Eieren zijn gezond

Wie kent niet de uitspraak dat eieren slecht zijn. En zorgen voor een hoog cholesterol. Met name om de eidooiers. Als gevolg hiervan eten veel mensen geen eieren of alleen het eiwit, en gooien de eidooier weg omdat ze denken dat ze er dik van worden en een te hoog cholesterolgehalte van krijgen. Toch is de eidooier het meest waardevolle van het ei. En je wordt er echt niet dik van.

1. Eieren zijn slecht voor je cholesterol

Het idee dat veel eieren eten slecht is voor je cholesterolgehalte, is niet helemaal waar. Het is namelijk zo dat hoe meer cholesterol je via je voeding binnenkrijgt, hoe minder je lichaam zelf produceert. Daarom zal het eten van eieren niet leiden tot een toename in cholesterol.

Hier vind je verrassende gerechten met ei: Recepten met eieren anders

2. Van eieren word je dik

Eieren bevatten weinig calorieën en zorgen voor een verzadigd gevoel. Er wordt zelfs beweerd dat ze de vetverbranding stimuleren. Er is wel eens een onderzoek uitgevoerd waarbij een groep mensen die ontbijten met eieren, is vergeleken met een groep mensen die ontbijten met brood of ontbijtgranen. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat de ei-eters gewicht verloren of hun gewicht op een gezond niveau wisten te houden, terwijl de brood/ontbijtgranen-eters aankwamen.

Conclusie was dat dit zou liggen aan het feit dat ei-eters gedurende de dag minder calorieën binnen kregen, omdat zij langer een verzadigd gevoel hadden. Dit in vergelijking met de andere groep, die meer last had van sterke bloedsuikerschommelingen en een onbedwingbare trek in eten. Sinds ik zelf bijna iedere dag 2 tot 3 eieren eet, merk ik wel dat ik minder honger heb. En ben nog steeds zo gezond als een vis.

Eieren staan niet voor niets vaak op het menu binnen een koolhydraatarm dieet. Ik zet dan ook graag op het menu in mijn koolhydraatarm dieet weekmenu.

Met Pasen maken mensen zich altijd extra zorgen over de hoeveelheid eieren. Dit hoeft dus niet. Het is zelfs een zeer gezonde keuze tijdens de feestdagen.

Koolhydraatarm weekmenu

Over de schrijver
Ik ben Linda, de drijvende kracht achter Slank met Linda. In mijn blogs deel ik al mijn kennis en ervaring met je omtrent koolhydraatarm eten + het opbouwen van een gezonde relatie met eten. Mocht je vragen hebben, mail mij gerust!
Reactie plaatsen

GRATIS: Koolhydraatarm weekmenu 

Maak kennis met koolhydraatarm eten en download mijn GRATIS WEEKMENU

  • 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes per dag
  • Makkelijke en heerlijke recepten
  • Voorzien van alle voedingswaarden
  • Direct in je mailbox en makkelijk printbaar

Meer advies over 

koolhydraatarm eten?

Er staan meer dan 300 waardevolle en uitgebreide artikelen voor je klaar!