Koolhydraatarm dieet weekmenu
27 januari 2022 
3 min. leestijd

Koolhydraatarm dieet weekmenu

Ik weet als geen ander dat het erg lastig kan zijn om te starten met een koolhydraatarm dieet. Je wilt gewoon in 1 oogopslag zien hoe een koolhydraatarm weekmenu eruit ziet.

Daarom heb ik een koolhydraatarm weekmenu voor jou opgesteld. Daarin heb ik 7 dagen volledig voor jou uitgeschreven. Met elke dag 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes. De mogelijkheden zijn echter eindeloos dus zie het ook zeker als een voorbeeld.

Daarbij vind je hieronder een overzicht met de meest gestelde vragen én natuurlijk de antwoorden die van belang zijn als jij wilt starten met een koolhydraatarm eetpatroon. Zodat niets jou in de weg staat om te starten.

Een compleet koolhydraatarm dieet weekmenu

Maar eerst download hier jou gratis koolhydraatarm dieet weekmenu.   


Dit koolhydraatarm dieet weekmenu is samengesteld uit diverse recepten van mijn  weekmenu’s. Ik ben voornamelijk van gemak. Het is namelijk mogelijk om uren in de keuken te staan met alle mogelijkheden die er zijn, maar ik wil je laten zien dat het ook wat simpeler kan.

Uiteraard kan je zelf kiezen met welke dag je begint. En zie je er zaken op staan die je absoluut niet lust of kan verdragen, kijk zeker even in deze handleiding voor hoe je dit kan oplossen door een vervanging te zoeken.

En bevalt een ontbijtje goed (zoals de Griekse Yoghurt) en dat is makkelijk voor jou in de ochtend, neem dat gewoon iedere dag.

Eet je liever geen tussendoortjes, dan is dat niet noodzakelijk. Het is echter wel belangrijk dat je niet de tussendoortjes zomaar overslaat, maar dat je de voedingswaarden die je mist aanvult bij de hoofdmaaltijden.

Lees ook: Fruit en een koolhydraatarm dieet

Zie ook: Eten zonder koolhydraten: koolhydraatarme voedingsmiddelen 

Uitgangspunten voor een koolhydraatarm dieet weekmenu

In mijn koolhydraatarme weekmenu’s ga ik uit van de volgende hoeveelheid calorieën:

Voor een vrouw: 1500-1600

Man: 1800-2200

Veelgestelde vragen over het koolhydraatarm weekmenu

Hoeveel koolhydraten per dag?

Weet dat een koolhydraatarm dieet weekmenu er niet op gericht is je calorieën zoveel mogelijk te beperken. Want te weinig eten zorgt voor sabotage van je lichaam. En een koolhydraatarm eetpatroon is zeer zeker geen crashdieet.

Verder focus ik mij op de hoeveelheid koolhydraten. In mijn koolhydraatarme weekmenu’s gaan tot maximaal 50 gram koolhydraten per dag.

Lees hiervoor ook zeker: Hoeveel koolhydraten per dag?

Hoeveel vetten en eiwitten per dag?

Naast de koolhydraten, is het belangrijk ervoor te zorgen dat je voldoende eiwitten en gezonde vetten binnenkrijgt. We gaan niet minder eten, maar anders eten.

Kijk daarvoor zeker even hier: Wat is de juiste balans tussen koolhydraten, eiwitten en vetten

Heb je ook nog andere tussendoortjes in een koolhydraatarm weekmenu?

In dit blog vind je ontzettend veel tips en ideeën voor tussendoortjes. Van makkelijke ‘zo mee te nemen’, tot kant en klare repen. Maar je vindt er ook een aantal lekkere bakrecepten: Koolhydraatarme snacks en tussendoortjes

Je kan deze prima in het weekmenu verwerken.

En zoek je echt een snelle en makkelijke optie? Kies gerust eens voor koolhydraatarme eiwitshakes of koolhydraatarme eiwitrepen.

Ik lees veel over afkickverschijnselen, hoe zit dit?

Als jij start met het verwijderen van koolhydraten uit je eetpatroon, kan je bepaalde klachten ervaren. Dit hoort er allemaal bij, maar kan soms even vervelend zijn. Lees in dit blog hoe het zit en wat je eraan kunt doen: De 10 meest voorkomende afkickverschijnselen bij een koolhydraatarm dieet

Mag ik nog wel brood en pasta eten in mijn koolhydraatarm menu?

