E-mail: administratie@slankmetlinda.nl

Flammkuchen met parmaham

Flammkuchen met parmaham
18 juli 2017 Linda Nordholt

Benodigdheden (2 porties):

• 2 eieren
• 150 gram geraspte kaas (gewone of geitenkaas)
• 120 gram kwark
• 1 tl-amandelmeel
• 80 gram crème fraîche
• 50 gram parmaham
• Zakje rucola

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Leg een beetje bakpapier op een bakplaat.
3. Doe de eieren samen met de kwark en de helft van de geraspte kaas in een kom.
4. Voeg het amandelmeel toe. Roer alles goed door elkaar heen.
5. Leg het mengsel op de bakplaat en maak hier een soort van pizzabodem van.
6. Zet voor ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
7. Besmeer de bodem met crème fraîche.
8. Snijd de uien in ringen.
9. Garneer de flammkuchen met Parmaham en de overgebleven kaas.
10. Zet voor ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
11. Garneer met rucola!

Tip: ook lekker met shoarma (zoals op de foto, dat hadden we nog over). Maar je kunt er natuurlijk ook extra groenten aan toevoegen of kip of …..

Voedingswaarde per portie:

  • Kcal: 515
  • Kh: 5
  • Eiwit: 45
  • Vet: 34

Bekijk alle overheerlijke koolhydraatarme recepten!

 

Comments (2)

  1. Annet 11 maanden geleden

    Hoeveel ui gaat hierdoor? Staat er niet bij. En is het echt maar 1 theelepel amandelmeel?

    • Auteur
      Linda Nordholt 11 maanden geleden

      Wat jij lekker vindt. Ik zou een kleine halve doen. En je hebt niet veel amandelmeel nodig. Dus 1 (grote) theelepel is voldoende.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*