arrow_drop_up arrow_drop_down
20 januari 2016 

Koolhydraatarm dieet weekmenu

Tegenwoordig heeft iedereen weleens van de term ‘koolhydraatarm' gehoord of erover gelezen. En ook dat dit een goede en verantwoorde manier is om af te vallen.

Maar hoe ziet een koolhydraatarm dieet weekmenu er nu uit?

De meest bekende manier van afvallen is  calorieën tellen. Maar het zijn niet de calorieën die ons dikker maken, het zijn de koolhydraten. En dan met name de geraffineerde, dus slechte, koolhydraten en suikers. Je leest er alles over in mijn blog ‘koolhydraatarm dieet'.

In mijn ogen is sprake van een strikt koolhydraatarm dieet als je tot maximaal 50 gram koolhydraten per dag eet. Eet je minder dan 50 gram koolhydraten per dag, dan raakt je lichaam na ongeveer 48 uur in ketose. Dat houdt in dat je lichaam alle koolhydraatreserves heeft opgebruikt en overschakelt op een alternatieve energiebron: de vetreserves in het lichaam. Je lichaam gaat dus vet verbranden. Je ervaart een ‘boost' in afvallen.

Wil je gaan starten met koolhydraatarm eten om af te vallen, dan begint vaak de zoektocht.

Wat moet en mag ik dan wel eten?

Om je op weg te helpen minder dan 50 gram koolhydraten per dag te eten, heb ik een mooi koolhydraatarm dieet weekmenu voor je samengesteld. Want let op, ga je jouw koolhydraatinname verminderen, dan moet je dat wat je mindert in koolhydraten, aanvullen met voldoende eiwitten en gezonde vetten. Het draait daarbij allemaal om de juiste balans tussen de koolhydraten, eiwitten en vetten. En daarom heb ik in dit koolhydraatarm dieet weekmenu gezorgd voor minder koolhydraten, maar voldoende eiwitten en vetten. Een kleine kanttekening, dus hoeveelheden kunnen per persoon verschillen en het koolhydraatarm dieet weekmenu is een voorbeeld.

Zie ook: Eten zonder koolhydraten: koolhydraatarme voedingsmiddelen

Een compleet koolhydraatarm dieet weekmenu

Maandag

Ontbijt200 gram volle kwark met  40 gram noten
Tussendoor3 blokjes 48+ kaas met plakjes komkommer
LunchEen goed gevulde maaltijdsalade. Kijk hier hoe je dit opbouwt.
Tussendoor40 gram noten gemengd
Avondmaaltijd150 gram vlees of kip of 200 gram vis met minimaal 400 gram groenten
TussendoorGekookt eitje

 

Dinsdag

Ontbijt150 gram volle yoghurt of kwark, 25 gram amandelen, 2 eetlepels gebroken lijnzaad
Tussendoor40 gram noten gemengd
LunchGroenteomelet: 2 eieren, 50 gram hamblokjes, zakje groente 150 gram, 1-2 eetlepels olie, kruiden
Tussendoor3 blokjes 48+ kaas met plakjes komkommer
Avondmaaltijd150 gram vlees of kip of 200 gram vis met minimaal 400 gram groenten
TussendoorRauwe ham met een eitje

Woensdag

OntbijtChampignonomelet: 2 eieren, 50 gram champignons, 1 eetlepel olijfolie, 25 gram kaas, bijvoorbeeld mozzarella of ricotta of belegen kaas, geraspt, peper en zout
TussendoorGekookt eitje
LunchEen goed gevulde maaltijdsalade. Kijk hier hoe je dit opbouwt.
Tussendoor2 grote tomaten gevuld met 100 gram hüttenkäse, peper
Avondmaaltijd150 gram vlees of kip of 200 gram vis met minimaal 200 gram groenten
Tussendoor40 gram noten gemengd

Donderdag

OntbijtEi tomaten sandwich: 2 eieren, 1 tomaat, 2 plakken kaas, 2 plakken ham
Tussendoor1 handje (30 gr) noten
LunchEen goed gevulde maaltijdsalade. Kijk hier hoe je dit opbouwt.
TussendoorEen gekookt eitje
Avondmaaltijd150 gram vlees of kip of 200 gram vis met minimaal 400 gram groenten
Tussendoor150 gram volle kwark