Uiteraard. We kiezen echter wel voor koolhydraatarm brood en koolhydraatarme pasta.

Ook koolhydraatarm glutenvrij brood is mogelijk. En vergeet ook de koolhydraatarme crackers niet.

Kan ik dit koolhydraatarme menu volgen als ik diabetes type 2 heb?

Dat kan heel goed. Sterker nog, het is mogelijk je diabetes type 2 om te keren. Ik heb er een uitgebreid artikel over geschreven: Alles over een koolhydraatarm en diabetes type 2 dieet

Mag ik een wijntje blijven drinken?

Wijn (of andere soort drank) en afvallen gaan niet heel goed samen. Hoewel er in vele alcoholische dranken geen koolhydraten zitten, kan het de vetverbranding afremmen. Benieuwd naar de mogelijke keuzes? Kijk zeker even hier: Alcohol en een koolhydraatarm dieet

Hoe snel kan ik afvallen?

Dit is echt per persoon verschillend en daar kan en wil ik geen uitspraken over doen. Ieder lichaam is verschillend en iedereen heeft een andere achtergrond op het gebied van afvallen en diëten. Benieuwd wat er echt gebeurt? Je leest het hier: Welke resultaten kun je verwachten met een koolhydraatarm dieetOver de schrijver
Ik ben Linda, de drijvende kracht achter Slank met Linda. Naast coach, voedingsdeskundige én auteur van 3 boeken, is bloggen mijn absolute passie. In mijn blogs deel ik al mijn kennis en ervaring met gezond eten, gezond leven en gezond afvallen. Dit specifiek gericht op de koolhydraatarme leefstijl.
Dianne Voets
Door

Dianne Voets

op 22 Jan 2016

Hoi Linda, kan ik noten vervangen door iets anders? Ik vind noten nl niet lekker.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 22 Jan 2016

Hoi Dianne, ik heb noten opgenomen voor de gezonde vetten die je daarmee binnenkrijgt. Als jij verder voldoende gezonde vetten binnen krijgt (olijfolie, avocado, kokosolie, vette vis) dan kun je dit vervangen door eitje, kip, kwark of een ander tussendoortje dat ik heb genoemd.

martine
Door

martine

op 25 Jan 2016

dag Linda, ik wil deze week je weekmenu volgen om er weer even in te vliegen. ik merk dat je heel vaak eieren gebruikt, is dat wel ok ?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 26 Jan 2016

Hoi Martine, het is allang achterhaald dat eieren ongezond zijn ivm cholestorol. Dus er is niks mis met 2 eieren per dag. Ik heb het ook niet iedere dag zoveel gebruikt hoor. Maar geen zorgen!

Henny
Door

Henny

op 30 Jan 2016

Hallo Linda, Ik ben 30 kg afgevallen op een koolhydraatarm dieet. Ik wil nu nog graag 10 kg kwijt. Ik zag dat jij kiest voor magere kwark ipv volle kwark of Griekse yoghurt 10%. Ik heb de vetten uit zuivel altijd geplaatst onder de goede vetten of....? Groetjes, Henny

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 01 Feb 2016

Beste Henny, het klopt dat ik vaak kies voor de magere zuivelvarianten. Maar dat betekent niet dat ik de volle niet goed vind. Ik ga altijd uit van de balans tussen de koolhydraten, eiwitten en vetten en kies vaak voor noten, vette vis, avocado waardoor je snel hoog komt te zitten met de vetten. Daarom kies ik voor de magere zuivelvarianten (ook omdat dit juist de verzadigde ongezondere vetten zijn). Maar nogmaals, het draait allemaal om de balans, dus niet teveel verzadigde vetten. In magere varianten zit ook vaak meer eiwit, wat ik weer een welkome aanvulling vind.

Stella Zuijderwijk
Door

Stella Zuijderwijk

op 31 Jan 2016

Beste Linda, Is misschien mogelijk nog voor twee weken menu ontvangen ?Ik ben nu klaar met weekmenu en ik zou willen wat anders ook proberen....in de weekend eet ik geen brood maar op mijn werk wel 2 sneetjes koolhydraatarm brood omdat is wel makkelijk..en als ik thuis bent eet ik lekker sla en dan de rest van de menu. Is voel me goed en lekker.Heb nog steeds geen trek in snoep en wat nog belangrijk is ik ben geen puistjes.Dank je wel.

