Welke resultaten kun je verwachten met een koolhydraatarm dieet
08 april 2018 
10 min. leestijd

Welke resultaten kun je verwachten met een koolhydraatarm dieet

Resultaten koolhydraatarm dieet. Een term waar veel op gezocht wordt. En dat is ook niet zo gek. Want één van de voornaamste redenen voor mensen om te starten met een koolhydraatarm dieet, is het afvallen. Overal op internet lees je de meest veelbelovende verhalen over de gigantische hoeveelheden kilo’s die men vrij snel verliest.

 • Maar is dit wel realistisch?
 • Hoe snel kun je afvallen met een koolhydraatarm dieet?
 • En hoeveel kilo kun je afvallen met een koolhydraatarm dieet?

In dit blog vertel ik je alles, mede uit eigen ervaringen met klanten, over de resultaten die je kunt verwachten en welke veranderingen er allemaal plaatsvinden in je lichaam. Dit zijn overigens niet alleen fysieke resultaten in kilo’s, maar ook vele mentale resultaten en gezondheidsresultaten die je zult opmerken.

Achtereenvolgens bespreek ik:

Welke resultaten kun je verwachten met een koolhydraatarm dieet

Laat ik beginnen met te zeggen, dat dit allereerst afhangt van wat je verstaat onder resultaat. Ik weet dat velen starten om af te vallen en dat het resultaat moet zijn: Afvallen in kilo’s. Liefst zo snel mogelijk en dan ook nog voor een specifieke datum of gebeurtenis.

Snel afvallen of niet

Want je leest toch overal op internet zulke geweldige resultaten van wel 2 tot 5 kilo verlies in de eerste week? En natuurlijk, dat kan gebeuren, dat zie ik ook. Maar in vele gevallen gaat het heel anders. En verlies je wél veel kilo’s in de eerste week, dan is dat vaak ook vocht. Vocht wat je lichaam vasthoudt, als je veel koolhydraten eet.

Na snel afvallen volgt stilstand

Maar wat er vervolgens niet bij vermeld wordt is, dat er dan vaak een periode aanbreekt van even stilstaan. Je lichaam kan zo snel afvallen niet aan en het moet dan even resetten. Neemt niet weg dat als je dan vervolgens 3 weken stil blijft staan, nog steeds gemiddeld 1 tot 1,5 kilo per week bent verloren. Maar dat vergeten we dan vaak. En vanaf dat moment worden de resultaten ook niet zo snel meer gedeeld.

Niet afvallen of aankomen in de eerste week

Meer logisch is, dat er de eerste week helemaal niks gebeurd in kilo’s. En dit is heel normaal. Vooral omdat we met afvallen zo op die weegschaal gefocust zijn en we vergeten dat koolhydraatarm eten gaat om vetverbranding. Iets wat vaak sneller zichtbaar en voelbaar wordt in centimeterverlies, dan in kilo verlies.

Aankomen de eerste week of weken is ook mogelijk. Met name als je een verleden kent van crashdiëten. Je gaat je lichaam met koolhydraatarm eten ineens voeden. Je gaat meer eten van goede voedingsmiddelen en dat kan even een schok zijn voor je lichaam. Maar geen enkele reden tot paniek. Al snap ik dat natuurlijk wel.

Een lichaam moet helen

Koolhydraatarm eten is voor velen een methode om af te vallen, in kilo’s. Maar vergeet niet dat het zoveel meer is. Voor velen die echte omschakeling naar een gezond eetpatroon, blijvend. Een gezonde relatie met eten en afkicken van die suikers, meer energie, geen honger.

En dat je lichaam dan eerst een periode nodig heeft om te helen, van al hetgeen je je lichaam hebt aangedaan, hoort erbij. En dat is het mooiste cadeau wat je jezelf en je lichaam kan geven.

Het feit dat je dus geen resultaten hebt in de eerste week of weken, wil niet zeggen dat er niets gebeurd.

Maar hoe snel kun je nu afvallen met een koolhydraatarm dieet? Wat gebeurt er in je lichaam op fysiek vlak in alle weken die gaan volgen?

Ik loopt het week voor week met je door.

Fysieke resultaten koolhydraatarm dieet: De eerste week 

De eerste week nadat je gestart bent met koolhydraatarm eten, treedt er een verandering op van je metabolisme. Je lichaam gaat van het gebruiken van glucose als energie, over naar het gebruik van vet voor energie.