Vrijdag

Ontbijt200 gram volle kwark met 40 gram noten
TussendoorEen gekookt eitje
LunchMozzarella met tomaat: koolhydraatarme boterham, wat plakjes mozzarella, 2 tomaten, peper
TussendoorPaar plakjes gerookte zalm met rucola.
Avondmaaltijd150 gram vlees of kip of 200 gram vis met minimaal 400 gram groenten
Tussendoor2 blokjes 48+ kaas of geitenkaas met komkommer

Zaterdag

Ontbijt200 gram volle yoghurt met 30 gram noten
TussendoorEen gekookt eitje
LunchOmelet met avocado en spinazie
Tussendoor3 augurken omwikkeld met 3 plakjes rookvlees of ham
Avondmaaltijd150 gram vlees of kip of 200 gram vis met minimaal 400 gram groenten
Tussendoor40 gram noten gemengd

Zondag

OntbijtHüttenkäse met rauwe ham en radijs: 200 gram hüttenkäse, 5 radijsjes, 5 plakjes rauwe ham (of kip- of kalkoenfilet)
TussendoorEen gekookt eitje
LunchBlikje tonijn met avocado en tomaat
Tussendoor40 gram noten gemengd (ongezouten en ongebrand)
Avondmaaltijd150 gram vlees of kip of 200 gram vis met minimaal 400 gram groenten
Tussendoor150 gram volle yoghurt, kwark (eventueel met wat noten aangevuld)

Zoek je nog meer inspiratie in een weekmenu? Download een extra weekmenu via de link hieronder.

Koolhydraatarm weekmenu

Over de schrijver
Ik ben Linda, de drijvende kracht achter Slank met Linda. In mijn blogs deel ik al mijn kennis en ervaring met je omtrent koolhydraatarm eten + het opbouwen van een gezonde relatie met eten. Mocht je vragen hebben, mail mij gerust!
Dianne Voets
Door

Dianne Voets

op 22 January 2016

Hoi Linda, kan ik noten vervangen door iets anders? Ik vind noten nl niet lekker.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 22 January 2016

Hoi Dianne, ik heb noten opgenomen voor de gezonde vetten die je daarmee binnenkrijgt. Als jij verder voldoende gezonde vetten binnen krijgt (olijfolie, avocado, kokosolie, vette vis) dan kun je dit vervangen door eitje, kip, kwark of een ander tussendoortje dat ik heb genoemd.

martine
Door

martine

op 25 January 2016

dag Linda, ik wil deze week je weekmenu volgen om er weer even in te vliegen. ik merk dat je heel vaak eieren gebruikt, is dat wel ok ?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 26 January 2016

Hoi Martine, het is allang achterhaald dat eieren ongezond zijn ivm cholestorol. Dus er is niks mis met 2 eieren per dag. Ik heb het ook niet iedere dag zoveel gebruikt hoor. Maar geen zorgen!

Henny
Door

Henny

op 30 January 2016

Hallo Linda, Ik ben 30 kg afgevallen op een koolhydraatarm dieet. Ik wil nu nog graag 10 kg kwijt. Ik zag dat jij kiest voor magere kwark ipv volle kwark of Griekse yoghurt 10%. Ik heb de vetten uit zuivel altijd geplaatst onder de goede vetten of....? Groetjes, Henny

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 1 February 2016

Beste Henny, het klopt dat ik vaak kies voor de magere zuivelvarianten. Maar dat betekent niet dat ik de volle niet goed vind. Ik ga altijd uit van de balans tussen de koolhydraten, eiwitten en vetten en kies vaak voor noten, vette vis, avocado waardoor je snel hoog komt te zitten met de vetten. Daarom kies ik voor de magere zuivelvarianten (ook omdat dit juist de verzadigde ongezondere vetten zijn). Maar nogmaals, het draait allemaal om de balans, dus niet teveel verzadigde vetten. In magere varianten zit ook vaak meer eiwit, wat ik weer een welkome aanvulling vind.