Linda Nordholt
Aria
Door

Aria

op 01 Feb 2016

Beste Linda, Zou graag willen weten of er een alternatief is voor een boterham die jij benoem in een dag menu. En vind een avocado niet lekker of eigenlijk geen smaak hebben,heb jij daar iets anders voor evt. Groetjes,

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 01 Feb 2016

Hallo Aria, een alternatief zou zijn een salade of een omelet. Of de Quinoa salade die in het ebook staat. Een avocado is gezond vanwege de gezonde vetten. Die kun je vervangen door andere voedingsmiddelen met gezonde vetten zoals vette vis, noten, olijfolie,kokosolie.

Magda
Door

Magda

op 25 Feb 2016

Dag Linda, Je hebt het over koolhydraatarm brood. Ik bak zelf speltbrood van een beetje gist, zuurdesem, water,zout, kleinbeetje olijfolie en speltmeel. Is dat koolhydraatarm?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 26 Feb 2016

Hoi Magda, speltmeel is niet koolhydraatarm. Maar uiteraard wel gezond. Groet Linda

Bjorna
Door

Bjorna

op 03 Mar 2016

Hoi Linda, ik ben gestart met dit weekmenu om het eens uit te proberen, voordat ik de 60 dagen wil gaan doen. Veel drinken is belangrijk. Nu lust ik alleen geen thee of koffie en alleen maar water vind ik ook niet alles. Wat kan ik als alternatief pakken? Melk? Uitgeperste sinaasappels?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 04 Mar 2016

Het is natuurlijk het beste om water te drinken. Melk en sinaasappels vind ik geen goede optie. Eventueel zelf water maken met een smaakje of een uitgeknepen citroen erin? Of een glaasje light drank op zijn tijd kan ook geen kwaad, maar maak er geen gewoonte van. Probeer van water drinken een gewoonte te maken. Eventueel wat lauw water als koud te koud is, kan ook.

Linda
Door

Linda

op 18 Jun 2016

Hallo..cocosolie is dit nou wel goed? Op tv hoor je weer dat het geen goede vet soort is omdat het stolt en alles wat hard wordt is niet goed..en je aderen er dicht van kan slippen..Nu neem ik bleu band boter ipv de Cocos Koudgeperst en biologische cocosolie..Hoor graag wat van deze 2 nu beter is voor ons lichaam

Linda Nordholt
birgit
Door

birgit

op 18 Jun 2016

Hoi Linda Ik zit bij het week menu té kijken wat me goed té doen lijkt. Heb alleen een vraag Ik eet Geen vlees en zeer weinig vis. Hoe doe je dit dan? Groetjes birhit

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 20 Jun 2016

Hoi Birgit, het gaat erom dat je voldoende eiwitten binnen krijgt. Dit kan ook met eieren en andere voeding die eiwitten bevat. Denk aan kwark, noten, hennepzaad etc. https://slankmetlinda.nl/slank-met-eiwitten/ Hopelijk duidelijk zo!

Nel
Door

Nel

op 27 Jun 2016

Hallo Linda, Ik heb een bmi van 43.6 en vermoedelijk slaapapneu en ik heb lip-oedeem. Dat wil zeggen dat verkeerd aangelegde vetcellen in voornamelijk benen en armen niet weggaan met een dieet of andere manier van eten. Ik wil dus graag afvallen en heb wel vaker een proteïne dieet gevolgd, waarvan de producten nog behoorlijk zoet waren vond ik. Zijn de producten in het start pakket niet al te zoet? Ik vind veel shakes ook zoet en daar zit dan ook meestal een verkeerde vervanger van suiker in. Ik heb nu een eiwitpoeder waarin stevia zit en die is inderdaad niet zoet. Ik stel deze vraag eigenlijk aan je omdat ik vind dat het er zo makkelijk uit ziet bij jou en de begeleiding die je erbij geeft. Verder is mijn vraag of ik langer met het start pakket kan doorgaan dus ipv 2 weken, 4 weken bijvoorbeeld. En de volgende fase ook langer dan aanbevolen is?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 28 Jun 2016

