Amandelmeel pannenkoek: een lekker en koolhydraatarm ontbijt

Bestaan er nog lekkerdere Amandelmeel pannenkoekjes als ontbijt? 

Nou, als je het aan mij vraagt bestaat er geen lekkerder recept voor koolhydraatarme amandelmeel pannenkoekjes dan deze! 

Amandelmeel is niet meer weg te denken uit de koolhydraatarme keuken. Net als kokosmeel. Want je kunt er alles mee doen. Van brood, tot muffins, tot koekjes tot….deze pannenkoek. Een heel simpel gerecht wat zeer geliefd is. Met name op de zondagochtend bij het uitgebreide ontbijt. Zelf maak ik deze altijd een avond van te voren en eet het gerust koud op. Ook gaat deze pannenkoek wel eens mee als tussendoortje of makkelijke lunch.

Dit is in ieder geval een pannenkoek die op elk moment van de dag gegeten kan worden. Ik zelf heb het in dit koolhydraatarm dieet weekmenu als ontbijt gebruikt.

En ben je een zoetekauw, voeg dan gerust wat extra zoetstoffen toe zoals Stevia of Erythritol of pure chocoladesnippers.

Kies puur amandelmeel

Amandelmeel is inmiddels te verkrijgen bij de meeste grotere supermarkten, bij de natuurwinkels, biologische winkels en bij de notenboeren, ook op de markt. In Duitsland vind je het in iedere supermarkt en het is daar nog goedkoper ook.

Kijk altijd wel even op het etiket of je puur amandelmeel hebt. Heb je nog te kiezen, kijk dan ook naar de hoeveelheid koolhydraten. Ook dat wil verschillen. Kies dan degene met de minste koolhydraten.

Ik bestel mijn amandelmeel altijd bij hier. Zij verkopen ook nog veel andere koolhydraatarme meelsoorten en andere producten. 

Zie ook: Wat betekent: ‘Koolhydraten, waarvan suikers……’ op de etiketten?

Je kunt het ook zelf maken. Zo kan het wat goedkoper worden. Gebruik dan de blanke amandelen of amandelschaafsel. Maal deze in een foodprocessor of hakmolentje of koffiemolen tot meel. Niet te lang doormalen want dan komt er teveel olie vrij en krijg je amandelpasta. Ook lekker maar niet de bedoeling. Naast dat amandelmeel koolhydraatarm is, is het ook nog eens glutenvrij.

Amandelmeel vervangen

Het is overigens wel lastig te vervangen in recepten. Dus wie een notenallergie heeft kan helaas geen amandelmeel gebruiken. Je kunt het proberen met kokosmeel, dat wordt snel droger. Gebruik dan zeker de helft minder en een ei + wat water extra.

Amandelmeel pannenkoek: hiermee scoor je bij elke zoetebek!

Benodigdheden (1 persoon)

Bereidingswijze

  1. Mix de eieren, amandelmeel, bakpoeder, slagroom, zout en Stevia goed door elkaar heen tot er een stevig beslag ontstaat.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en giet het beslag in de pan.
  3. Bak de amandelpannenkoeken aan beide kanten goudbruin

Voedingswaarden per portie

  • Kcal: 326
  • Kh: 3
  • Vet: 27
  • Eiwit: 13