Je verliest vocht

In deze eerste week verlies je dus niet alleen vet, maar vooral de opgeslagen koolhydraten (glycogeen) in je lichaam. Koolhydraten in je lichaam houden vocht vast. Minder koolhydraten eten, betekent vocht verliezen. En dat is iets waar je doorheen gaat en niet kunt tegenhouden. Voordeel is dat je je minder opgeblazen voelt. Dat is namelijk een bij effect van het eten van koolhydraten.

Overigens, dit effect op het metabolisme is sterker bij iemand die strikt koolhydraatarm gaat eten (onder de 50 gram koolhydraten per dag), dan bij iemand die kiest voor koolhydraatbeperkt dieet (tussen de 50 en 100 gram koolhydraten per dag).

Je gewicht schommelt

Wat je ook in deze eerste week ziet, en ook zeker gedurende alle weken die nog gaan volgen, zijn gewichtsschommelingen. Laat je hierdoor zeker niet ontmoedigen, want ook dit heeft alles te maken met je vochthuishouding. Ook al eet je koolhydraatarm, niet iedere dag eet je dezelfde hoeveelheid koolhydraten. Eet je de ene dag wat meer dan de andere, dan kan dat wat meer vocht in je lichaam betekenen en dus een hoger getal op de weegschaal.

Verder zijn er nog andere oorzaken van schommelingen, namelijk hormoonhuishouding, slaap, obstipatie etc. Kijk maar eens naar dit app gesprek wat ik met een klant heb gehad:

resultaten koolhydraatarm dieet

Je leest er alles over in dit blog: Schommelend gewicht en een koolhydraatarm dieet

Pin je dus zeker niet vast op die weegschaal.

Fysieke resultaten koolhydraatarm dieet: De tweede week

Wat ik vaak zie bij klanten, is dat in deze week het vetverlies vaak start. En het gekke is dat de weegschaal vaak niet mee beweegt. Ik raad zeker vanaf dit moment aan om jezelf ook op te gaan meten met een meetlint.

Vermindering centimeters

Want hoewel die weegschaal niet altijd mee beweegt, je zult zien dat je centimeters wel naar beneden gaan. En dat je kleding al een stuk lekkerder kan zitten.

Ook hiervan een mooi voorbeeld:

resultaten koolhydraatarm dieet

Wat ik vaak zie gebeuren als men niet afvalt op de weegschaal, is de twijfel over of het wel goed gaat. Ik zie vaak dat men de neiging krijgt toch minder te gaan eten. Met name minder vetten.

Dus juist vanaf deze periode hamer ik er nog iets meer op naast het vasthouden van vermindering van koolhydraten, ook je eiwitten en vetten tot je te nemen. Je kan het gevoel hebben dat je veel eet, maar weet dat dit absoluut moet. Anders ben je alleen maar bezig met saboteren van je lichaam.

Lees waarom dit zo belangrijk is, in dit blog: Waarom vet eten om vet te kunnen verbranden

Vermindering visceraal vet

Het meest geweldige wat ik zie is, dat het interne buikvet (ook wel het viscerale vet genoemd) afneemt. Dat kan helaas niet iedereen thuis op de weegschaal zien, maar dit is een geweldige indicatie dat je lichaam bezig is met het herstellen van de gezondheid.

Visceraal vet, het vet rondom de buik en maagstreek, is vet dat zich als bescherming rondom de organen bevindt. Het is bij velen niet van de buitenkant te zien (een ‘buikje’ duidt namelijk niet altijd op visceraal vet). Ook slanke mensen kunnen van binnen vervetten. Die kunnen er slank uitzien en geen buikje hebben, maar van binnen kan er wel degelijk, door een ongezonde leefstijl, vervetting plaatsvinden. Aangezien ik jarenlang met klanten heb gewerkt met een speciale weegschaal die dit meet, heb ik de geweldige resultaten hieromtrent kunnen zien. En ook verlies van dit vet, uit zich niet altijd in vermindering van kilo’s.

Fysieke resultaten koolhydraatarm dieet: De derde en vierde week

In deze weken zie ik altijd een geleidelijke daling van gewicht én centimeters. Dit zijn vaak ook weken die wat makkelijker zijn, omdat je resultaat ziet, je voelt je goed en je begint er in te komen. Hoe snel je kunt afvallen, is echt per persoon verschillend. Het kan namelijk zijn dat je lichaam nog moet helen.