Hoi Nel, dank voor je berichtje. Ik ben bekend met lipodeem en ik weet dat afvallen daarbij moeilijk kan zijn. In het Quickstart Pakket zitten wel wat zoetere producten. je kunt er dan beter voor kiezen om zelf producten uit te zoeken die minder zoet zijn zoals brood, crackers, kaaswafeltjes ed. Je kunt fase 1 gerust langer doen hoor. Ook fase 2 kun je daarna langer doorzetten. Voor meer info mag je me altijd mailen naar info@slankmetlinda.nl

Corrie
Door

Corrie

op 12 Jul 2016

Hoi Linda, hoe vaak mag ik een rode wijn drinken?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 13 Jul 2016

Hoi Corrie, dat is een vraag die ik heel moeilijk kan beantwoorden. Wil je afvallen dan is het natuurlijk beter om even geen alcohol te drinken. Maar met een glaasje op zijn tijd is natuurlijk niets mis.

Nicole
Door

Nicole

op 21 Oct 2016

Hoi Linda, Ik wil heel veel kilo's afvallen. Dit weekmenu spreekt me wel aan. Kan ik dat meerdere weken achter elkaar doen? En welke noten kan je het beste eten?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 25 Oct 2016

Hoi Nicole dat kan hoor. Je kunt alle noten kiezen mits ongebrand en ongezouten. Mocht je toch meer afwisseling willen dan is mijn koolhydraatarme 30 dagen 'boost' misschien wat voor je!

Henny
Door

Henny

op 20 Mar 2017

Hallo Linda, wil met jou weekmenu beginnen voor de 1e keer. Heb nl al vaker een dieet gevolgt zonder resultaat. Alleen lees ik over kokosolie , kan ik iets anders gebruiken ik griezel alleen al bij het woord kokos. Lust geen kokosmelk of verdere producten waar kokos inzit. Mvg. Henny.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 28 Mar 2017

Je kunt kokosolie altijd vervangen door olijfolie (wel voor verhitting) of roomboter.

Esther
Door

Esther

op 30 Apr 2017

Goedemiddag Linda, ik heb net het weekmenu bekeken maar hoe weet ik nu of ik dan aan de goeie hoeveelheid zit van eiwitten vetten en koolhydraten. Ik heb al vele menus bekeken ook van andere kha sites en boeken en word ergeen wijs uit.. Alvast bedankt

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 01 May 2017

Hoi Esther, mijn weekmenu is uitgeschreven in die juiste balans. Wil je het echt helemaal zeker weten of je voor jou goed zit, kun je het beste een online voedingsdagboek bijhouden (of een app).

Maria
Door

Maria

op 02 May 2017

Hoi Linda, Ik lust geen kaas. Waarmee zou ik het kunnen vervangen? Dankje!

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 04 May 2017

Hoi Maria, kaas is koolhydraatarm en past daarom perfect. Als beleg kun je het vervangen door bijvoorbeeld kip of ham. En in warme gerechten dan gewoon weglaten. Echt vervangen kan je het niet.

Nancy
Door

Nancy

op 07 May 2017

Hallo Linda, ik wil dit graag doen, wil minimaal 10 kilo afvallen, maar al die eieren ... ik heb licht verhoogd cholesterol en te hoge triglyceriden waarden. Hoe pak ik dat aan? Gr Nancy

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 15 May 2017

Hoi Nancy, eieren zijn opgenomen om hun voedingswaarden en eiwitten. Ik snap je reactie omtrent cholestorol. Heb je verhoogd slecht of goed cholestorol en is het aanleg of door je eetpatroon? Voel je je er niet goed bij, hou je bij 1 tot 2 eieren per dag. Ik zal er snel een blog over schrijven over eieren en cholestorol om het wat meer uit te leggen.

Cindy
Door

Cindy

op 31 May 2017

Graag zou ik willen weten voor welk gewicht dit weekmenu hierboven is. Of hoeveel calorieën neem je per dag in? Dit om hoeveelheden aan te passen aan mij en mijn man.

fenna Zandstra
Door

fenna Zandstra

op 07 Jun 2017

Dit is een algemeen weekmenu gebaseerd op een gemiddelde man en vrouw. Ik kan helaas niet vanaf hier bepalen wat voor jou en je man goede hoeveelheden zijn, dan heb ik meer informatie nodig. Je kunt eventueel ook zelf een voedingsdagboek bijhouden om te kijken welke hoeveelheden je eet? Groetjes Linda