Stella Zuijderwijk
Door

Stella Zuijderwijk

op 31 January 2016

Beste Linda, Is misschien mogelijk nog voor twee weken menu ontvangen ?Ik ben nu klaar met weekmenu en ik zou willen wat anders ook proberen....in de weekend eet ik geen brood maar op mijn werk wel 2 sneetjes koolhydraatarm brood omdat is wel makkelijk..en als ik thuis bent eet ik lekker sla en dan de rest van de menu. Is voel me goed en lekker.Heb nog steeds geen trek in snoep en wat nog belangrijk is ik ben geen puistjes.Dank je wel.

Linda Nordholt
Aria
Door

Aria

op 1 February 2016

Beste Linda, Zou graag willen weten of er een alternatief is voor een boterham die jij benoem in een dag menu. En vind een avocado niet lekker of eigenlijk geen smaak hebben,heb jij daar iets anders voor evt. Groetjes,

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 1 February 2016

Hallo Aria, een alternatief zou zijn een salade of een omelet. Of de Quinoa salade die in het ebook staat. Een avocado is gezond vanwege de gezonde vetten. Die kun je vervangen door andere voedingsmiddelen met gezonde vetten zoals vette vis, noten, olijfolie,kokosolie.

Magda
Door

Magda

op 25 February 2016

Dag Linda, Je hebt het over koolhydraatarm brood. Ik bak zelf speltbrood van een beetje gist, zuurdesem, water,zout, kleinbeetje olijfolie en speltmeel. Is dat koolhydraatarm?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 26 February 2016

Hoi Magda, speltmeel is niet koolhydraatarm. Maar uiteraard wel gezond. Groet Linda

Bjorna
Door

Bjorna

op 3 March 2016

Hoi Linda, ik ben gestart met dit weekmenu om het eens uit te proberen, voordat ik de 60 dagen wil gaan doen. Veel drinken is belangrijk. Nu lust ik alleen geen thee of koffie en alleen maar water vind ik ook niet alles. Wat kan ik als alternatief pakken? Melk? Uitgeperste sinaasappels?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 4 March 2016

Het is natuurlijk het beste om water te drinken. Melk en sinaasappels vind ik geen goede optie. Eventueel zelf water maken met een smaakje of een uitgeknepen citroen erin? Of een glaasje light drank op zijn tijd kan ook geen kwaad, maar maak er geen gewoonte van. Probeer van water drinken een gewoonte te maken. Eventueel wat lauw water als koud te koud is, kan ook.

Linda
Door

Linda

op 18 June 2016

Hallo..cocosolie is dit nou wel goed? Op tv hoor je weer dat het geen goede vet soort is omdat het stolt en alles wat hard wordt is niet goed..en je aderen er dicht van kan slippen..Nu neem ik bleu band boter ipv de Cocos Koudgeperst en biologische cocosolie..Hoor graag wat van deze 2 nu beter is voor ons lichaam

Linda Nordholt
birgit
Door

birgit

op 18 June 2016

Hoi Linda Ik zit bij het week menu té kijken wat me goed té doen lijkt. Heb alleen een vraag Ik eet Geen vlees en zeer weinig vis. Hoe doe je dit dan? Groetjes birhit

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 20 June 2016

Hoi Birgit, het gaat erom dat je voldoende eiwitten binnen krijgt. Dit kan ook met eieren en andere voeding die eiwitten bevat. Denk aan kwark, noten, hennepzaad etc. https://slankmetlinda.nl/slank-met-eiwitten/ Hopelijk duidelijk zo!

Nel
Door

Nel

op 27 June 2016

Hallo Linda, Ik heb een bmi van 43.6 en vermoedelijk slaapapneu en ik heb lip-oedeem. Dat wil zeggen dat verkeerd aangelegde vetcellen in voornamelijk benen en armen niet weggaan met een dieet of andere manier van eten. Ik wil dus graag afvallen en heb wel vaker een proteïne dieet gevolgd, waarvan de producten nog behoorlijk zoet waren vond ik. Zijn de producten in het start pakket niet al te zoet? Ik vind veel shakes ook zoet en daar zit dan ook meestal een verkeerde vervanger van suiker in. Ik heb nu een eiwitpoeder waarin stevia zit en die is inderdaad niet zoet. Ik stel deze vraag eigenlijk aan je omdat ik vind dat het er zo makkelijk uit ziet bij jou en de begeleiding die je erbij geeft. Verder is mijn vraag of ik langer met het start pakket kan doorgaan dus ipv 2 weken, 4 weken bijvoorbeeld. En de volgende fase ook langer dan aanbevolen is?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 28 June 2016