Of dat je lichaam nog moet vertrouwen dat het mag afvallen. Dat klinkt wat gek, maar als jij jaren crashdiëten hebt gevolgd, dan kan je lichaam nog in een spaarstand zitten. Nogmaals, als je koolhydraatarm eten op een juiste manier doet, heb vertrouwen in jezelf en in je lichaam.

Overigens is het ook zo dat, als je veel moet afvallen, de kilo’s én centimeters vaak sneller gaan, dan wanneer je maar een paar kilo hoeft af te vallen.

Weeg jezelf ook zeker niet iedere dag, maar blijf focussen op alle andere resultaten als de weegschaal even niet meewerkt. Hoe je dat doet, leg ik je verderop in dit artikel uit.

Fysieke resultaten koolhydraatarm dieet: Het ‘whoosh’ effect

Een ander aspect wat ik graag wil aanstippen, is het zogeheten ‘whoosh effect’. Of het echt bestaat, is nooit wetenschappelijk aangetoond, maar toch heb ik het zelf vaak gezien bij klanten.

Het whoosh effect is een staat van je lichaam waarin het ineens veel vocht verliest uit de vetcellen. Het idee erachter is, dat wanneer iemand vet verbrandt, de vetcellen vet verliezen maar zich vullen met water. Je ziet dan niets gebeuren op de weegschaal, maar je bent wel degelijk vet aan het verbranden.

Nadat de cellen voldoende vet hebben verloren, verhogen ze hun water-vetverhouding, totdat ze volledig gevuld zijn met water. Vervolgens verlaat het lichaam het vocht uit de cellen via urine (ineens veel plassen) of via diarree. Je merkt dan ineens, dat je zomaar 2 tot 3 kilo lichter kunt zijn op de weegschaal.

Fysieke resultaten koolhydraatarm dieet: De weken erna

Jouw lichaam is geen machine. Het gewichtsverlies en het centimeterverlies is niet lineair. Resultaten van de eerste weken, geven geen garanties voor de toekomstige weken. Er zullen momenten komen waarop je stilstaat. Of waarop het heel langzaam gaat.

Ook is het mogelijk om een zogeheten plateau te bereiken. Als je 6 weken helemaal stil staat. Dat is het moment waarop je wat moet gaan aanpassen. Minder koolhydraten, ander eetritme, misschien wel meer eten. Maar laat je zeker niet uit het veld slaan en zie het als een nieuw stadium dat aanbreekt. Jij bent bezig met jouw koolhydraatarme reis en dat gaat met soms vallen, maar altijd weer opstaan.

Lees ook: Koolhydraatarm eten en toch niet afvallen: Stel jezelf deze 10 vragen

Resultaten koolhydraatarm dieet: Mentale veranderingen

Ben je gestart met koolhydraatarm eten om X aantal kilo’s af te vallen voor een bepaalde datum, dan kan het zijn dat je dit niet haalt. En niet omdat je niet je best doet, maar omdat je lichaam gewoon niet zo werkt. En leg jij jezelf onrealistische doelen op, dan is het enige wat je kunt falen. Ik hoop daarom ook dat je koolhydraatarm eten omarmt als een nieuwe leefstijl. En dat je je gezondheid ook mee laat bepalen in plaats van alleen de kilo’s.

Focus op stappen

Want juist na de vierde week kan het zwaarder worden. Jouw lichaam kan weer wat gaan ‘zeuren’ om koolhydraten. Je motivatie gaat een beetje achteruit en je wilt je ‘dieet’ eigenlijk wel weer los laten.

Maar koolhydraatarm eten is geen dieet. Het is geen project met een begin en een eind. Het is jouw nieuwe manier van eten. Dus naast alle lichamelijke veranderingen, gebeurt er ook zeker wat in jouw hoofd. Het duurt 6 weken om nieuwe gewoonten aan te leren, maar soms kan het wel meerdere maanden duren om daadwerkelijk je gedrag te veranderen.

Het is daarom ook belangrijk je te focussen op stapjes in plaats van op grote doelen.