Ineke
Door

Ineke

op 09 Jun 2017

Hoi Linda, ik kan niet tegen ei en loop daar bij een koolhydraten arm dieet altijd tegen aan. Hoe kan ik dit dieet eten maar wel voldoende eiwitten naar binnen krijgen.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 15 Jun 2017

Je hebt niet perse eieren nodig hoor voor de eiwitten. Wat dacht je van yoghurt/ kwark, noten, kaas, hennepzaad, lijnzaad, chiazaad, vis, vlees, kip. Dus keuze genoeg:)

Sietske
Door

Sietske

op 05 Jul 2017

Hallo Linda Mijn dochter en ik willen graag mee doen met jou dieet,alleen wel na de vakantie. Mijn dochter kan niet tegen noten wat voor alternatief heb je dan voor haar?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 05 Jul 2017

Noten zijn opgenomen om de gezonde vetten. Je kunt deze ook prima via een andere weg binnen krijgen. Olijfolie, vette vis, avocado. En kies een ander tussendoortje uit het menu wat ze lekker vindt. Groetjes Linda

Moniek
Door

Moniek

op 01 Aug 2017

Hoi linda Ik wil graag afvallen na mijn zwangerschap Maar eet heel graag brood smorgens iets anders lust ik dan gewoon niet Begrijp ik het goed dat 2 bruine broodjes ook mogen ? Met welk beleg? En als lunch dan weer wat anders of mag ik dan ook weer brood eten als ik koolhydraatarm wil eten? Gr M

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 06 Aug 2017

Ik zou het beperken tot 2 sneetjes brood per dag. Anders bestaat het gevaar dat, met meerdere broodmaaltijden per dag, je te weinig eiwitten en vetten binnenkrijgt. Je kunt ook kiezen voor koolhydraatarm brood. Kijk ook zeker even deze video van mij: https://slankmetlinda.nl/afvallen-met-koolhydraatarm-brood/

Barber
Door

Barber

op 22 Aug 2017

Hi Linda ik heb net je boek binnengekregen en wil graag beginnen. Maar.... ik zie geen alternatieven voor als je niet tot nauwelijks vlees eet.... Kan je hier een alternatief voor geven?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 30 Aug 2017

Vlees kun je altijd vervangen door vis hoor. Ik ben nog niet zo thuis in goede (koolhydraatarme) vleesvervangers, maar denk aan tofu/tempeh/ seitan en een goede eventueel koolhydraatarme vleesburger/ groenteburger. Vlees is opgenomen om de eiwitten en die kun je ook binnenkrijgen met eieren, zuivel, noten, vis....

Jelle
Door

Jelle

op 29 Aug 2017

Hey Linda! Ik ben nu precies een week bezig met het dieet. Ik heb wel enkele vragen: - Minimaal 400 gram groente staat bij veel dagen. Ik krijg dit echter bijna nooit helemaal op.. Ik stop dan meestal maar omdat me het niet goed lijkt om me blijven vol te proppen. Is het erg dat ik die 400 gram niet haal? - Ik ben sinds het dieet vaak misselijk en heb soms bij het eten het gevoel dat het weer omhoog komt. Is dit normaal? (ik zag het niet in de FAQ staan) - Hoe lang moet je dit koolhydraatarme dieet aanhouden voordat je weer wat koolhydraten mag? Ik heb na een week toch best wel weer zin in een broodje of iets met deeg/aardappel maar ik ben bang dat dit het ketose proces stopt en alles voor niets was.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 30 Aug 2017

Hoi Jelle, nooit tegen je zin eten en vol is vol hoor. Misselijkheid kan er in de eerste week bijhoren. je lichaam kan wat moeite hebben met het verteren van meer eiwitten en vetten. Dit moet over gaan hoor. En na een week zou ik nog even wachten hoor. je lichaam is net aan het omschakelen. Denk eens aan een koolhydraatarme boterham.