Hoi Nel, dank voor je berichtje. Ik ben bekend met lipodeem en ik weet dat afvallen daarbij moeilijk kan zijn. In het Quickstart Pakket zitten wel wat zoetere producten. je kunt er dan beter voor kiezen om zelf producten uit te zoeken die minder zoet zijn zoals brood, crackers, kaaswafeltjes ed. Je kunt fase 1 gerust langer doen hoor. Ook fase 2 kun je daarna langer doorzetten. Voor meer info mag je me altijd mailen naar info@slankmetlinda.nl

Corrie
Door

Corrie

op 12 July 2016

Hoi Linda, hoe vaak mag ik een rode wijn drinken?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 13 July 2016

Hoi Corrie, dat is een vraag die ik heel moeilijk kan beantwoorden. Wil je afvallen dan is het natuurlijk beter om even geen alcohol te drinken. Maar met een glaasje op zijn tijd is natuurlijk niets mis.

Nicole
Door

Nicole

op 21 October 2016

Hoi Linda, Ik wil heel veel kilo's afvallen. Dit weekmenu spreekt me wel aan. Kan ik dat meerdere weken achter elkaar doen? En welke noten kan je het beste eten?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 25 October 2016

Hoi Nicole dat kan hoor. Je kunt alle noten kiezen mits ongebrand en ongezouten. Mocht je toch meer afwisseling willen dan is mijn koolhydraatarme 30 dagen 'boost' misschien wat voor je!

Henny
Door

Henny

op 20 March 2017

Hallo Linda, wil met jou weekmenu beginnen voor de 1e keer. Heb nl al vaker een dieet gevolgt zonder resultaat. Alleen lees ik over kokosolie , kan ik iets anders gebruiken ik griezel alleen al bij het woord kokos. Lust geen kokosmelk of verdere producten waar kokos inzit. Mvg. Henny.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 28 March 2017

Je kunt kokosolie altijd vervangen door olijfolie (wel voor verhitting) of roomboter.

Esther
Door

Esther

op 30 April 2017

Goedemiddag Linda, ik heb net het weekmenu bekeken maar hoe weet ik nu of ik dan aan de goeie hoeveelheid zit van eiwitten vetten en koolhydraten. Ik heb al vele menus bekeken ook van andere kha sites en boeken en word ergeen wijs uit.. Alvast bedankt

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 1 May 2017

Hoi Esther, mijn weekmenu is uitgeschreven in die juiste balans. Wil je het echt helemaal zeker weten of je voor jou goed zit, kun je het beste een online voedingsdagboek bijhouden (of een app).

Maria
Door

Maria

op 2 May 2017

Hoi Linda, Ik lust geen kaas. Waarmee zou ik het kunnen vervangen? Dankje!

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 4 May 2017

Hoi Maria, kaas is koolhydraatarm en past daarom perfect. Als beleg kun je het vervangen door bijvoorbeeld kip of ham. En in warme gerechten dan gewoon weglaten. Echt vervangen kan je het niet.

Nancy
Door

Nancy

op 7 May 2017

Hallo Linda, ik wil dit graag doen, wil minimaal 10 kilo afvallen, maar al die eieren ... ik heb licht verhoogd cholesterol en te hoge triglyceriden waarden. Hoe pak ik dat aan? Gr Nancy

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 15 May 2017

Hoi Nancy, eieren zijn opgenomen om hun voedingswaarden en eiwitten. Ik snap je reactie omtrent cholestorol. Heb je verhoogd slecht of goed cholestorol en is het aanleg of door je eetpatroon? Voel je je er niet goed bij, hou je bij 1 tot 2 eieren per dag. Ik zal er snel een blog over schrijven over eieren en cholestorol om het wat meer uit te leggen.

