De koolhydraatarme werklunch, zo gefixt!
01 januari 2018 
3 min. leestijd

De koolhydraatarme werklunch, zo gefixt!

Een koolhydraatarme werklunch?

Niks zo gemakkelijk en normaal op je werk om je lunchbox te openen en er brood uit te halen, wat fruit en eventueel wat melk of een toetje. Althans, zo zag het er bij mij vaak uit voor mijn koolhydraatarm dieet.

Maar sinds ik koolhydraatarm eet, lunch ik vaak zonder brood, maar met salades en omeletten. Klinkt als een heel gedoe, ik weet het, maar op een gegeven moment wil je niet meer anders.

Maar hoe doe je dit nu? Makkelijk koolhydraatarm lunchen op je werk?

Als het zelf in de hand hebt okee, maar je hebt ook bedrijfskantines (heel verleidelijk), gezamenlijke georganiseerde lunches met voornamelijk broodjes. Moet je dit altijd maar afslaan? Nee natuurlijk, je hebt in mijn ogen altijd wat te kiezen, al dan niet aangevuld met iets wat van je zelf is.

Okee, eerst nog even dit. Stel dat je echt geen keuze hebt. Je krijgt ongevraagd een broodje kroket onder je neus geduwd of een stuk gebak dat je echt moet eten…….Of een collega die een afscheid geeft en zelf trakteert.

Ik heb het allemaal mee gemaakt en wilde ook niet altijd spelbreker zijn. Dus op sommige momenten kun je jezelf best toestaan om dit te nemen, maar zie het als 1 enkel moment. Pak daarna je koolhydraatarme ritme weer op en er is vaak niets aan de hand. Zie het niet als een moment van ‘ach, nu is de dag toch al verpest, kan dit er nog wel bij’.

Koolhydraatarme werklunch – Zelf lunch meenemen

Het meest makkelijke als lunch is een omelet die je van te voren klaar maakt en koud op eet, of je kiest voor een salade. Wat ik zelf ook heerlijk vind is paprika, courgette en kip en dit koud opeten.
Heb je vaak lunch op je werk dan is het fijn wat afwisseling te hebben.

Ook gebruik ik graag makkelijke bordjes met lekkers als maaltijd. Dat is eigenlijk een maaltijd bestaande uit meerdere koolhydraatarme snacks en tussendoortjes.

Met salades kun je natuurlijk alle kanten op. Om het mee te nemen is het goed om alle ingrediënten bij elkaar te doen, maar de dressing even apart te houden. Die kun je er dan ter plekke overheen gooien.
Vind je het allemaal maar gedoe die salades of omeletten. Kies dan gewoon voor koolhydraatarme crackers of koolhydraatarm brood. Of koolhydraatarme broodjes. Maak dan echter het brood ondergeschikt aan het beleg. Dus een dikke laag roomboter, avocado, gevuld eitje, gerookte zalm…zodat je ook met deze lunch veel eiwitten en vetten binnenkrijgt voor een goed vullende lunch.

Ook kan je ter afwisseling en gemak eens kiezen voor een koolhydraatarme eiwitshake.

Koolhydraatarme werklunch – Voorgeschotelde lunch

In de kantine

Het is al lang geleden dat ik in een bedrijfskantine ben geweest, maar wat ik me herinner is dat ik bij binnenkomst altijd de geur van kroketten rook. En tja, eet dan maar eens rustig je boterhammetje op haha. Maar goed, ik hoor dat kantines ook de laatste tijd wel beter zijn geworden. Dat ze ook graag meedenken in wat ze kunnen serveren. Naar wat ik weet is de enige mogelijkheid tegenwoordig soep en salade. Ik zie gelukkig hele saladebars en keuzes uit meerdere soepjes. En voila, dat is je koolhydraatarme lunch.

Je kunt dus overwegen om zelf je sneetjes koolhydraatarme brood erbij te serveren, maar neem een ongebonden soepje als dat er is en goed vullende salade met hetgeen voorhanden is. Het kan zelfs zo zijn dat ze boerenomeletten serveren of gebakken eieren. Top keuze.

Broodjes halen

Op vrijdag werden er altijd broodjes gehaald. Zeg daar maar eens nee tegen, want eerlijk is eerlijk, ze kunnen lekker zijn. Je kunt dwars zijn en nee zeggen en gewoon je eigen lunch opeten. Voor mij werd er op een gegeven moment ook geen broodje meer gehaald. Je kunt vriendelijk vragen of er ook een andere optie is dan broodjes. Waar worden de broodjes gehaald en is het mogelijk een salade te nemen bijvoorbeeld.

Of laat een broodje samenstellen zonder brood, ja echt, maar dan met al het beleg en salades en garnituur wat ze hebben bij de broodjes zaak. Dat klinkt heel gek, maar dit kan super vullend zijn. Laat ze wat meer eitjes, ham, kaas, komkommer met filet americain, gerookte kip etc. meenemen in plaats van het broodje. Daar willen ze vaak in meedenken hoor.

En heb je het zelf helemaal in de hand en kan je even weg van je werk? Kijk dan eens bij deze mogelijkheden:

Koolhydraatarm uit eten gaan: Zo doe je dat

Koolhydraatarm eten bij een snackbar; kan dat?

Koolhydraatarme recepten ontvangen

Over de schrijver
Ik ben Linda, de drijvende kracht achter Slank met Linda. In mijn blogs deel ik al mijn kennis en ervaring met je omtrent koolhydraatarm eten + het opbouwen van een gezonde relatie met eten. Mocht je vragen hebben, mail mij gerust!
Dekker
Door

Dekker

op 02 Jan 2018

Hoi heeft u voor mij mss weekmenus? Wil dolgraag kilo's kwijt. Mvg

Linda Nordholt
Reactie plaatsen

GRATIS: Koolhydraatarm weekmenu 

Maak kennis met koolhydraatarm eten en download mijn GRATIS WEEKMENU

  • 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes per dag
  • Makkelijke en heerlijke recepten
  • Voorzien van alle voedingswaarden
  • Direct in je mailbox en makkelijk printbaar

Meer advies over 

koolhydraatarm eten?

Er staan meer dan 300 waardevolle en uitgebreide artikelen voor je klaar!