Koolhydraatarme nasi goreng

Goedgekeurd in de Club van Linda en met dank aan Ineke voor het recept:

Nasi Goreng, maar dan met rijst gemaakt van bloemkool

Ingrediënten (voor 2 personen)

Nodig voor de rijst :
1 fijn gehakte bloemkool. *

Verder nodig :
Een bakje 100 gr bacon stukjes
1 prei, gesneden en schoon gewassen
1 of 2 tenen knoflook, fijngehakt
1 paprika, schoon en gesneden
3 of 4 lepel nasikruiden
Een klein scheutje ketjap asin (zout)

Voor erbij :
Gebakken eitje
Eventueel zelfgemaakte pindasaus erbij
Sambal

Bereidingswijze

* bloemkool voorbereiden is het meeste werk. Het mooiste resultaat met de hand/mes snijden. Zelf proberen met machine of rasp. De bedoeling is dat je voor 2 pers een diep bord met ‘rijst korrels’ hebt. (Niet voorkoken)

Of koop gewoon een bak kant en klare bloemkoolrijst.

Bak de bacon knapperig in de pan waar je straks de eieren bakt.
Neem een wok of ruime pan met wat olijf olie, roerbak eerst de knoflook, dan paprika en daarna de prei. Schep er ook de nasi kruiden doorheen. Laat in een paar minuten zacht worden. Dat hangt af van de maat van de gesneden groente. Het bacon mag er ook bij dan kunnen de eitjes in die pan.

Als je een wok gebruikt mag er de bloemkool in een keer op, besprenkel die met wat van de ketjap en schep de heleboel om. Blijf scheppen totdat alles goed gemengd is en het min of meer op nasi lijkt.

Opscheppen en eitje erop. Eet smakelijk

P.s. In deze nasi heb ik geen ui verwerkt. Miste die ook niet. Gebruikelijke nasi begin ik met ui en knoflook. Aldus Ineke en natuurlijk een eet smakelijk namens Ineke 🙂