Koolhydraatarm tussendoortje: warme chocomel met verse slagroom

Een heerlijk winters koolhydraatarm tussendoortje: warme chocomel en (als je jezelf echt even wilt verwennen) met verse slagroom natuurlijk, zoals het hoort! Ik heb gemerkt dat er de laatste tijd veel behoefte is aan tussendoortjes, dus ik dacht laat ik eens proberen of ik jullie hier blij mee kan maken.

Koolhydraatarm tussendoortje: warme chocomel met verse slagroom

Warme chocomel met verse! slagroom is een perfect koolhydraatarm tussendoortje voor een koude winterse dag. Let dus wel op dat je verse slagroom koopt, want slagroom uit een spuitbus is natuurlijk helemaal niet koolhydraatarm en bevat zelfs heel veel suiker (vaak bijna de helft).

Iets meer moeite, want je moet het zelf opkloppen, maar wel koolhydraatarm. Als je dit te veel moeite vindt, kun je de slagroom ook gewoon weglaten natuurlijk, scheelt ook nog eens 1/3e van de calorieën.

Voor dit recept gebruik ik ongezoete amandelmelk omdat ik amandelmelk zelf nou eenmaal het lekkerst vind. Maar voel je vrij om een andere melk naar keuze te pakken. Let op: de voedingswaarden veranderen daardoor wel natuurlijk.

Benodigdheden (voor 1 portie):

  • Ong. 250 ml amandelmelk
  • 1 tl kaneel
  • Snufje zout
  • 2 el cacao poeder
  • Erythritol naar smaak
  • Verse slagroom
  • (Cacao snippers)

Bereidingswijze:

  1.  Doe de amandelmelk samen met de kaneel en snufje zout in een pannetje en warm op. Als je vanille hebt kun je ook hier een tl van toevoegen.
  2.  Haal een paar eetlepels amandelmelk uit het pannetje als het warm is en meng dit samen met de cacaopoeder in een apart kommetje.
  3.  Doe het mengsel daarnaar terug in het pannetje en roer door met een garde totdat het glad is.
  4.  Klop wat verse slagroom op, hier kun je als je dit lekker vindt ook wat erythritol en vanille aan toevoegen.
  5.  Giet de chocolademelk in een mok en doe er een toef slagroom op.
  6.  Maak af met de cacao snippers en een snufje kaneel.

En klaar om te genieten! Heerlijk voor na een lange wandeling of fietstocht op de zaterdag of zondagmiddag.

Voedingswaarden:     kcal: 126.    kh: 4.    Ew: 7.    vet: 10