E-mail: administratie@slankmetlinda.nl

Bloemkool pizza

Bloemkool pizza
30 juni 2017 Linda Nordholt

Inmiddels vind ik deze variant lekkerder dan de ‘echte’ pizza. Pizza maar dan met een bodem van bloemkool. Zodra je de bodem onder de knie hebt, kun je er van alles mee doen. Net als met een echte pizza. Hierbij één van mijn favorieten. Met geitenkaas. Lust je deze kaas niet, kies een kaas die je lekker vindt.

Benodigdheden (voor 1 flinke pizza)

  • 300 gram bloemkool
  • 25 gram harde geitenkaas
  • 25 gram zachte geitenkaas
  • 50 gram champignons
  • 2 el tomatenpuree zonder zout
  • 50 gram prosciutto ham
  • Handje verse basilicum
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el olijfolie
  • 2 tomaten

Bereidingswijze

  1. Doe de bloemkool in een keukenmachine en maal tot er kleine snippers overblijven. Kook dan 2 minuten in zout water.
  2. Giet de bloemkool goed af en laat goed uitlekken in een vergiet of in een schone theedoek. Je kunt de bloemkool ook vier minuten stomen: gewoon met een vergiet in een grote pan en deksel. Het is heel belangrijk dat de bloemkool goed droog is anders krijg je geen droge bodem.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
  4. Meng de bloemkool met de harde geitenkaas en druk deze met de achterkant van een lepel op de bakplaat. Zet dit circa 15 minuten in de oven totdat deze goudbruin is
  5. Doe de tomatenpuree en de paprikapoeder in een steelpannetje met de zachte geitenkaas en 1 kopje water en verwarm onder regelmatig roeren.
  6. Maak de champignon schoon en bak ze 1 minuut in 2 el olijfolie.
  7. Smeer de bloemkoolpizza in met de tomatensaus, doe de champignons erop, snij de twee tomaten en leg deze er op samen met de prosciutto. Doe dit nog 5 tot 7 minuten in de oven.
  8. Bestrooi daarna met fijngehakte basilicum.

Voedingswaarden:

  • Kcal: 515
  • Kh: 15
  • Vet: 39
  • Eiwit: 30

Comments (5)

  1. Jacqueline 1 jaar geleden

    Ik vind de structuur écht niet lekker dus dan maar geen pizza koolhydraadarm voor mij en 1x per 2 maanden cheaten haha

  2. ineke 2 jaar geleden

    Mag of kan je de bloemkoolrijst bakken, misschien blijft hij dan droger

    • Auteur
      Linda Nordholt 2 jaar geleden

      Dat kan je proberen hoor. Maar stomen en dan heel goed uitknijpen in een theedoek kan ook goed.

  3. Eric 2 jaar geleden

    Ik krijg de bloemkol bodem niet droog. Nu ben ik geen echte keukenprins, maar ik heb al van alles geprobeerd. Jammer want zonder vaste bodem is heel het gerecht niets meer. Heb je tips? Alvast bedankt.

    • Auteur
      Linda Nordholt 2 jaar geleden

      Is het een idee de bloemkool dan te stomen en uit te wringen in een theedoek? Je kunt er eventueel ook nog wat amandelmeel doorheen doen, of wat kaas bijvoorbeeld. Dat bindt ook altijd nog. Ook hier heeft het een paar keer geduurd hoor, voordat we echt een goede crunchy bodem hadden. Dus geef niet op hoor!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*