E-mail: administratie@slankmetlinda.nl

Koolhydraatarme monchoutaart

Koolhydraatarme monchoutaart
12 juni 2017 Linda Nordholt

Met dank aan Evelien en Ellen uit de Club van Linda, deze heerlijke koolhydraatarme monchoutaart. Inmiddels bij veel leden een favoriet op verjaardagen.

Voor de bodem

  • 200 gram gemengde noten in de keukenmachine hakken.
  • Voeg 55 gram gesmolten boter toe.
  • Goed mengen en op de bodem van de springvorm verdelen en aandrukken met de bolle kant van een lepel.

Voor de vulling

  • Klop 250 ml slagroom stijf met stevia naar smaak. Let op dat je 0 kh en 0 kcal stevia neemt
  • Klop 200 gram Monchou luchtig en voeg deze toe aan de slagroom en meng goed.
  • 3 gelatine blaadjes laten weken.
  • Daarna met 1 lepel water op een zacht vuurtje oplossen en bij het mengsel slagroom Monchou roeren.
  • Verdeel de vulling over de bodem. Voor de garnering 200 gram aardbeien.

Als er 12 punten uitgesneden worden, bevat het per punt:

  • 280 KCal
  • 26 gram vet
  • 4 gram Kh
  • 6 gram eiwit

 

Comments (42)

  1. Lia 1 maand geleden

    Hoe groot is de springvorm

    • Auteur
      Linda Nordholt 1 maand geleden

      Ik zou de 20 in omtrek nemen. Maar een 24 kan ook werken.

  2. Wiesje 4 maanden geleden

    De gelatine kun je die ook weg laten en slagroomversteviger in doen

    • Auteur
      Linda Nordholt 4 maanden geleden

      Dat heb ik nog nooit geprobeerd, dus je kan het uitproberen. Maar hou er rekening mee dat die versteviger wel vol koolhydraten en suiker zit. Dus dat maakt de taart minder koolhydraatarm.

  3. Jan 7 maanden geleden

    Hoi Linda,
    Welke Stevia kan ik het beste gebruiken. De pure biologische poeder of een andere? Vaak zit er in Stevia van de supermarkt nogal toevoegingen.
    Groet, Jan

    • Auteur
      Linda Nordholt 7 maanden geleden

      Hoi Jan, van de supermarkt is vaak niet de goede keuze nee. Je kan pure Stevia kopen bij Holland&Barrett of een reformwinkel. Ook vele online webshops verkopen de pure variant. Greensweet bijvoorbeeld. Je kan ook Erythritol gebruiken, dat is qua smaak vaak lekkerder. Dit is vooral online te vinden.

  4. ww 1 jaar geleden

    wat voor soort noten worden er gebruikt?

    • Auteur
      Linda Nordholt 1 jaar geleden

      Eigenlijk kun je alle noten wel gebruiken. Een mix bijvoorbeeld van amandelen, pecan, hazelnoten. Ongezouten.

  5. Anita 1 jaar geleden

    Hoelang moet de taart in de koelkast voor je het kan eten.

    • Auteur
      Linda Nordholt 1 jaar geleden

      Ik zou het minimaal 2 uur laten opstijven in de koelkast.

  6. Tina 1 jaar geleden

    Beste mensen ik maak ook jam met stevia primahoor. Grtinavdstelt

  7. Nicky 2 jaar geleden

    Ik denk dat monchou vergelijkbaar is met mascarpone is dat zo

    • Auteur
      Linda Nordholt 1 jaar geleden

      Ja dat klopt helemaal, maar monchou is wat steviger.

  8. Teresita 2 jaar geleden

    Heb dit 2 maanden geleden gemaakt. Heb honing gebruikt ipv stevia, 2 of 3 el gewoon naar smaak toevoegen. Had geen aardbeien, had blauwe bessen erop gedaan.
    Heb het in het weekend meegenomen naar mijn werk en mijn collega’s vonden het ook lekker.

    • Auteur
      Linda Nordholt 2 jaar geleden

      Super om te horen, het is ook errug lekker:)

  9. Alien Timmerman 2 jaar geleden

    Iemand ervaring met de smaak als er geen zoetstof wordt toegevoegd?? 😉

    • Auteur
      Linda Nordholt 2 jaar geleden

      Ik denk dat het zoet genoeg is:)

  10. C 2 jaar geleden

    Zit er dan ook verl suikers in?

