Flammkuchen met parmaham

Het kan zo doorgaan voor een pizzarecept, maar het heet officieel een flammkuchen. Deze variant is met parmaham, maar je kan het natuurlijk ook met kip of zalm doen. Met slechts 5 gram koolhydraten per portie past het perfect in jouw koolhydraatarme eetpatroon.

Voor de echte pizzaliefhebber, kijk zeker hier: Koolhydraatarme pizza en pizzabodems: Ontdek alle mogelijke manieren voor een heerlijke koolhydraatarme pizza

Benodigdheden (2 porties)

• 2 eieren
• 150 gram geraspte kaas (gewone of geitenkaas)
• 120 gram kwark
• 1 tl-amandelmeel
• 80 gram crème fraîche
• 50 gram parmaham
• Zakje rucola

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Leg een beetje bakpapier op een bakplaat.
3. Doe de eieren samen met de kwark en de helft van de geraspte kaas in een kom.
4. Voeg het amandelmeel toe. Roer alles goed door elkaar heen.
5. Leg het mengsel op de bakplaat en maak hier een soort van pizzabodem van.
6. Zet voor ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
7. Besmeer de bodem met crème fraîche.
8. Snijd de uien in ringen.
9. Garneer de flammkuchen met Parmaham en de overgebleven kaas.
10. Zet voor ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
11. Garneer met rucola!

Voedingswaarde per portie

  • Kcal: 515
  • Kh: 5
  • Eiwit: 45
  • Vet: 34