E-mail: administratie@slankmetlinda.nl

Koolhydraatarme lunch

Koolhydraatarme lunch
23 februari 2016 Linda Nordholt
Koolhydraatarme lunch kip met paprika en champignons

Volg jij momenteel een koolhydraatarm dieet of probeer je jouw koolhydraatinname te beperken? Dan is vaak de lastigste maaltijd de koolhydraatarme lunch. Eén van de problemen die ik zelf nog wel eens ervaar is: Hoe maak ik een lekkere koolhydraatarme lunch?  Vooral als ik weg ben. Maar jij zult ook naar je werk moeten of naar school of je hebt een lunch ‘verplichting’. Dat kan dan voor hoofdbrekens zorgen. Er speelt dan niet alleen: wat kan ik lekker en verantwoord eten maar ook: hoe neem ik het mee?! Het is natuurlijk volledig normaal om je brood in een trommeltje of zelfs in een plastic zakje mee te nemen naar werk of school. En dan kom jij eraan met je ‘rare lunch’.

Ik moest zelf ook even een eerste drempel over toen ik voor het eerst koolhydraat arme pannenkoekjes meenam en later ook een bakje met tonijn, avocado en ei of kip, courgette en paprika. Weet wel dat het inmiddels al wel sneller geaccepteerd is als je je koolhydraatarme lunch meeneemt. Nu krijg ik al vaak jaloerse blikken: eet jij kippendijen als lunch of waar haal je die tonijnsalade?

Hoe ziet zo’n koolhydraatarme lunch er nu uit?

In mijn ogen bestaat een koolhydraatarme lunch uit voldoende eiwitten, gezonde vetten en groenten.

Als je thuis kunt lunchen, kun je bijvoorbeeld een heerlijke gemengde salade eten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rauwe groenten zoals tomaat, komkommer, wortel, radijs of paprika. Sommige gekookte groenten zijn ook heerlijk door een salade, bijvoorbeeld courgette, aubergine of broccoli. Je kunt de salade nog op smaak maken met knoflook, pijnboompitten, een beetje olijfolie en scheutje azijn of citroensap.

Vul de groenten altijd aan met eiwitten en gezonde vetten, zoals een gekookt eitje, gerookte zalm, forel, kipreepjes, biefstukreepjes en eventueel wat fetakaas, geitenkaas of mozzarella.

Als meeneem lunch maak ik zelf altijd graag een omelet omdat je dan zo lekker kunt variëren. En het prima koud te eten is en mee te nemen is. Een makkelijke variant is om een groentepakket toe te voegen met plakjes zalm (neem bij voorkeur de boterhamplakjes van de AH; daar is geen suiker aan toegevoegd!).

Ook kook ik altijd een aantal eieren in het begin van de week: als ik het dan even niet weet kan ik altijd een blikje tonijn opentrekken en die mengen met een ei en een tomaatje met wat oreganokruiden.

Een andere klassieker voor mij is kip met courgette en paprika; heel simpel met wat kruiden naar smaak in een grote plastic bak en smullen maar!

Heb ik echt geen zin om moeilijk te doen, dan pak ik 3 rijstwafel met 2 gekookte eitjes en notenpasta. Wel weer wat meer koolhydraten, valt dus niet direct onder de noemer van een koolhydraatarme lunch, maar als je de rest van de dag je koolhydraten beperkt is er niets aan de hand. Denk bijvoorbeeld ook aan 2 sneetjes koolhydraatarm brood.

Hierbij een paar inspiratietips:

En dan nog dit: Tegenwoordig is een koolhydraatarme lunch heel gangbaar bij de meeste restaurants of cafés. Een maaltijdsalade, soep, omelet etc. staan vaak op het menu. Laat brood weg en je hebt een koolhydraatarme lunch.

Iedere week nieuwe recepten ontvangen? Word dan lid van Slank met Linda en je zit nooit meer om inspiratie verlegen.

 

club van linda

Comments (6)

 1. Larissa 2 jaar geleden

  Hallo Linda,
  Ik ben nogal een kieskauwer en lust echt geen vis op koolvis, rauwe tomaat en avocado ook niet. En sla is ook geen favouriet maaltje. Wat kan ik dan als lunch nemen wat calorie arm is. Op ei na?

  • Auteur
   Linda Nordholt 2 jaar geleden

   Let op, het gaat om de koolhydraten. Dan blijft er niet veel over haha. Kies dan eventueel voor 2 snee koolhydraatarm brood.

 2. Michele de vries 2 jaar geleden

  Kan je me helpen wil graag afvallen maar weet niet hoeveel gram ik gemiddeld met de lunch moet eten ik puzzel daar mee.
  Dank je wel alvast.

 3. Anna-Marie 3 jaar geleden

  Zoek waarde van 25 gram paranoten .
  Op internet zie ik verschillende welke hanteer jij .
  Groet Anna-Marie

  • Auteur
   Linda Nordholt 3 jaar geleden

   Ik hanteer per 25 gram paranoten 1 gram koolhydraten. Groet Linda

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*