Jelle
Door

Jelle

op 04 Sep 2017

Hoi Linda, De misselijkheid is gelukkig weg inmiddels. Ik eet nu tot ik vol zit en meer niet :) Wel vraag ik me af wat je minimaal qua periode aanraadt voor het koolhydraat arme dieet. Na hoeveel week mag ik overstappen op koolhydraat beperkt?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 04 Sep 2017

Goed te horen dat de misselijkheid weg is. Ik heb eigenlijk niet een bepaalde periode die ik hanteer. Voelt koolhydraatarm goed blijf het dan gewoon een tijdje volgen. Voel je dat je wat meer koolhydraten nodig hebt, ga over op koolhydraatbeperkt. En moet je nog veel afvallen, dan kun je nog beter even op koolhdyraatarm blijven en kom je dan in de buurt van je doelstelling, ga dan over op koolhydraatbeperkt. Het belangrijkste is dat jij jouw koolhydraatgrens leert kennen. Sommigen vallen af met gewoon nog 100 gram kh per dag, weer anderen vallen pas af als ze onder de 50 gram kh gaan eten.

Pc
Door

Pc

op 06 Sep 2017

Hoi, Kun je ook studenten haver nemen en dan de rozijnen niet opeten? Dan heb je wat meer variatie in een zakje, de noten zijn vrij prijzig namelijk. En hoe erg zijn doppindas?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 11 Sep 2017

Ja hoor, dat kan. En doppinda's zijn niet 'erg'. Pinda's kunnen passen in een koolhydraatarm eetpatroon. Echter, wissel dit af met noten voor de omega 3 vetten.

Bart
Door

Bart

op 23 Sep 2017

Hallo Linda, Mijn vrouw en ik zijn al 3 weken bezig met het menu van hier boven. Maar wij valken niks af, wij weten niet waar het aan ligt. Graag verneem ik wat we fout kunnen doen. Ik zelf gebruik stevia zoetstof en mijn vrouw zoetjes in de koffie (hiervan had ik gelezen dat dit het afvallen ook kan tegen houde). Graag verneem ik wat evt de reden kan zijn.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 27 Sep 2017

Oei dat is heel lastig zo voor mij te beoordelen. Dat kan vele oorzaken hebben. Voornamelijk wil ik je adviseren te focussen op de centimeters en vetverbranding ipv de kilo's. Mocht dit echt zo blijven, dan is het wellicht goed mij even te mailen naar info@slankmetlinda.nl.

Elise
Door

Elise

op 12 Mar 2018

Hallo Linda, ik en mijn moeder willen graag dit dieet volgen. maar als we zo naar dit weekmenu kijken dan lijkt het zo veel eten dat je wel mag eten terwijl ze op andere websites zeggen dat je het absoluut niet mag eten. Wij hebben allebei nog nooit een dieet gevolgd dat hier op lijkt dus we zijn een beetje verward over wat nu wel mag of niet. We zijn bereid om alle ongezonde snacks weg te gooien en deze gezondere dingen in huis te halen. Maar nu zijn we niet zeker wat we nu wel mogen geloven of niet. Kan u ons misschien helpen? Groetjes van Elise

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 15 Mar 2018

Je leest ook zoveel verhalen. Ik zou je adviseren je te focussen op 1 iemand. Dat hoeft natuurlijk niet ik te zijn haha, maar je moet gewoon starten en kijken hoe het voelt. Dus heel veel succes! En geef het een goede kans...

Inge
Door

Inge

op 16 Apr 2018

Hallo, zijn er ook zoete tussen doortjes die koolhydraatarm zijn?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 17 Apr 2018

Kijk vooral even verder op de blog bij de recepten. Chocoladepindakaascakejes bijvoorbeeld of brownies:)

sharon
Door

sharon

op 20 Jul 2018

hallo moet je speciaal tussendoortjes eten? ik heb werk waar ik die tussendoortjes niet kan pakken

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 20 Jul 2018

Dat hoeft niet hoor. Probeer wel genoeg te eten bij de maaltijden.

MM
Door

MM

op 30 Jul 2018

Beste, ik zie nergens fruit staan, mis je dan niet veel vitamines? Ikzelf heb MS en moet goed en clean eten...daarbij veel cellulitis gekregen door mijn down periode en nu wil ik de draad weer graag goes oppakken.

Linda Nordholt
Marielle
Door

Marielle

op 14 Sep 2018

Hoi Linda Ik wil dit dieet graag proberen maar lust absoluut geen kaas of tomaten. Ook ben ik benieuwd welke noten je wel mag eten. Dieet ziet er makkelijk en smakelijk uit. Groetjes

Linda Nordholt
Marielle
Door

Marielle

op 16 Sep 2018

Ga ik doen! Dankjewel

Suzanne
Door

Suzanne

op 18 Nov 2018

Hoi Linda, Ik wil morgen starten met het week menu, maar hoe zit het het met drinken? Groetjes, Suzanne

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 20 Nov 2018

Water, koffie, thee en af en toe een light drankje als je dat lekker vindt.

