Bloemkool Broccoli Puree

Probeer bloemkool en broccoli eens anders! Maak er een lekker puree van. Overal mee te combineren en natuurlijk past het binnen een koolhydraatarm dieet.

Bloemkool broccolipuree

Ingrediënten

  • 200 gram bloemkool
  • 200 gram broccoli
  • Zout, (verse) nootmuskaat

 Bereidingswijze

  • Kook de bloemkool en broccoli 7 minuten in water met een snufje zout
  • Giet het af en rasp een klein beetje nootmuskaat over de bloemkool
  •  Dan pureren met een staafmixer (je kunt zelf kijken welke structuur je lekker vindt. Bij mij mogen er nog wel wat stukjes zichtbaar zijn)
  •  Even proeven en eventueel nog peper en zout naar smaak toevoegen

Er is nog veel meer mogelijk met broccoli. Wat dacht je van dit recept: Broccolirijst met gevulde paprika

En met bloemkool kun je natuurlijk ook alle kanten op. Zoals deze heerlijke soep: Bloemkool kip soep

Of koolhydraatarme pizzaBloemkool pizza

Variaties op de puree

  • Kook de bloemkool en broccoli in heldere kippenbouillon
  • Voeg een beetje geraspte Parmezaanse kaas toe (naar smaak). Pas op: Parmezaanse kaas is zout, dus extra zout is dan niet nodig!

En voor een echte lekkere stamppot, kijk zeker even hier: Heerlijke koolhydraatarme stamppot: 4 recepten!

Wat zijn jouw favorieten met broccoli en/of bloemkool?