Mentale resultaten koolhydraatarm dieet

Dit zijn in ieder geval de meest voorkomende mentale resultaten die je kunt gaan ervaren:

 1. Je bloedsuikerspiegel stabiliseert wat resulteert in minder snaaibuien
 2. Je loopt minder te ‘zoeken’ naar eten omdat je gewoonweg verzadigd bent
 3. Je staat steviger in je schoenen door ‘nee’ te kunnen zeggen tegen verleidingen
 4. Het wordt rustiger in je hoofd en je kunt helderder denken
 5. Je zit niet meer constant in gevecht met jezelf wanneer je weer mag eten

En dat betekent ook je koppie op een juiste manier meekrijgen in jouw nieuwe gewoontes. Kijk maar eens naar dit mooie voorbeeld uit de Club van Linda.

hoe snel afvallen met koolhydraatarm dieet

Resultaten koolhydraatarm dieet: Gezondheidsvoordelen

Naast bovengenoemde resultaten, is het allerbelangrijkste dat je algehele gezondheid verbetert. Sommige medicatie (als je dat gebruikt) kan worden afgebouwd of kan de deur uit en je merkt aan je hele lichaam dat het beter gaat.

Kijk maar eens naar dit rijtje en deze is niet ineens volledig.

resultaten koolhydraatarm dieet

Lees ook:

Alles over een koolhydraatarm en diabetes type 2 dieet

Hoog cholesterol en een koolhydraatarm dieet

Focus op andere resultaten dan gewicht

Meet je resultaten, maar dan zonder de weegschaal. Ga zeker niet dagelijks op de weegschaal staan, aanzien dit geen realistisch beeld is. Weet ook dat het onmogelijk is om in 1 dag of 1 weekend, 1 kilo in vet aan te komen. Daar moet je zeker wel 7000 calorieën extra voor hebben gegeten.

Lees ook: Teveel gegeten: Alles verpest?

Meet je resultaten daarom vooral op deze manieren en focus je op deze resultaten, niet op het getalletje op de weegschaal.

Meet je resultaten, maar dan anders

 • Meet jezelf op met een meetlint. Plekken om je op te meten zijn je taille, je buik, je heupen, je bovenbenen en net boven de knieën. Schrijf deze centimeters op en vergeet de weegschaal.
 • Kies een kledingstuk dat te klein is en waar je eigenlijk weer in wilt passen (als je deze bewaard hebt) en gebruik dat als graadmeter.
 • Maak foto’s van jezelf, zowel van je gezicht als van je postuur. En vergelijk dit eens per maand met elkaar.
 • Merk je positieve veranderingen op zoals betere huid, betere slaap, meer energie, geen buikpijn meer, geen hongerdipjes meer, medicatievermindering, lagere bloeddruk, geen snaaibuien, geen schommelende bloedsuikerspiegel, omkeren van diabetes type 2, verlaging cholesterol etc.

Je mag natuurlijk de weegschaal als leidraad gebruiken, maar weet dat dit niet altijd de juiste graadmeter is. Nog een laatste mooie voorbeeld wat die centimeters kunnen doen:

koolhydraatarm dieet resultaten

Wees altijd trots en hou vertrouwen

En onthoud dat koolhydraatarm eten en het veranderen van je leefstijl geen sprint is, maar een marathon. En wees trots op jezelf dat jij iedere dag mag werken aan de beste versie van jezelf.

Focus daarom alleen op jezelf, jouw lichaam, jouw proces en stop met jezelf in een hokje te plaatsen van een dieet dat jou 2 kilo gewichtsverlies belooft. En laat je al helemaal niet leiden door kilo’s en het getal op de weegschaal, want dat zegt helemaal niets over of jij wel of niet succesvol bent in jouw eigen reis die afvallen en gezonder worden heet.

Het is jouw koolhydraatarme reis en jij bent succesvol met iedere stap die jij zet. En wees vooral heel trots op jezelf.

resultaten koolhydraatarm dieet

Over de schrijver
Ik ben Linda, de drijvende kracht achter Slank met Linda. In mijn blogs deel ik al mijn kennis en ervaring met je omtrent koolhydraatarm eten + het opbouwen van een gezonde relatie met eten. Mocht je vragen hebben, mail mij gerust!
Brigitte
Door

Brigitte

op 08 Apr 2018

Je hebt me een beetje gerustgesteld Linda. Heb 4 weken je weekmenu's gevolgd en nu zelf verder gegaan met een app bij te houden. Op de weegschaal zie ik niks gebeuren maar heb wel het idee dat mijn kleding losser zit. Gewoon doorgaan dus ! Dankjewel.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 09 Apr 2018

Super! En zeker gewoon doorgaan. Die kleding zegt alles...