Janin
Door

Janin

op 17 Jun 2019

Hoi Linda. Ik lees heel vaak een gekookt ei, als ik het dan ook nog in mijn salade doe is het wel heel veel. Hoeveel eieren mag je eigenlijk eten per week?

Linda Nordholt
Rebecca
Door

Rebecca

op 23 Jun 2019

Hoi Linda mag je ook magere aardbei kwark?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 24 Jun 2019

Ik zou het houden bij de volle kwark/ yoghurt zonder smaakje. In de aardbei kwark zit vaak toch weer suiker of zoetstof. Een keer kan echt geen kwaad, maar ik zou het niet als basis kiezen.

Mirjam
Door

Mirjam

op 02 Jul 2019

Hoi, even een vraagje: welke zemelen mag je? Er zijn haverzemelen en tarwezemelen?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 02 Jul 2019

Ow sorry, ik dacht dat ik dat al had aangepast. Ik bedoel eigenlijk gebroken lijnzaad. Meteen aangepast en hopelijk heb ik je niet in verlegenheid gebracht. Of heb je al zemelen gekocht? Dan gebruik je die gewoon hoor. Het is een kleine hoeveelheid. Liefs Linda

Mirjam
Door

Mirjam

op 03 Jul 2019

Ha Linda, Bedankt voor je antwoord! Nee dat heb je niet gedaan hoor, ik had gebroken lijnzaad in huis en dacht, t’zal vast wel goed zijn en zo niet dan haal ik het voor de volgende keer in huis? Groetjes, Mirjam

Truus
Door

Truus

op 14 Jul 2019

Hallo Linda Heb een paar vraagjes Hutte kase ,radijsjes ,mozzarella, vis, en radijsjes mag je die ook vervangen voor iets anders ik list dat niet wel al geprobeerd maar ga letelijk over mijn nek en zo na waar voor kan ik het vervangen. Alvast dankjewel

Linda Nordholt
Karen
Door

Karen

op 20 Jul 2019

Hallo Linda, met interesse je stuk gelezen. Toch een paar vraagjes. Noten mag ik niet hebben en zuivel ook. Iet veel. Griekse yochurt mag dat ook? Ik heb colitus ulcerosa en reageer sterk op zuivel. En noten vind ik echt heel erg vies. Heb je een oplossing hiervoor? Gr, Karen

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 21 Jul 2019

Hoi Karen, Griekse Yoghurt kan altijd, maar ik lees dat je niet tegen zuivel kan? Griekse Yoghurt is ook zuivel hoor. Je kan evt geitenyoghurt gebruiken of toch een ander recept kiezen. Noten zijn niet verplicht, je kan altijd een ander tussendoortje kiezen: https://slankmetlinda.nl/koolhydraatarme-snacks-en-tussendoortjes/

Anoniem
Door

Anoniem

op 28 Jul 2019

Hallo Linda, bedankt voor de duidelijke Info. Klopt het dat je helemaal geen fruit mag? En kan ik ipv bv ham met augurk tussendoor ook alleen augurk pakken?

Linda Nordholt
Wendy
Door

Wendy

op 15 Sep 2019

Super duidelijk uitgelegd Ben al fanatiek bezig met resultaat! maar zat even met de hoeveelheden in de knoei Dank je wel Hier kan ik zeker waar mee!

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 16 Sep 2019

Hoi Wendy, super om te horen en dank je wel voor het delen. Ga zo door dus!

