E-mail: administratie@slankmetlinda.nl

Koolhydraatarme BBQ

Koolhydraatarme BBQ
31 juli 2017 Linda Nordholt
gezond barbequen

Koolhydraatarm eten en de bbq is een geweldige combinatie. Hierbij enkele tips:

Op de BBQ

Vlees, vis en kip zijn koolhydraatarm. En laat dit nu net de basis zijn van de BBQ. Natuurlijk kan ik nu gaan miepen over de marinade en het voorverpakte vlees, maar dat doe ik niet. Niet helemaal, want puur vlees en zelf marineren is natuurlijk de beste optie. Dan weet je wat je binnen krijgt. Denk aan kipspiesjes met groenten (champignons, uit, paprika, courgette).

Kijk ook eens naar dit zalmpakketje: https://slankmetlinda.nl/bbq-zalm-pakketje/

Extra groenten

Wat dacht je van groenten roosteren op de BBQ. Aubergine, courgette, paprika. Of maak er ook spiesjes van samen met wat champignons en ui erbij.

En kies een favoriete salade naar keuze. Een grote krop sla met eitje, tomaat, komkommer, fetakaas, avocado. Of eigenlijk, je kunt het zelf helemaal samenstellen zoals je altijd een maaltijdsalade klaar maakt.

Of denk eens aan deze bloemkoolsalade:

  • Maak kleine bloemkoolroosjes en laat daar even de kook over heen gaan. Daarna afgieten en af laten koelen.
  • In een bak doen.
  • Er doorheen: een fijngesneden uit, blokjes ham, blokjes kaas en komkommer (alles in de verhoudingen die jij lekker vindt).
  • Met als dressing de Slank met Linda mayonaise. Zie hieronder.

Sausjes erbij

Sausjes kun je heel goed zelf maken. Hier vind je een basissaus die kan dienen voor knoflooksaus bijvoorbeeld: https://slankmetlinda.nl/koolhydraatarme-basis-saus/

Pindasaus is ook heel makkelijk zelf te maken.

Benodigdheden 

  • 5 el pindakaas (zonder toevoegingen)
  • 4 el kokosmelk
  • 80-100 ml water
  • 1,5 el ketjap manis
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)

Bereidingswijze: 

  1. Doe de pindakaas en de kokosmelk in een steelpannetje.
  2. Zet de pan op een laag/middelhoog vuurtje.
  3. Schenk nu het water bij de pindasaus.
  4. Roer met een garde door het mengsel heen.
  5. Voeg ondertussen de ketjap manis en de fijngehakte knoflook toe.
  6. Blijf roeren totdat het mengsel de gewenste dikte krijgt.

Brood

Mis je dan nog het broodje erbij, rooster gewoon wat koolhydraatarm brood en snij dit in stukjes. Net echt stokbrood:) Met een lekkere klodder pindasaus.

Bekijk alle overheerlijke koolhydraatarme recepten!

Comments (4)

  1. Ellen 4 weken geleden

    Ik heb sinds ik kh eet de ketjap manis( 62 kh/ 100 ml) afgezworen. Ik maak mijn eigen ketjap van goede sojasaus gezoet met sukrin gold of steviala sweetbee. Dat scheelt heel veel kh ook in marinades…

    • Auteur
      Linda Nordholt 4 weken geleden

      Dank je wel voor deze mooie tip en aanvulling. Super!

  2. Marielle 1 jaar geleden

    Hoeveel caloriën is dit en hoeveel koolhydraten? Ben gek op pindasaus en kokosmelk in getechten ;-))

    • Auteur
      Linda Nordholt 1 jaar geleden

      Dat kun je het beste even zelf invoeren in een online voedingsapp. Het is nogal afhankelijk van welke producten en hoeveelheden je gaat gebruiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*