Koolhydraatarm recept: frittata met spinazie

Eieren zijn onmisbaar in een koolhydraatarm dieet. Ze leveren eiwitten, gezonde vetten en vitamine B12 (om maar een paar voordelen te noemen). Zelf ben ik gek op gebakken ei of gemaakt zoals deze frittata. Het lijkt op een boerenomelet, maar een frittata is vaak gevulder en wordt, na bereiding in de koekenpan, afgemaakt in de oven.

De frittata zoals hieronder omschreven is perfect voor de koolhydraatarme avondmaaltijd, maar ook lekker om in kleine stukjes te snijden als tussendoortje of bij de (koolhydraatarme) borrel.

De spinazie in deze omelet is ook heel goed te vervangen door asperges, courgette, broccoli of champignons. Op deze manier heb je al 4 verschillende varianten van deze frittata.

Zie ook: Recepten met eieren anders

Ook voor vegetariërs (die geen vlees of vis eten, maar wel eieren) een perfect recept. Laat dan de chorizo achterwege en vervang deze door champignons en eventueel wat extra groenten zoals hiervoor genoemd.

Benodigdheden (2 porties)

  • 4 eieren
  • 120 gram spinazie (vers)
  • 70 gram chorizo
  • 70 gram 48+ kaas (geraspt)
  • 120 gram slagroom ongezoet (ongeklopt)
  • 2 el olijfolie
  • Peper en (zee)zout

Bereiding frittata met spinazie:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Snijd de chorizoworst in stukjes.
  3. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan.
  4. Bak de chorizo stukjes een paar minuten in de koekenpan.
  5. Was de spinazie goed.
  6. Voeg de spinazie toe aan de chorizo in de koekenpan.
  7. Doe de eieren in een schaaltje. Mix met de slagroom.
  8. Vet een ronde ovenschaal in met een beetje olijfolie.
  9. Giet het eiermengsel in de ovenschaal.
  10. Voeg de chorizo, de spinazie en de geraspte kaas toe.
  11. Zet voor ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip: Meestal doe ik het volledige eiermengsel met alle ingrediënten gewoon in de koekenpan en zet deze in de oven (uiteraard met het handvat als het niet vuurvast is omwikkeld met aluminiumfolie). Dat scheelt weer een handeling?

Voedingswaarden per portie (dus voor de helft van deze frittata)

  • Kcal: 702
  • Kh: 5
  • Vet: 57
  • Eiwit: 35