Romige broccoli met zalm

Een geweldige combinatie vind ik het. Broccoli en zalm en kaas. Voel je vrij overigens de broccoli te vervangen door bloemkool of een andere groente naar keuze.

Maar hoe makkelijk is dit? Dit gerecht staat echt in 15 minuten op tafel.

Romige broccoli met zalm

En dit is ook vaak hoe ik zelf mijn avondmaaltijden bedenk. De basis begint bij een stukje vlees of vis (ongeveer 150 gram tot 200 gram), ik kies er vervolgens minimaal 2 soorten groenten bij en maak het af met extra smaak in de vorm van spekjes of kaas. Deze schotel zou overigens ook nog even in de oven kunnen. Strooi er dan nog wat extra geraspte kaas overheen voor een mooi bruin korstje.

Zie ook: 5 makkelijke en gezonde recepten

En je gezin? Hier past zelfs een aardappel, pasta of rijst bij. In de oven is dat nog gemakkelijker, door de ene helft voor jou koolhydraatarm te houden en de andere helft met wat aardappelschijfjes te bedekken.

Lees ook: Koolhydraatarm eten gedoe? Ik geef je mijn 5 beste tips!

Benodigdheden (2 personen)

  • 2 zalmmoten
  • 1 broccoli
  • 100 gram champignons
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 2 sjalotten
  • 60 gram roomkaas
  • 60 gram crème fraîche halfvol
  • Olijfolie
  • Peper en (zee)zout

Bereidingswijze

  1. Was de broccoli en snijd daarna in roosjes.
  2. Breng een pan met water aan de kook.
  3. Kook de broccoliroosjes in circa 8 minuten gaar.
  4. Snipper ondertussen de sjalotten fijn.
  5. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan.
  6. Bak hierin de sjalotten glazig.
  7. Voeg na circa 2 minuten de zalm toe.
  8. Was de cherrytomaatjes en borstel de champignons. Snijd daarna door de helft.
  9. Voeg de cherrytomaatjes en de champignons toe.
  10. Voeg de broccoli roosjes ook toe aan de koekenpan. Zo kunnen ze nog even meebakken.
  11. Breng op smaak met peper en (zee)zout.
  12. Voeg de crème fraîche en de roomkaas toe. Roer alles door elkaar heen.