Cindy
Door

Cindy

op 31 May 2017

Graag zou ik willen weten voor welk gewicht dit weekmenu hierboven is. Of hoeveel calorieën neem je per dag in? Dit om hoeveelheden aan te passen aan mij en mijn man.

fenna Zandstra
Door

fenna Zandstra

op 7 June 2017

Dit is een algemeen weekmenu gebaseerd op een gemiddelde man en vrouw. Ik kan helaas niet vanaf hier bepalen wat voor jou en je man goede hoeveelheden zijn, dan heb ik meer informatie nodig. Je kunt eventueel ook zelf een voedingsdagboek bijhouden om te kijken welke hoeveelheden je eet? Groetjes Linda

Ineke
Door

Ineke

op 9 June 2017

Hoi Linda, ik kan niet tegen ei en loop daar bij een koolhydraten arm dieet altijd tegen aan. Hoe kan ik dit dieet eten maar wel voldoende eiwitten naar binnen krijgen.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 15 June 2017

Je hebt niet perse eieren nodig hoor voor de eiwitten. Wat dacht je van yoghurt/ kwark, noten, kaas, hennepzaad, lijnzaad, chiazaad, vis, vlees, kip. Dus keuze genoeg:)

Sietske
Door

Sietske

op 5 July 2017

Hallo Linda Mijn dochter en ik willen graag mee doen met jou dieet,alleen wel na de vakantie. Mijn dochter kan niet tegen noten wat voor alternatief heb je dan voor haar?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 5 July 2017

Noten zijn opgenomen om de gezonde vetten. Je kunt deze ook prima via een andere weg binnen krijgen. Olijfolie, vette vis, avocado. En kies een ander tussendoortje uit het menu wat ze lekker vindt. Groetjes Linda

Moniek
Door

Moniek

op 1 August 2017

Hoi linda Ik wil graag afvallen na mijn zwangerschap Maar eet heel graag brood smorgens iets anders lust ik dan gewoon niet Begrijp ik het goed dat 2 bruine broodjes ook mogen ? Met welk beleg? En als lunch dan weer wat anders of mag ik dan ook weer brood eten als ik koolhydraatarm wil eten? Gr M

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 6 August 2017

Ik zou het beperken tot 2 sneetjes brood per dag. Anders bestaat het gevaar dat, met meerdere broodmaaltijden per dag, je te weinig eiwitten en vetten binnenkrijgt. Je kunt ook kiezen voor koolhydraatarm brood. Kijk ook zeker even deze video van mij: https://slankmetlinda.nl/afvallen-met-koolhydraatarm-brood/

Barber
Door

Barber

op 22 August 2017

Hi Linda ik heb net je boek binnengekregen en wil graag beginnen. Maar.... ik zie geen alternatieven voor als je niet tot nauwelijks vlees eet.... Kan je hier een alternatief voor geven?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 30 August 2017

Vlees kun je altijd vervangen door vis hoor. Ik ben nog niet zo thuis in goede (koolhydraatarme) vleesvervangers, maar denk aan tofu/tempeh/ seitan en een goede eventueel koolhydraatarme vleesburger/ groenteburger. Vlees is opgenomen om de eiwitten en die kun je ook binnenkrijgen met eieren, zuivel, noten, vis....

Jelle
Door

Jelle

op 29 August 2017

Hey Linda! Ik ben nu precies een week bezig met het dieet. Ik heb wel enkele vragen: - Minimaal 400 gram groente staat bij veel dagen. Ik krijg dit echter bijna nooit helemaal op.. Ik stop dan meestal maar omdat me het niet goed lijkt om me blijven vol te proppen. Is het erg dat ik die 400 gram niet haal? - Ik ben sinds het dieet vaak misselijk en heb soms bij het eten het gevoel dat het weer omhoog komt. Is dit normaal? (ik zag het niet in de FAQ staan) - Hoe lang moet je dit koolhydraatarme dieet aanhouden voordat je weer wat koolhydraten mag? Ik heb na een week toch best wel weer zin in een broodje of iets met deeg/aardappel maar ik ben bang dat dit het ketose proces stopt en alles voor niets was.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 30 August 2017

Hoi Jelle, nooit tegen je zin eten en vol is vol hoor. Misselijkheid kan er in de eerste week bijhoren. je lichaam kan wat moeite hebben met het verteren van meer eiwitten en vetten. Dit moet over gaan hoor. En na een week zou ik nog even wachten hoor. je lichaam is net aan het omschakelen. Denk eens aan een koolhydraatarme boterham.

