Koolhydraatarme monchoutaart

Met dank aan Evelien en Ellen uit de Club van Linda, deze heerlijke koolhydraatarme monchoutaart met koolhydraatarm fruit. Inmiddels bij veel leden een favoriet op verjaardagen.

Een stappenplan voor hoe je deze geweldige taart maakt.

Voor de bodem

  • 200 gram gemengde noten in de keukenmachine hakken.
  • Voeg 55 gram gesmolten boter toe.
  • Goed mengen en op de bodem van de springvorm verdelen en aandrukken met de bolle kant van een lepel.

Voor de vulling

  • Klop 250 ml slagroom stijf met stevia naar smaak. Let op dat je 0 kh en 0 kcal stevia neemt. Of kies Erythritol als 1 van de beste zoetstoffen naast Stevia.
  • Klop 200 gram Monchou luchtig en voeg deze toe aan de slagroom en meng goed.
  • 3 gelatine blaadjes laten weken.
  • Daarna met 1 lepel water op een zacht vuurtje oplossen en bij het mengsel slagroom Monchou roeren.
  • Verdeel de vulling over de bodem. Voor de garnering 200 gram aardbeien.

Je haalt er 12 punten uit.

Voedingswaarden (per punt)

  • Kcal: 280
  • Kh: 4
  • Vet: 26
  • Eiwit: 6

Voor de liefhebbers van chocolade, kijk eens bij deze koolhydraatarme chocoladetaart.