Courgette brownies

Je kunt het inmiddels zo gek niet meer bedenken in een koolhydraatarm dieet, of er wordt wel een groente gebruikt om ook koolhydraatarme snacks en tussendoortjes mee te maken. Zo eet je toch lekker zoet, maar krijg je gelijk ook groenten binnen. En het maakt deze brownies ook nog eens koolhydraatarm. En daar is het ook vaak om te doen. Ik vind het een geweldige uitvinding.

Je ziet dan ook dat de courgette ontzettend veelzijdig is. Het wordt inmiddels al gebruikt als koolhydraatarme pasta, maar kijk ook eens naar dit courgettebrood wat gevuld is met courgette. Die ligt standaard bij mij in de vriezer samen met deze heerlijke brownies.

Ik maak in ieder geval graag gebruik van dit soort tussendoortjes die je makkelijk in grote batches kunt maken. En dan kunt invriezen. Zo ook in dit koolhydraatarm dieet weekmenu.

Courgette brownies

Goed in te vriezen voor een tussendoortje op ieder moment. En ik beloof je, je proeft niets van de courgette. Ook de niet groente liefhebbers krijgen op deze manier groente binnen zonder dat je het proeft. Tip voor wie kinderen heeft die wel wat meer groenten mogen eten.

Voeg eventueel nog wat extra zoetstoffen toe zoals Stevia of Erythritol.

Lees ook: Zoetstoffen en een koolhydraatarm dieet

Benodigdheden (14 stuks)

  • 1 courgette
  • 1 ei
  • 100 gram roomboter (ongezouten)
  • 50 gram cacaopoeder
  • 30 gram kokosolie
  • 80 gram pure chocolade (minimaal 70%)
  • 80 gram amandelmeel
  • 1 tl-wijnsteenbakpoeder
  • 1 tl-vanille extract
  • Snufje zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Rasp de courgette. En dep de courgetterasp heel goed droog in een theedoek. Het mag niet meer nat zijn.
  3. Breek de helft van de chocolade in kleine stukjes.
  4. Smelt de roomboter samen met de kokosolie in een pannetje.
  5. Doe de stukjes chocolade en alle andere ingrediënten in een grote schaal.
  6. Giet hier het roomboter/kokosolie mengsel doorheen.
  7. Mix deze ingrediënten met een staafmixer tot een gladde massa.
  8. Giet het beslag in een vierkante bakvorm.
  9. Breek de andere helft van de chocolade in stukjes.
  10. Laat de chocolade smelten in een steelpannetje.
  11. Als de chocolade vloeibaar is, kun je deze over het beslag heen gieten.
  12. Zet voor ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  13. Laat de brownie afkoelen en snijd daarna in 14 stukken.

Voedingswaarden per portie (1 stuk)

  • Kcal: 163
  • Kh: 4
  • Vet: 14
  • Eiwit: 3

Kun je geen genoeg krijgen van chocolade? Kijk dan eens bij deze koolhydraatarme chocoladetaart.