Jelle
Door

Jelle

op 4 September 2017

Hoi Linda, De misselijkheid is gelukkig weg inmiddels. Ik eet nu tot ik vol zit en meer niet :) Wel vraag ik me af wat je minimaal qua periode aanraadt voor het koolhydraat arme dieet. Na hoeveel week mag ik overstappen op koolhydraat beperkt?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 4 September 2017

Goed te horen dat de misselijkheid weg is. Ik heb eigenlijk niet een bepaalde periode die ik hanteer. Voelt koolhydraatarm goed blijf het dan gewoon een tijdje volgen. Voel je dat je wat meer koolhydraten nodig hebt, ga over op koolhydraatbeperkt. En moet je nog veel afvallen, dan kun je nog beter even op koolhdyraatarm blijven en kom je dan in de buurt van je doelstelling, ga dan over op koolhydraatbeperkt. Het belangrijkste is dat jij jouw koolhydraatgrens leert kennen. Sommigen vallen af met gewoon nog 100 gram kh per dag, weer anderen vallen pas af als ze onder de 50 gram kh gaan eten.

Pc
Door

Pc

op 6 September 2017

Hoi, Kun je ook studenten haver nemen en dan de rozijnen niet opeten? Dan heb je wat meer variatie in een zakje, de noten zijn vrij prijzig namelijk. En hoe erg zijn doppindas?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 11 September 2017

Ja hoor, dat kan. En doppinda's zijn niet 'erg'. Pinda's kunnen passen in een koolhydraatarm eetpatroon. Echter, wissel dit af met noten voor de omega 3 vetten.

Bart
Door

Bart

op 23 September 2017

Hallo Linda, Mijn vrouw en ik zijn al 3 weken bezig met het menu van hier boven. Maar wij valken niks af, wij weten niet waar het aan ligt. Graag verneem ik wat we fout kunnen doen. Ik zelf gebruik stevia zoetstof en mijn vrouw zoetjes in de koffie (hiervan had ik gelezen dat dit het afvallen ook kan tegen houde). Graag verneem ik wat evt de reden kan zijn.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 27 September 2017

Oei dat is heel lastig zo voor mij te beoordelen. Dat kan vele oorzaken hebben. Voornamelijk wil ik je adviseren te focussen op de centimeters en vetverbranding ipv de kilo's. Mocht dit echt zo blijven, dan is het wellicht goed mij even te mailen naar info@slankmetlinda.nl.

Elise
Door

Elise

op 12 March 2018

Hallo Linda, ik en mijn moeder willen graag dit dieet volgen. maar als we zo naar dit weekmenu kijken dan lijkt het zo veel eten dat je wel mag eten terwijl ze op andere websites zeggen dat je het absoluut niet mag eten. Wij hebben allebei nog nooit een dieet gevolgd dat hier op lijkt dus we zijn een beetje verward over wat nu wel mag of niet. We zijn bereid om alle ongezonde snacks weg te gooien en deze gezondere dingen in huis te halen. Maar nu zijn we niet zeker wat we nu wel mogen geloven of niet. Kan u ons misschien helpen? Groetjes van Elise

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 15 March 2018

Je leest ook zoveel verhalen. Ik zou je adviseren je te focussen op 1 iemand. Dat hoeft natuurlijk niet ik te zijn haha, maar je moet gewoon starten en kijken hoe het voelt. Dus heel veel succes! En geef het een goede kans...

Inge
Door

Inge

op 16 April 2018

Hallo, zijn er ook zoete tussen doortjes die koolhydraatarm zijn?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 17 April 2018

Kijk vooral even verder op de blog bij de recepten. Chocoladepindakaascakejes bijvoorbeeld of brownies:)

sharon
Door

sharon

op 20 July 2018

hallo moet je speciaal tussendoortjes eten? ik heb werk waar ik die tussendoortjes niet kan pakken

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 20 July 2018

Dat hoeft niet hoor. Probeer wel genoeg te eten bij de maaltijden.

MM
Door

MM

op 30 July 2018

Beste, ik zie nergens fruit staan, mis je dan niet veel vitamines? Ikzelf heb MS en moet goed en clean eten...daarbij veel cellulitis gekregen door mijn down periode en nu wil ik de draad weer graag goes oppakken.

