arrow_drop_up arrow_drop_down
19 januari 2018 

Amandelmeel pannenkoek: lekker en koolhydraatarm

Amandelmeel is niet meer weg te denken uit de koolhydraatarme keuken. Net als kokosmeel. Want je kunt er alles mee doen. Van brood, tot muffins, tot koekjes tot….deze pannenkoek. Een heel simpel gerecht wat zeer geliefd is. Met name op de zondagochtend bij het uitgebreide ontbijt. Zelf maak ik deze altijd een avond van te voren en eet het gerust koud op. Ook gaat deze pannenkoek wel eens mee als tussendoortje of makkelijke lunch.

Kies puur  amandelmeel

Amandelmeel is inmiddels te verkrijgen bij de meeste grotere supermarkten, bij de natuurwinkels, biologische winkels en bij de notenboeren, ook op de markt. In Duitsland vind je het in iedere supermarkt en het is daar nog goedkoper ook.

Kijk altijd wel even op het etiket of je puur amandelmeel hebt. Heb je nog te kiezen, kijk dan ook naar de hoeveelheid koolhydraten. Ook dat wil verschillen. Kies dan degene met de minste koolhydraten.

Zie ook: Wat betekent: ‘Koolhydraten, waarvan suikers……' op de etiketten?

Je kunt het ook zelf maken. Zo kan het wat goedkoper worden. Gebruik dan de blanke amandelen of amandelschaafsel. Maal deze in een foodprocessor of hakmolentje of koffiemolen tot meel. Niet te lang doormalen want dan komt er teveel olie vrij en krijg je amandelpasta. Ook lekker maar niet de bedoeling. Naast dat amandelmeel koolhydraatarm is, is het ook nog eens glutenvrij.

Amandelmeel vervangen

Het is overigens wel lastig te vervangen in recepten. Dus wie een notenallergie heeft kan helaas geen amandelmeel gebruiken. Je kunt het proberen met kokosmeel, dat wordt snel droger. Gebruik dan zeker de helft minder en een ei + wat water extra.

Amandelmeel pannenkoek: hiermee scoor je bij elke zoetebek!

Benodigdheden (1 persoon)

  • 2 eieren
  • 50 gram amandelmeel
  • 1 tl-wijnsteenbakpoeder
  • 2,5 el slagroom
  • Stevia naar smaak
  • 2 el olijfolie
  • Zout

Bereidingswijze

  1. Mix de eieren, amandelmeel, bakpoeder, slagroom, zout en Stevia goed door elkaar heen tot er een stevig beslag ontstaat.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en giet het beslag in de pan.
  3. Bak de amandelpannenkoeken aan beide kanten goudbruin

Voedingswaarden per portie

  • Kcal: 326
  • Kh: 3
  • Vet: 27
  • Eiwit: 13

Koolhydraatarme recepten ontvangen

Over de schrijver
Ik ben Linda, de drijvende kracht achter Slank met Linda. In mijn blogs deel ik al mijn kennis en ervaring met je omtrent koolhydraatarm eten + het opbouwen van een gezonde relatie met eten. Mocht je vragen hebben, mail mij gerust!
Lydie
Door

Lydie

op 10 February 2018

Zelfs de kinderen en man zijn hier dol op, Een lekkere zoete verassing op tafel.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 10 February 2018

Geweldig om te horen! dank voor het delen en wat fijn dat ook man en kind meegenieten.

Sjaak
Door

Sjaak

op 15 March 2018

Ziet er heel lekker uit!

Linda
Door

Linda

op 16 March 2018

Hoi Linda, Wanneer ga je een productlijn op de markt brengen met koekjes, cakejes, chips, brood, chocola en sauzen en verschillende pasta varianten en rijst? Groetjes Linda

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 16 March 2018

Dat zou tof zijn ja:)

Elly
Door

Elly

op 18 March 2018

Ik maak ook gebruik van koolhydratenarm eten. Ik vraag me af of het uit maakt of het voor de middag is of avond? Kan je ook te veel eten als je wilt afvallen?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 19 March 2018

Je kan het voor ieder moment gebruiken hoor. Je kunt teveel eten, maar als je je houdt aan de balans die ik voorschrijf zul je nooit teveel eten.

Van der Straeten
Door

Van der Straeten

op 9 April 2018

Hoi linda Ik heb een vraagje over de amandelmeel pznnekoeken ? In het recept staat slagroom over welke slagroom gaat het hier ? En als ik ze maak zijn ze altijd plat hoe komt dat ? Groeten carla

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 9 April 2018

Gewoon ongezoete slagroom uit een pakje. En bij mij zijn ze ook altijd plat:)

Mariella
Door

Mariella

op 14 April 2018

Recept gelezen wat mij verbaasd is dat er slagroom wordt gebruikt mijn vraag is kan ik daar ook kokosroom voor gebruiken. Mvg, Mariella

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 15 April 2018

Ook dat is zeker mogelijk hoor.

