Makkelijke koolhydraatarme quiche (hartige ‘taart’)
Ik ben zelf dol op makkelijk. En op koolhydraatarm. Maar het moet wel lekker zijn. Dit is wel één van de favorieten van mij als ook van mijn klanten.
Het gemak zit vooral in het feit dat je deze van te voren kunt klaarmaken en de schotel op het door jouw gewenste tijdstip in de oven kunt schuiven.
Makkelijk en volop variatie mogelijk
Ook kun je er volop mee variëren. Je kunt er alle groenten aan toevoegen die je wenst. Denk aan courgette, prei, uien, taugé. In plaats van de Hüttenkäse kun je ook denken aan ricotta, slagroom of mozzarella.
In plaats van het te gebruiken als een avondmaaltijd, is het ook makkelijk om mee te nemen als lunch. Koud smaakt het ook heerlijk. Gewoon bewaren in aluminiumfolie en het blijft zeker nog vers tot 2 dagen na het maken.
Koolhydraatarme hartige taart
Dit recept is voor 2 porties. Maak er voor een avondmaaltijd dan eventueel nog een lekkere rauwkost salade bij.
Ingrediënten:
– 1 klontje roomboter
– 200 gram Hüttenkäse
– 3 eieren
– 5 plakken ham in reepjes (elke ham is mogelijk, zelf gebruik ik graag serranoham)
– 5 plakken salami in stukjes
– 100 gram champignons in plakken
– Halve rode paprika in stukjes
– 200 gram geraspte belegen kaas (hou je van meer pit, kies dan voor geitenkaas)
– Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Vet een platte ovenschaal in met de boter
3. Roer de Hüttenkäse glad met de eieren en peper en zout
4. Schep de rest van de ingrediënten erdoor
5. Schep het mengsel in de ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover
6. Bak de quiche 60 minuten
Hou het goed in de gaten. De oven moet gelijkmatig verdeeld zijn qua hitte. Let vooral op de kaas die bovenop ligt. Deze mag goudbruin zijn.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie
- Kcal: 708
- Kh: 5
- Vet: 48
- Eiwit: 63