MJ
Door

MJ

op 23 May 2018

Hoi Brigitte, Zou je willen delen welke app je gebruikt? Ik heb nog wat moeite om zelf mijn KH inname te monitoren. Alvast bedankt!

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 23 May 2018

Ik gebruik myfitnesspal. Handig ook op de telefoon.

Anneke Van der Kolk
Door

Anneke Van der Kolk

op 19 Mar 2022

Hoi,Ik gebruik de Food app.

Btje
Door

Btje

op 26 Sep 2018

Ik ben deze week gestart en heb er nu 3 dagen op zitten, en misschien zit het tussen mij oren maar voel me beter. Ik vind het super lekker en ga steeds meer uit proberen. Heb er heel veel over gelezen, en lees nu vooral etiketten in de winkels. Vind het alleen moeilijk de porties te bepalen, ik heb continue het gevoel dat ik teveel eet. Dat is het vreemde aan deze manier van eten. Ik let goed op de koolhydraten dus daar kan ik niet teveel van nemen, maar moet zo wennen aan de hoeveelheden. Is het mogelijk om toch teveel te eten ? Ik heb alle diëten die er zijn zo'n beetje geprobeerd, dus ook de crashdieten, zou dat gevoel daardoor komen ? Is dit gevoel normaal en hoor je dat vaker ?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 01 Oct 2018

Dit hoor ik zoveel vaker ja. En dat kan heel tegenstrijdig voelen ja. Het is juist de bedoeling voldoende te eten en geen trek te ervaren. Je moet je lichaam haast als het ware weer opnieuw laten 'eten' en voeden. Het kan zijn, als je een verleden hebt met veel gevolgde crashdiëten, dat je in het begin iets kunt aankomen. Schrik daar niet van hoor, dat betekent niet direct dat je teveel eet, maar eerder dat je je lichaam laat helen.

Roos
Door

Roos

op 12 Oct 2018

Hi Linda!Ik wil in drie weken drie cm op de heupen afvallen, ik doe al veel cardio, heb een gezond gewicht en een lengte van 179. Nu ben ik anderhalve week geleden begonnen met elke dag sporten, intermitted fasting en koolhydraat arm eten (vooral vis, salade en groenten) en gezonde vetten. Is zie al verandering, maar nog niet snel genoeg. Heb jij nog tips voor me?Groetjes, Roos

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 12 Oct 2018

Hoi Roos, goed bezig. Ik kan je alleen 1 advies geven....het is niet mogelijk om snelheid aan te geven en al helemaal niet plaatselijk verliezen van centimeters. Het is geheel afhankelijk van je lichaamsbouw en samenstelling. Ik zou dus focussen op gezond eten, voldoende eten, dus zeker niet te weinig en dan komt het vanzelf. Geef het de tijd, want je wilt het immers als leefstijl gaan toepassen toch?

Sanne
Door

Sanne

op 04 Nov 2018

Hallo Linda,Het is fijn om te lezen dat mijn lijf een paar van bovenstaande dingen in ieder geval doorloopt. Ik ben de eerste 3 dagen ontzettend veel vocht verloren en voelde me inderdaad minder opgeblazen. Erg prettig! Mijn 3e week is net begonnen en ik merkte dat ik na een heftige werkdag inderdaad snakte naar mijn oude voedselpatroon. Ik ben gek op brood, in alle vormen en maten. Ik mis mijn afbakbroodjes in het weekend. Vooral die met een knapperig korstje. Heb je hier ook vervangers voor?Ik ben wel op zoek naar diverse gerechten. Graag zou ik van alles willen uitproberen. Heb je nog tips?Mijn doel is om kleding aan te kunnen die ik nog in de kast heb liggen. Mijn gewicht is niet belangrijk, heb daarom ook geen weegschaal in huis.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 05 Nov 2018

Hoi Sanne, je kunt koolhydraatarm brood kopen in de supermarkt. Wellicht is dat een optie. En ben je op zoek naar meer inspiratie, dan is wellicht de Club van Linda een uitkomst voor je: https://slankmetlinda.nl/club-van-linda/

Georgina
Door

Georgina

op 19 Oct 2019

Hoi Linda, Ik ben nu 3,5 week bezig en in de eerste 2 weken 2,6 kilo verlopen. Hier ben ik natuurlijk erg blij. Wel merk ik op dat ik nu al een tijdje stil sta op de weegschaal. Er komt geen gram bij en er gaat geen gram af. Ik houd me strikt aan de regels dus daar zal het niet aan liggen. Heb jij misschien een ideetje of tips? Het is zo demotiverend om te zien dat de weegschaal niet om laag gaat ondanks je zo je best doet.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 19 Oct 2019