Carla Tugemann
Door

Carla Tugemann

op 18 April 2018

Hallo Linda, Mag je geen melk gebruiken om pannekoeken te maken? Gr Carla

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 19 April 2018

Dat mag eventueel wel, maar daar zitten meer kh in, dus hou daar rekening mee. Gebruik anders eventueel amandelmelk.

joh
Door

joh

op 17 May 2018

er staat bij het bakken van pannenkoeken amandelmeel en bakpoeder is dit een foutje ?? gr van Joh

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 18 May 2018

Geen foutje, klopt helemaal:)

Syl
Door

Syl

op 17 May 2018

Welke stevia kopen jullie? Vaak is maar een klein gedeelte echte stevia. Ook de duurdere flesjes bevatten weinig stevia. Wat te kopen?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 18 May 2018

Ik gebruik altijd de Greensweet Stevia, puur natuur en bij een reform of natuurwinkel te koop. Gewoon even vragen naar 100% pure Stevia.

ikram
Door

ikram

op 18 May 2018

hoi ik heb ze ook maar gemaakt straks eten hmmm.. groetjes ikram

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 23 May 2018

En? Smaakte het?

merel
Door

merel

op 21 May 2018

linda, ik heb dit recept met kokosmeel gedaan, smaakt heerlijk. in het recept staat 2,5 el. slagroom maar dat zal wel 2,5 dl. moeten zijn toch !?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 23 May 2018

Ik gebruik 2 eetlepels slagroom:) Maar wat meer is ook okee hoor als ze daardoor beter worden bij je.

Wendy
Door

Wendy

op 30 May 2018

Ik heb ze pas ook gemaakt, maar mijn ervaring is, dat ze erg brokkelig zijn. Als ik ze om wilde draaien vielen in stukjes uiteen. Ze smaakten wel lekker, maar ik had bijna geen hele pannenkoeken.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 31 May 2018

Toverwoord is geduld:) Op laag vuur eerst bakken tot ze loslaten en dan omdraaien.

Stientje
Door

Stientje

op 12 June 2018

Hoi, Ziet er goed uit, maar wat mag je er op doen of eet je ze zo? Groetjes

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 12 June 2018

Zo zijn ze ook heerlijk. Eventueel ongezoete slagroom (of gezoet met wat Stevia) kan ook.

Kees Buskes
Door

Kees Buskes

op 7 November 2018

Werkelijk superlekker! Heb twee bolletjes geraspte gember door het beslag geroerd en een topping gemaakt van 8 minuten geroerbakte Hollandse groenten van AH (met dragon, koriander en basilicum toegevoegd)

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 9 November 2018

Dat is een goede tip. Dank je wel.

Bettie
Door

Bettie

op 18 January 2019

Vanavond voor de 1e keer gemaakt. ik had mooie pannenkoekjes maar de 1e vond ik wat droog, Heb door het laatste gedeelte van het beslag een flinke scheut amandelmelk gedaan en toe was het meer vloeibaar en bleven ze wat dunner, meer net zoals een "gewone" pannenkoek. Ik had de eerst gebakken met plakken kaas erop (nadat ik ze had omgedraaid) en de laatste met een klontje boter en wat zoetstof, die smaakte bijna net zoals poffertjes :-) Volgende keer wil ik proberen met bessen erop of frambozen. Lijkt me ook heerlijk.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 19 January 2019

En dat is ook heel lekker met bessen:)

Mark Mulder
Door

Mark Mulder

op 13 April 2019

Kun je ook gewone bakpoeder gebruiken i.p.v. wijnsteenbakpoeder?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 13 April 2019

Hoi Mark, dat kan. Je kan het 1 op 1 vervangen.

Rianne
Door

Rianne

op 19 September 2019

Als je dit beslag in een wafelijzer gooit krijg je echt prachtige wafels, af toppen met wat roomboter en suikervrije vanillesiroop en je hebt een ware traktatie!

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 20 September 2019

Hoi Rianne, bedankt voor deze heerlijke tip en aanvulling. Dat lijkt me heerlijk ja!

Reactie plaatsen

Meer advies over 

koolhydraatarm eten?

Er staan meer dan 300 waardevolle en uitgebreide artikelen voor je klaar!
Cookies