Koolhydraatarm eten gedoe? Ik geef je mijn 5 beste tips!
31 juli 2017 
1 min. leestijd

Koolhydraatarm eten gedoe? Ik geef je mijn 5 beste tips!

Niets zo makkelijk om je broodje te smeren in de ochtend voor het ontbijt en voor de lunch voor op je werk. En in de avond een makkelijke maaltijd te maken, eventueel met een pakje. Geen oordeel of verwijt hier, maar dit is gewoon makkelijk.

Starten betekent verandering

Starten met een koolhydraatarm dieet gaat met veel verandering gepaard. Verandering in denken en anders tegen eten aankijken (veel vet, help). Maar je dagen worden ook anders ingedeeld, je planning wordt anders, je staat wat langer in de keuken en ook dat moet je allemaal combineren met je dagelijkse gezin en werk.

Ik snap dus echt uitspraken als: ‘Wat een gedoe’. Helemaal ook als je niet veel lust of een slechte eter bent.

Het hoeft niet ineens perfect

Maar weet je, het hoeft niet ineens perfect. Het is niet alles of niets. Je zult in een aantal valkuilen stappen. Het gaat met vallen en opstaan.

Het is het streven naar een blijvende leefstijl verandering. Je gaat niet alles in 1 keer lusten. Je krijgt je gezin niet in 1 keer mee. Jij krijgt het niet in 1 keer in je dagelijkse leven ingepland. En dat is niet erg. Denk in stapjes….

Alles wat je een eerste keer maakt kost nadenkwerk. De tweede keer is het al makkelijker.

Hou het simpel en makkelijk

  1. Begin makkelijk met een makkelijke dagindeling en leg eerst de focus op een goede avondmaaltijd. Kies de recepten die je het meest aanspreken en begin daarmee. Maak een koolhydraatarme avondmaaltijd en doe er aardappeltjes bij voor je gezin. Of kies voor jezelf als vervanger van de aardappel eens voor wortelpeterselie. Maak je iets met pasta, kies voor jezelf dan koolhydraatarme pasta.
  2. Vooruit plannen is van groot belang: plan je boodschappen, plan je dagen en plan je tijd. Maak meerdere porties vooruit. Maak bij de avondmaaltijd een extra portie voor de volgende dag
  3. Zorg voor een basisvoorraad. En maak hiermee een eigen voorraad kast of plank in de koelkast. Of een eigen lade in de vriezer
  4. Kies gewoon makkelijke koolhydraatarme snacks en tussendoortjes. Maak zakjes met noten. Kook op zondag extra eitjes voor die week. Of kies een voor een koolhydraatarme eiwitshake of koolhydraatarme eiwitreep.
  5. Maak een eigen receptenboekje met recepten die makkelijk zijn. Kies iedere week weer 2 recepten uit om te proberen.

Maak van het boodschappen doen een keer een uitje voor jezelf. Etiketten lezen, opschrijven….Zo weet je bij de volgende keer al sneller wat je nodig hebt.

En kijk zeker eens bij dit uitgeschreven koolhydraatarm dieet weekmenu. Alles is al volledig voor jou uitgeschreven, wat plannen nog makkelijker maakt.

Des te meer tijd en energie je er bij de start insteekt, des te beter en sneller het in je systeem komt.

Koolhydraatarme recepten ontvangen

Over de schrijver
Ik ben Linda, de drijvende kracht achter Slank met Linda. In mijn blogs deel ik al mijn kennis en ervaring met je omtrent koolhydraatarm eten + het opbouwen van een gezonde relatie met eten. Mocht je vragen hebben, mail mij gerust!
José Brok
Door

José Brok

op 24 Aug 2017

mag ik ook minder eten? Over 2 weken contact met huisarts en daarna beslikof ik mee wil doen. Dank tot zover

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 30 Aug 2017

Je mag minder eten, maar ga nooit lager dan 1200 calorieën en zorg voor voldoende eiwitten en vetten. En eet tot je vol zit.

Rita
Door

Rita

op 28 Oct 2017

Hoeveel eiwitten en vetten mag je per dag? Ik vind t wel veel werk; ik werk 4 dagen en kan tussen de middag geen maaltijd bereiden en s morgens ook teveel werk:

Linda Nordholt
Reactie plaatsen

GRATIS: Koolhydraatarm weekmenu 

Maak kennis met koolhydraatarm eten en download mijn GRATIS WEEKMENU

  • 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes per dag
  • Makkelijke en heerlijke recepten
  • Voorzien van alle voedingswaarden
  • Direct in je mailbox en makkelijk printbaar

Meer advies over 

koolhydraatarm eten?

Er staan meer dan 300 waardevolle en uitgebreide artikelen voor je klaar!