Ik snap de frustratie. Maar heb je het artikel gelezen? Dat dit er even bij hoort en heel normaal is? 2,6 kilo in 2 weken is veel, dus je lichaam moet ook even resetten. En vergeet niet dat je lichaam vet verbrandt en dat is niet altijd zichtbaar op de weegschaal. Dus meet jezelf ook op. Pas als jij 6 weken stil staat in gewicht of centimeters is er sprake van een plateau. Dan kun je eens kijken naar deze tips: https://slankmetlinda.nl/koolhydraatarm-niet-afvallen/ Geef de moed niet op, er is niets aan de hand hoor. Liefs Linda

Anniek
Door

Anniek

op 14 Dec 2018

Hoi Linda, Ik eet nu ruim een maand koolhydraatarm en deze week word ik ineens hartstikke slapeloos: grootste deel van de nacht lig ik wakker. Ik ben altijd al een slechte slaper geweest en heb hier al jaren medicijnen voor, waarmee het prima gaat. Maar de medicijnen kunnen opeens niet meer tegen mijn wakkerheid op. Ik lig niet wakker omdat ik teveel energie heb: ik ben wel degelijk moe. Ik val niet af (en wil dat ook niet). Wat is er waarschijnlijk aan de hand?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 14 Dec 2018

Het kan te maken hebben met het gebrek aan koolhydraten en de productie van serotonine, wat nodig is om melatonine te produceren. Melatonine beïnvloed je slaap-waakritme.Je kan wat supplementen gebruiken die slapen kunnen bevorderen bijvoorbeeld magnesium en zink voor de nacht, 5HTP (bevordert productie van serotonine). Je kan ook in de avond juist wat extra koolhydraten toevoegen, dit heeft veel van mijn klanten ook geholpen en staat in de 'low carb' wereld bekent als een 'carb up'. Bijvoorbeeld 100 gram zoete aardappel, bonen of extra fruit.

Ine
Door

Ine

op 16 Mar 2019

Hallo Linda Ik heb een lactose intolerantie en nu wil ik jou vragen of hier ook recepten voor zijn.vooral het ontbijt is veel met kwark en yoghurt. Ik wil perse geen koolhydraten Door bv brood want dat is er idd wel koolhydraatarm maar dan zit er wel lactose in .alvast bedankt voor jou antwoord.Groeten Ine.

Linda Nordholt
Eva
Door

Eva

op 15 Apr 2019

Beste Linda, Geldt dit ook voor lactose vrij dieet. Ik ben erachter dat mijn lichaam lactose niet goed verwerkt. Dus sinds 2 weken gestopt met Lactose! Ook snoep ik al 2 weken niet meer en hou ik sowieso al heel lang mijn koolhydraat gebruik in de gaten. Neem aan dat het afvalproces wat je beschrijft ook hiervoor geldt?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 15 Apr 2019

Hoi Eva, dit geldt niet specifiek voor een lactosevrij dieet. Dit is echt geschreven voor een koolhydraatarm eetpatroon/ leefstijl. Omdat het verloop van het verlies van kilo's en centimeters anders is dan wanneer men een crashdieet volgt of laag in calorieën zit. Je geeft aan dat je je koolhydraatgebruik in de gaten houdt, dus dat is top. Dus als je lactosevrij en koolhydraatarm eet, dan is dit van toepassing op jou.

Eva
Door

Eva

op 15 Apr 2019

Beste Linda, Dank je voor je antwoord. Ik eet vnl alleen de gezonde koolhydraten. Denk aan een volkoren boterham, veel groente en salades en wat fruit, eieren, plantaardige producten. Waar kan ik terugvinden hoe het afvalproces werkt met lactosevrij dieet icm met een gezonde levensstijl?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 15 Apr 2019

Hoi Eva, je volgt op dit moment een koolhydraatbeperkt lactosevrij 'dieet'. Super goed. Strikt koolhydraatarm is niet voor iedereen nodig en noodzakelijk. Ik denk dat je dan zeker wel dit artikel als uitgangspunt kan nemen. Waarom vind je het zo belangrijk? Gaat het niet naar tevredenheid? Even puur voor mijn informatie en oprechte interesse.

