E-mail: administratie@slankmetlinda.nl

3 manieren om een koolhydraatarme pizzabodem te maken

3 manieren om een koolhydraatarme pizzabodem te maken
5 september 2019 Linda Nordholt
In Koolhydraatarme Recepten
koolhydraatarme pizzabodem

De koolhydraatarme keuken blijft ook mij keer op keer verrassen. Ik word altijd zo blij van de vele mogelijkheden.

Deze heb ik al eens eerder geplaatst en is eigenlijk de basis van de koolhydraatarme pizza waarmee het allemaal begon: De bloemkoolpizza.

Maar wat dacht je van deze 3 bijzondere pizzabodems:

  1. Bloemkool mozzarella bodem
  2. Amandeelmeel bodem
  3. Bodem van kip

Alleen nog tomatensaus en toppings (zoals extra kaas, salami, champignons, olijven) naar keuze toevoegen en je kunt eindeloos variëren.

Bloemkool mozzarella pizzabodem

Ingrediënten (voor 1 grote pizza te verdelen in 2 porties)

  • 250 gr bloemkoolrijst (kant en klaar te koop of zelf te maken van bloemkoolroosjes)
  • 200 gr mozzarella (uitgelekt)
  • 1 groot ei
  • 2 el oregano
  • 1 theelepel knoflookpoeder

Bereiding van deze koolhydraatarme pizzabodem

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Met bloemkoolroosjes (sla deze stap over als je kant en klare bloemkoolrijst gebruikt):
    1. Doe de bloemkoolroosjes in de keukenmachine en vermaal totdat er kleine snippers bloemkool overblijven
    2. Dep de snippers goed droog in een theedoek zodat al het vocht eruit is
  3. Maal de mozzarella fijn in een keukenmachine tot een gladde massa
  4. Meng de bloemkool in een grote schaal met de mozzarella, het ei, de oregano en knoflookpoeder. Dit gaat het makkelijkste met je handen.
  5. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel gelijkmatig in een pizzavorm
  6. Plaats in de oven voor 20 minuten. Totdat het goudbruin is geworden.
  7. Haal de bodem uit de oven en laat even afkoelen
  8. Beleg de pizzabodem met ingrediënten naar keuze en bak de pizza vervolgens af in 10 -15 minuten

Voedingswaarde (per portie, dus de helft van de bodem)

Kcal: 304
Kh: 6,5
Vet: 21
Eiwit: 23

Pizzabodem van amandelmeel

Ingrediënten (voor 1 bodem, 2 porties)

  • 200 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding van deze koolhydraatarme pizzabodem

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Meng alle ingrediënten in een grote kom en kneed het (liefst met de hand) tot een deegbal.
  3. Plaats de bal dan tussen twee vellen bakpapier op een bakplaat en rol het dun uit met een deegroller.
  4. Verwijder het bovenste laagje bakpapier als het is uitgerold
  5. Plaats de bakplaat in de oven
  6. Bak de pizzabodem 15 minuten, totdat deze bijna bruin kleurt.
  7. Bekleed de bodem met jouw favoriete toppings en bak het vervolgens nog eens 10 minuten af.

Voedingswaarde (per portie, dus de helft van de bodem)

Kcal: 680
Kh: 6,5
Vet: 60
Eiwit: 50

Een pizzabodem van kip

Er zijn drie manieren om de bodem van kip te maken:

  • Zelf een kip ‘scheuren’
  • Van kippengehakt
  • Kip uit blik (ja, echt, te vinden in de supermarkt)

Ik gebruik in deze bodem de kip uit blik.

Ingrediënten (voor 1 bodem, 2 porties):

  • 300 gram kip uit blik (of 2 blikjes, dat is iets meer)
  • 30 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 groot ei

Bereiding van deze koolhydraatarme pizzabodem

  • Haal de kip uit de blikjes en laat dit goed uitlekken (eventueel even droogdeppen)
  • Verspreid de kip op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Bak op 170 C gedurende 10 minuten om de kip extra te drogen.
  • Zodra de kip klaar, haal de kip van de bakplaat en plaats het in een grote kom.
  • Zet de oven hoger op 260 C.
  • Voeg de kaas en het ei toe aan de kom met kip en meng dit tot een bal.
  • Plaats de bal op de bakplaat met bakpapier en rol dit uit tot een dunne bodem. Let op: plaats voor het uitrollen nog een laag bakpapier en ga daar met de roller overheen.
  • Haal de bovenste laag bakpapier eraf en bak de korst gedurende 8-10 minuten op 260 C.
  • Bedek met je favoriete ingrediënten en bak het vervolgens nog eens 6-10 minuten op 260 C.

Voedingswaarden (per portie, dus de helft)

Kcal: 236
Kh: <1
Vet: 5
Eiwit: 33

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*