gr

Centientje
Door

Centientje

op 22 January 2018

Ik ga de bodem van amandelmeel maken ?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 23 January 2018

Top!

Mien
Door

Mien

op 25 January 2020

Ik heb de MonChou taart gemaakt hij was ontzettend lekker bedankt voor het recept

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 28 January 2020

O wat fijn om te horen en dank je wel voor het delen! En natuurlijk graag gedaan. Liefs, Linda

Lydie
Door

Lydie

op 2 February 2018

Hey Linda, Gebruik je roomboter? Dankzij je boek ben ik toch al 4 kg kwijt op één maand, terwijl er enkele zondige weekends in waren. Bedankt!

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 2 February 2018

Ik gebruik roomboter hoor. En wat geweldig zeg, super. Ga zo door en mijn complimenten.

Marjanne
Door

Marjanne

op 8 April 2018

Hoe groot is de springvorm

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 10 April 2018

Ligt eraan of je een wat plattere of hogere wilt:) En hoe dik je de stukken wilt. 24 cm? Dat moet lukken.

Danie
Door

Danie

op 26 April 2018

Wat is monchou wat kan ik als vervanging gebruiken? Bedankt

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 28 April 2018

Dat is een kaassoort gewoon te koop in de supermarkt. Ik zou zo geen goede vervanger weten aangezien het monchoutaart is:)

Fralali
Door

Fralali

op 22 June 2018

Elke andere roomkaas is geschikt, veel gebruikt in de koolhydraatarme keuken is de roomkaas van het Lidl huismerk

Hennie
Door

Hennie

op 14 January 2019

Je kan ook gewoon roomkaas nemen doe ik altijd. Is overal te koop in bakjes van 200 gram.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 15 January 2019

Dank je wel voor de tip. Dat kan ook heel goed ja.

Lidy
Door

Lidy

op 4 May 2018

Moet de bodem niet gebakken worden?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 5 May 2018

Dat hoeft niet hoor:) Dus lekker makkelijk.

Laura
Door

Laura

op 13 June 2018

Goedendag ik heb een vraagje wat ik niet snap . Let op dat je 0 kh en 0 kcal stevia neemt Wat houd dit in Ik wil het graag maken vandaar me vraag Gr laura

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 16 June 2018

Let erop dat het pure Stevia is. Daar zitten geen koolhydraten in.

C
Door

C

op 15 August 2018

Zit er dan ook verl suikers in?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 28 August 2018

Wat bedoel je precies?

Alien Timmerman
Door

Alien Timmerman

op 6 September 2018

Iemand ervaring met de smaak als er geen zoetstof wordt toegevoegd?? ;-)

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 8 September 2018

Ik denk dat het zoet genoeg is:)

Teresita
Door

Teresita

op 6 October 2018

Heb dit 2 maanden geleden gemaakt. Heb honing gebruikt ipv stevia, 2 of 3 el gewoon naar smaak toevoegen. Had geen aardbeien, had blauwe bessen erop gedaan. Heb het in het weekend meegenomen naar mijn werk en mijn collega's vonden het ook lekker.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 8 October 2018

Super om te horen, het is ook errug lekker:)

Nicky
Door

Nicky

op 21 November 2018

Ik denk dat monchou vergelijkbaar is met mascarpone is dat zo

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 30 November 2018

Ja dat klopt helemaal, maar monchou is wat steviger.

Tina
Door

Tina

op 28 November 2018

Beste mensen ik maak ook jam met stevia primahoor. Grtinavdstelt

Anita
Door

Anita

op 11 January 2019

Hoelang moet de taart in de koelkast voor je het kan eten.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 12 January 2019

Ik zou het minimaal 2 uur laten opstijven in de koelkast.

ww
Door

ww

op 13 January 2019

wat voor soort noten worden er gebruikt?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 15 January 2019

Eigenlijk kun je alle noten wel gebruiken. Een mix bijvoorbeeld van amandelen, pecan, hazelnoten. Ongezouten.

Jan
Door

Jan

op 9 November 2019

Hoi Linda, Welke Stevia kan ik het beste gebruiken. De pure biologische poeder of een andere? Vaak zit er in Stevia van de supermarkt nogal toevoegingen. Groet, Jan

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 10 November 2019

Hoi Jan, van de supermarkt is vaak niet de goede keuze nee. Je kan pure Stevia kopen bij Holland&Barrett of een reformwinkel. Ook vele online webshops verkopen de pure variant. Greensweet bijvoorbeeld. Je kan ook Erythritol gebruiken, dat is qua smaak vaak lekkerder. Dit is vooral online te vinden.

Wiesje
Door

Wiesje

op 15 January 2020

De gelatine kun je die ook weg laten en slagroomversteviger in doen

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 15 January 2020

Dat heb ik nog nooit geprobeerd, dus je kan het uitproberen. Maar hou er rekening mee dat die versteviger wel vol koolhydraten en suiker zit. Dus dat maakt de taart minder koolhydraatarm.

Lia
Door

Lia

op 9 June 2020

Hoe groot is de springvorm

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 9 June 2020

Ik zou de 20 in omtrek nemen. Maar een 24 kan ook werken.

Carolien Trakzel
Door

Carolien Trakzel

op 16 July 2020

Kan ik ook kersen gebruiken voor bovenop ? Ik las ergens diepvries kersen .

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 21 July 2020

Hoi Carolien, kersen zijn niet koolhydraatarm, maar koolhydraatbeperkt. Het zal zeker kunnen, maar hou er rekening mee dat je dan hoger in koolhydraten gaat uitkomen.

Frauke
Door

Frauke

op 8 September 2020

Hoi, Ik zou ook zo graag zo iets lekkers willen eten maar ik ben koemelk intolerant. En ik ben zelf niet zo goed in zomaar iets in elkaar flansen tot iets lekkers. Heeft iemand daar misschien een receptje voor ?

Linda Nordholt
Rebekka Braad
Door

Rebekka Braad

op 1 October 2020

Hoi Linda, het lijkt me een heerlijk recept, maar ik moet op de inname van mijn vetten letten i.v.m. mijn medische achtergrond. Is de slagroom ook te vervangen door iets anders?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 2 October 2020

Je kan eventueel kiezen voor hüttenkäse. Of kies voor een magere roomkaas eventueel verdund met wat amandelmelk. Je kan natuurlijk ook voor de light variant gaan van slagroom.

Reactie plaatsen

Meer advies over 

koolhydraatarm eten?

Er staan meer dan 300 waardevolle en uitgebreide artikelen voor je klaar!
Cookies