Anne Magdeleyns
Door

Anne Magdeleyns

op 28 Sep 2019

Hoi Linda, ik lust absoluut niets van eieren en ik zie in de menu's veel eieren, waardoor kan ik dit vervangen?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 30 Sep 2019

Hoi Anne, als het gaat om een heel recept met ei (zoals een omelet) dan zou ik kiezen voor een ander recept. Als tussendoortje kun je kiezen voor kaas of gerookte kip of wat noten. Om zomaar even wat voorbeelden te noemen. Lukt het zo? Groetjes Linda

Vincent
Door

Vincent

op 05 Dec 2019

Hoi Linda, Ik zie heel veel met noten en daar heb ik zelf niks mee, is dit verplicht of kan ik het met iets anders vervangen?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 05 Dec 2019

Dat is zeker niet verplicht hoor. Ze staan vaak op het menu omdat ze koolhydraatarm zijn en goede gezonde vetten bevatten. Je kan dit vervangen door ei, kaas, gerookte kip, avocado, zalm, tonijn ed. Kijk ook eens bij mijn gratis weekmenu voor meer inspiratie: https://slankmetlinda.nl/gratis-koolhydraatarm-weekmenu Het gaat er eigenlijk om dat je de goede vetten die noten leveren vervangt door andere voedingsmiddelen met gezonde vetten. Olijfolie bijv., vette vis, avocado. Dat hoeft dan niet persé tijdens het tussendoortje te zijn.

Sindie
Door

Sindie

op 09 Jun 2020

De tijd is weer gekomen om écht iets aan mijzelf te gaan doen. Kleding zit niet lekker, ik voel mezelf niet fijn (zeker niet nu de zomer er weer aankomt) en ik lijk al aan te komen als ik alleen maar naar een blokje chocola kíjk... Wat ik zo jammer vind aan dit soort menu's is dat er overal en altijd noten, eieren, avocado, kaas, tomaten, hütenkase, tonijn moeten worden gegeten. Dingen die ik dus écht niet lust (ei lust ik alleen als het roerei is met wat kruiden, evt. stukjes ui en wortel erbij, kaas lust ik alleen als het over de lasagne zit, ook niet helemaal de bedoeling). Op die manier haak ik dus altijd alweer af en voor ik het weet ben ik weer een paar maanden (kilo...) verder...

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 09 Jun 2020

De menu’s zijn altijd ter inspiratie. En het is natuurlijk niet verplicht om iets te eten wat je niet lust. Je kunt eigenlijk alles vervangen en ruilen. Kijk hier maar eens: https://slankmetlinda.nl/ik-lust-niet-alles-ik-verdraag-niet-alles/. Zelf heb in de Club van Linda altijd meerdere menu’s klaarstaan, zodat je altijd kunt kiezen wat je lekker vindt.

Sabah
Door

Sabah

op 09 Jun 2020

Dag Linda Leer jou net kennen via Pinterest,ik vind jou recepten echt iets voor mij maar ik ben al 4/ weken met IF bezig van 12/ tot 20 Ik ben 56 j heb het heel moeilijk om de laatste 4/ kilo af te krijgen met IF ben ik op 3/ weken niets kwijt....niet er motiverend,ik blijf zoeken naar de oorzaak,raar vind ik hetniet,ik denk hormonaal ,eet gezond,sport,drink min 2/ liter water ect... Ik zou deze menu van jou willen proberen maar ik eet bijna geen vlees... Ik eet geen varkens vlees.. Wat denkt je? Heel erg bedankt Groetjes SABAH

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 09 Jun 2020

Hoi Sabah, dat is heel vervelend maar er zijn vele oorzaken die het afvallen kunnen bemoeilijken. IF is ook niet persé bedoeld om af te vallen. Het kan overigens wel zijn dat je afvalt, maar dat het nog niet zichtbaar is op de weegschaal. Meet jezelf daarom ook altijd op. Je kan vlees altijd vervangen door vis. Lees ook zeker dit artikel even voor meer tips: https://slankmetlinda.nl/koolhydraatarm-vegetarisch/

Katerina Gouta
Door

Katerina Gouta

op 09 Jun 2020

Hoi hoi. Ik wil graag op een gezonde manier 10 kilo's kwijt. Mijn bmi is momenteel 30!! Als ik jou week schema vast houd...want ik lust echt alles wat je zei, gaat wel lukken denk je? En ik bedoel niet binnen een week...langzaam is prima. Groetjes Katerina

Linda Nordholt
Reactie plaatsen

GRATIS: Koolhydraatarm weekmenu 

Maak kennis met koolhydraatarm eten en download mijn GRATIS WEEKMENU

  • 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes per dag
  • Makkelijke en heerlijke recepten
  • Voorzien van alle voedingswaarden
  • Direct in je mailbox en makkelijk printbaar

Meer advies over 

koolhydraatarm eten?

Er staan meer dan 300 waardevolle en uitgebreide artikelen voor je klaar!