Eva
Door

Eva

op 15 Apr 2019

Hi Linda, na bioresonantie kwam eruit dat mijn lichaam lactose niet goed verwerkt. De reden dat ik dat heb gedaan was omdat ik sinds ik gestopt ben met roken 5 kg kwijt wil. Het lukte me gewoon niet dus wilde achterhalen wat daar de rede van was. Nu ik 2 weken geleden resoluut gestopt ben met lactose en niet meer snaai heb ik het idee dat mijn lichaam iets meer in balans raakt.Geen opgeblazen gevoel meer en minder vocht vasthouden. De weegschaal geeft echter nog geen verschil maar maar n a het lezen van jouw artikel, snap ik het proces beter. Ik wil daarom weten of dat proces, in dit geval, ook voor mij geldt en dat ik dus wel al in het proces van afvallen zit maar dit nog niet echt merk.

Eva
Door

Eva

op 16 Apr 2019

Hi Linda, na stoppen met roken en niet meer terug op oude gewicht heb ik bioresonantie gedaan. Toen kwam ik erachter dat lactose het verschil zou kunnen maken om weer terug te gaan op mijn oude gewicht, aangezien mijn lichaam lactose niet lekker verdraagt. Het betreft voor mij maar +/-5 kilo. Omdat ik nu 2 weken bezig ben en nog geen resultaat zie op de weegschaal, snap ik dit beter nav jouw verhaal omtrent het afvalproces. Daarom vroeg ik me af of dit voor mij ook zou kunnen gelden. ;-)

Ge
Door

Ge

op 05 May 2019

GoedenavondIk ben 24 april begonnen met een koolhydraatarm dieet en gestopt met suikers.... Vind het nu wat makkelijker gaan ik had allerlei lichamelijke klachten, hoge bloeddruk/ kortademig, enz.... ben aanstaande woensdag 2 weken bezig al en ben iets gewicht kwijt nu, ik vind het fijn ervaringen te lezen hier en hoop dat ik nog wat tips op kan doen hier.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 07 May 2019

Dank je wel voor dit mooie bericht. Ook weer een stimulans voor anderen. Ga zo door! Liefs Linda

Dejongb
Door

Dejongb

op 21 Aug 2019

Hi LindaIk ben vier dagen bezig met koolhydraatarm eten volgens het boekje van matty barnhoorn ik ben nu ruim 2 kilo aangekomen. Ik heb wel gelezen dat dit vaker gebeurd maar kan dat zo snel???

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 22 Aug 2019

Dit is heel goed mogelijk, dat kan vocht zijn. Maar weet je zeker dat je niet teveel calorieën eet? Kijk het nog even aan en als je blijft aankomen, dan zou ik zeker wat gaan bijsturen.

Anja
Door

Anja

op 06 Mar 2020

Hoi Linda, Ik ben nu ongeveer 12 kilo kwijt, en zit nu op mijn streefgewicht. Maar val nog steeds wel af moet nu eigenlijk rond de 100 koolhydraten gaan eten maar daar kom ik niet makkelijk aan . Wat kan ik het beste doen om nu op gewicht te blijven ? Groetjes Anja

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 11 Mar 2020

Hoi Anja, dat is een geweldig resultaat. Gefeliciteerd. Je kan het beste je calorieën ophogen. Dit doe je niet door meer koolhydraten te gaan eten, maar wel door meer eiwitten en vetten toe te voegen. Lees dit artikel maar eens: https://slankmetlinda.nl/streefgewicht-koolhydraatarm/

y-rocks
Door

y-rocks

op 09 Jun 2020

Hoi linda Ik ben nu 2 weken bezig en ben bijna 5 kilo Kwijt ik eet ongeveer tussen de 1600 en 1700 calorieën en 10 procent khoolydraten tuseen de 25 en 50 gram Ik eet 60 procent vetten En 30 procent eiwitten is dit de juiste manier om 20 kilo af te vallen?

Linda Nordholt
Reactie plaatsen

GRATIS: Koolhydraatarm weekmenu 

Maak kennis met koolhydraatarm eten en download mijn GRATIS WEEKMENU

 • 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes per dag
 • Makkelijke en heerlijke recepten
 • Voorzien van alle voedingswaarden
 • Direct in je mailbox en makkelijk printbaar

Meer advies over 

koolhydraatarm eten?

Er staan meer dan 300 waardevolle en uitgebreide artikelen voor je klaar!