Pompoen pannenkoekjes met kaneel boter| Koolhydraatarm of koolhydraat beperkt ontbijt

Pompoen pannenkoekjes als koolhydraatarm of koolhydraat beperkt ontbijt 

Deze heerlijke pompoen pannenkoekjes met kaneel boter zijn ideaal als Koolhydraatarm of koolhydraat beperkt ontbijt!  Dit heerlijke herfst achtige ontbijtje is heerlijk voor de koudere dagen en echt een absolute favoriet! Als je een zoetekauw bent kun je wat zoetstof toevoegen. Eet je koolhydraat beperkt? Dan kun je er ook voor kiezen om de pannenkoek af te toppen met wat honing. (Let er wel op dat je dit niet overdrijft). Geniet ervan! 

Het recept van de koolhydraatarme pompoen pannenkoekjes

Voor 2 personen: 

BENODIGDHEDEN

Voor de pannenkoekjes: 

  • Halve pompoen
  • 3 eieren
  • 75 ml amandelmelk
  • 30 gram kokos -of amandelmeel
  • 10 gram bakpoeder 
  • een eetlepel Griekse yoghurt of kokosyoghurt 

Voor de kaneelboter: 

  • een eetlepel roomboter
  • 1tl kaneel en 2tl speculaaskruiden

BEREIDINGSWIJZE

1.Snij de helft van de pompoen in stukjes en bewaar de andere helft in de koelkast. Of kook de pompoen en bewaar daarna de helft in de koelkast voor het diner van dag 4.

2. Kook de pompoen gaar in een pannetje met water in ongeveer 15 minuten.

3. Mix de pompoen tot het een fijne puree wordt.

4. Mix de eieren met de amandelmelk en klop het goed op, voeg dan de meel, pompoen puree en kruiden toe en klop tot het een pannenkoekenbeslag wordt.

5. Bak de pannenkoeken in grofweg 10 min goudbruin in een klontje roomboter.

6. Maak de kaneelboter door een eetlepel (20g) boter met 2 theelepels kaneel te mengen en eventueel wat zoetstof. Garneer de pannenkoek met een klein klontje kaneel boter.

Voedingswaardes van de pompoen pannenkoekjes per persoon 

Kcal:263  Kh:4,4  Vet:24 Eiwit: 11