Linda Nordholt
Marielle
Door

Marielle

op 14 September 2018

Hoi Linda Ik wil dit dieet graag proberen maar lust absoluut geen kaas of tomaten. Ook ben ik benieuwd welke noten je wel mag eten. Dieet ziet er makkelijk en smakelijk uit. Groetjes

Linda Nordholt
Marielle
Door

Marielle

op 16 September 2018

Ga ik doen! Dankjewel

Suzanne
Door

Suzanne

op 18 November 2018

Hoi Linda, Ik wil morgen starten met het week menu, maar hoe zit het het met drinken? Groetjes, Suzanne

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 20 November 2018

Water, koffie, thee en af en toe een light drankje als je dat lekker vindt.

Janin
Door

Janin

op 17 June 2019

Hoi Linda. Ik lees heel vaak een gekookt ei, als ik het dan ook nog in mijn salade doe is het wel heel veel. Hoeveel eieren mag je eigenlijk eten per week?

Linda Nordholt
Rebecca
Door

Rebecca

op 23 June 2019

Hoi Linda mag je ook magere aardbei kwark?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 24 June 2019

Ik zou het houden bij de volle kwark/ yoghurt zonder smaakje. In de aardbei kwark zit vaak toch weer suiker of zoetstof. Een keer kan echt geen kwaad, maar ik zou het niet als basis kiezen.

Mirjam
Door

Mirjam

op 2 July 2019

Hoi, even een vraagje: welke zemelen mag je? Er zijn haverzemelen en tarwezemelen?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 2 July 2019

Ow sorry, ik dacht dat ik dat al had aangepast. Ik bedoel eigenlijk gebroken lijnzaad. Meteen aangepast en hopelijk heb ik je niet in verlegenheid gebracht. Of heb je al zemelen gekocht? Dan gebruik je die gewoon hoor. Het is een kleine hoeveelheid. Liefs Linda

Mirjam
Door

Mirjam

op 3 July 2019

Ha Linda, Bedankt voor je antwoord! Nee dat heb je niet gedaan hoor, ik had gebroken lijnzaad in huis en dacht, t’zal vast wel goed zijn en zo niet dan haal ik het voor de volgende keer in huis? Groetjes, Mirjam

Truus
Door

Truus

op 14 July 2019

Hallo Linda Heb een paar vraagjes Hutte kase ,radijsjes ,mozzarella, vis, en radijsjes mag je die ook vervangen voor iets anders ik list dat niet wel al geprobeerd maar ga letelijk over mijn nek en zo na waar voor kan ik het vervangen. Alvast dankjewel

Linda Nordholt
Karen
Door

Karen

op 20 July 2019

Hallo Linda, met interesse je stuk gelezen. Toch een paar vraagjes. Noten mag ik niet hebben en zuivel ook. Iet veel. Griekse yochurt mag dat ook? Ik heb colitus ulcerosa en reageer sterk op zuivel. En noten vind ik echt heel erg vies. Heb je een oplossing hiervoor? Gr, Karen

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 21 July 2019

Hoi Karen, Griekse Yoghurt kan altijd, maar ik lees dat je niet tegen zuivel kan? Griekse Yoghurt is ook zuivel hoor. Je kan evt geitenyoghurt gebruiken of toch een ander recept kiezen. Noten zijn niet verplicht, je kan altijd een ander tussendoortje kiezen: https://slankmetlinda.nl/koolhydraatarme-snacks-en-tussendoortjes/

Anoniem
Door

Anoniem

op 28 July 2019

Hallo Linda, bedankt voor de duidelijke Info. Klopt het dat je helemaal geen fruit mag? En kan ik ipv bv ham met augurk tussendoor ook alleen augurk pakken?

Linda Nordholt
Wendy
Door

Wendy

op 15 September 2019

Super duidelijk uitgelegd Ben al fanatiek bezig met resultaat! maar zat even met de hoeveelheden in de knoei Dank je wel Hier kan ik zeker waar mee!

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 16 September 2019

Hoi Wendy, super om te horen en dank je wel voor het delen. Ga zo door dus!