    • Auteur
      Linda Nordholt 2 jaar geleden

      Wat bedoel je precies?

  11. Laura 2 jaar geleden

    Goedendag
    ik heb een vraagje wat ik niet snap
    . Let op dat je 0 kh en 0 kcal stevia neemt
    Wat houd dit in
    Ik wil het graag maken vandaar me vraag
    Gr laura

    • Auteur
      Linda Nordholt 2 jaar geleden

      Let erop dat het pure Stevia is. Daar zitten geen koolhydraten in.

  12. Lidy 2 jaar geleden

    Moet de bodem niet gebakken worden?

    • Auteur
      Linda Nordholt 2 jaar geleden

      Dat hoeft niet hoor:) Dus lekker makkelijk.

  13. Danie 2 jaar geleden

    Wat is monchou wat kan ik als vervanging gebruiken? Bedankt

    • Auteur
      Linda Nordholt 2 jaar geleden

      Dat is een kaassoort gewoon te koop in de supermarkt. Ik zou zo geen goede vervanger weten aangezien het monchoutaart is:)

      • Fralali 2 jaar geleden

        Elke andere roomkaas is geschikt, veel gebruikt in de koolhydraatarme keuken is de roomkaas van het Lidl huismerk

      • Hennie 1 jaar geleden

        Je kan ook gewoon roomkaas nemen doe ik altijd. Is overal te koop in bakjes van 200 gram.

        • Auteur
          Linda Nordholt 1 jaar geleden

          Dank je wel voor de tip. Dat kan ook heel goed ja.

  14. Marjanne 2 jaar geleden

    Hoe groot is de springvorm

    • Auteur
      Linda Nordholt 2 jaar geleden

      Ligt eraan of je een wat plattere of hogere wilt:) En hoe dik je de stukken wilt. 24 cm? Dat moet lukken.

  15. Lydie 2 jaar geleden

    Hey Linda,
    Gebruik je roomboter?
    Dankzij je boek ben ik toch al 4 kg kwijt op één maand, terwijl er enkele zondige weekends in waren. Bedankt!

    • Auteur
      Linda Nordholt 2 jaar geleden

      Ik gebruik roomboter hoor. En wat geweldig zeg, super. Ga zo door en mijn complimenten.

  16. Centientje 2 jaar geleden

    Ik ga de bodem van amandelmeel maken ?

    • Auteur
      Linda Nordholt 2 jaar geleden

      Top!

    • Mien 4 maanden geleden

      Ik heb de MonChou taart gemaakt hij was ontzettend lekker bedankt voor het recept

      • Auteur
        Linda Nordholt 4 maanden geleden

        O wat fijn om te horen en dank je wel voor het delen! En natuurlijk graag gedaan. Liefs, Linda

  17. Jojo 2 jaar geleden

    Ik vind sukrin echt een goede vervanger. Is niet overal verkrijgbaar maar online wel. Kost €9,95 per 250gr

  18. Mart Willems 2 jaar geleden

    In Limburg snijden we de vlaai in 8 punten, niet in 12. Dus taart ook niet en dan heeft zo een punt weer 39 gram vet 😉 Maar mensen, het is een geweldig recept, lekker weinig koolhydraten… Ik had zelf volkoren koekjes gebakken, die waren ook lekker met amandelen en pinda’s erin… je hebt wel een stevig gebit nodig. Ik wens jullie nog allemaal een gelukkig, gezond en slank 2018. Met de feestdagen gezondigd en toch maar 400 gram bijgekomen in 1 week, dus nu weer sporten en koolhydraat beperkt, wat me prima bevalt… we gaan er weer tegenaan. Groetjes.

    • Auteur
      Linda Nordholt 2 jaar geleden

      Super Mart en natuurlijk voor jou ook een heel super 2018 gewenst. Groetjes Linda

  19. Annelies 3 jaar geleden

    Ik heb gewone poeder zoetstof gebruikt.
    Ging prima. Stevia vind ik ook echt niet lekker.

  20. Ineke 3 jaar geleden

    Goeiemorgen Linda,
    Wat kan ik ipv stevia gebruiken, ik vind die nl echt niet te pruimen.?

    • Auteur
      Linda Nordholt 3 jaar geleden

      Dat is altijd lastig te zeggen ivm de zoetkracht en het bakken van taart. Gebruik dan een zoetstof naar keuze:)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*