Anne Magdeleyns
Door

Anne Magdeleyns

op 28 September 2019

Hoi Linda, ik lust absoluut niets van eieren en ik zie in de menu's veel eieren, waardoor kan ik dit vervangen?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 30 September 2019

Hoi Anne, als het gaat om een heel recept met ei (zoals een omelet) dan zou ik kiezen voor een ander recept. Als tussendoortje kun je kiezen voor kaas of gerookte kip of wat noten. Om zomaar even wat voorbeelden te noemen. Lukt het zo? Groetjes Linda

Vincent
Door

Vincent

op 5 December 2019

Hoi Linda, Ik zie heel veel met noten en daar heb ik zelf niks mee, is dit verplicht of kan ik het met iets anders vervangen?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 5 December 2019

Dat is zeker niet verplicht hoor. Ze staan vaak op het menu omdat ze koolhydraatarm zijn en goede gezonde vetten bevatten. Je kan dit vervangen door ei, kaas, gerookte kip, avocado, zalm, tonijn ed. Kijk ook eens bij mijn gratis weekmenu voor meer inspiratie: https://slankmetlinda.nl/gratis-koolhydraatarm-weekmenu Het gaat er eigenlijk om dat je de goede vetten die noten leveren vervangt door andere voedingsmiddelen met gezonde vetten. Olijfolie bijv., vette vis, avocado. Dat hoeft dan niet persé tijdens het tussendoortje te zijn.

Sindie
Door

Sindie

op 9 June 2020

De tijd is weer gekomen om écht iets aan mijzelf te gaan doen. Kleding zit niet lekker, ik voel mezelf niet fijn (zeker niet nu de zomer er weer aankomt) en ik lijk al aan te komen als ik alleen maar naar een blokje chocola kíjk... Wat ik zo jammer vind aan dit soort menu's is dat er overal en altijd noten, eieren, avocado, kaas, tomaten, hütenkase, tonijn moeten worden gegeten. Dingen die ik dus écht niet lust (ei lust ik alleen als het roerei is met wat kruiden, evt. stukjes ui en wortel erbij, kaas lust ik alleen als het over de lasagne zit, ook niet helemaal de bedoeling). Op die manier haak ik dus altijd alweer af en voor ik het weet ben ik weer een paar maanden (kilo...) verder...

Linda Nordholt
Sabah
Door

Sabah

op 9 June 2020

Dag Linda Leer jou net kennen via Pinterest,ik vind jou recepten echt iets voor mij maar ik ben al 4/ weken met IF bezig van 12/ tot 20 Ik ben 56 j heb het heel moeilijk om de laatste 4/ kilo af te krijgen met IF ben ik op 3/ weken niets kwijt....niet er motiverend,ik blijf zoeken naar de oorzaak,raar vind ik hetniet,ik denk hormonaal ,eet gezond,sport,drink min 2/ liter water ect... Ik zou deze menu van jou willen proberen maar ik eet bijna geen vlees... Ik eet geen varkens vlees.. Wat denkt je? Heel erg bedankt Groetjes SABAH

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 9 June 2020

Hoi Sabah, dat is heel vervelend maar er zijn vele oorzaken die het afvallen kunnen bemoeilijken. IF is ook niet persé bedoeld om af te vallen. Het kan overigens wel zijn dat je afvalt, maar dat het nog niet zichtbaar is op de weegschaal. Meet jezelf daarom ook altijd op. Je kan vlees altijd vervangen door vis. Lees ook zeker dit artikel even voor meer tips: https://slankmetlinda.nl/koolhydraatarm-vegetarisch/

Katerina Gouta
Door

Katerina Gouta

op 9 June 2020

Hoi hoi. Ik wil graag op een gezonde manier 10 kilo's kwijt. Mijn bmi is momenteel 30!! Als ik jou week schema vast houd...want ik lust echt alles wat je zei, gaat wel lukken denk je? En ik bedoel niet binnen een week...langzaam is prima. Groetjes Katerina

Linda Nordholt
Brenda
Door

Brenda

op 22 September 2020

Vind het er nu al goed uitzien je weekmenu. Duidelijk, makkelijk, lekker dus ik ga ervoor!

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 24 September 2020

Super om te horen. Heel benieuwd hoe het gaat, dus laat je het weten? Lieve groet, Linda

Reactie plaatsen

Meer advies over 

koolhydraatarm eten?

Er staan meer dan 300 waardevolle en uitgebreide artikelen voor je klaar!
Cookies