Mijn favoriete koolhydraatarme tussendoortje: Chocolade pindakaas cakejes

Het meest besproken koolhydraatarme tussendoortje van de afgelopen week in de Club van Linda is toch wel "De chocolade pindakaas cakejes".

Lekker ‘snoepen’, ook tijdens een koolhydraatarm dieet.

Want wie wil nu niet een keer een zoete snack die ook nog eens verantwoord is.

Kijk voor meer tussendoortjes ook eens in dit artikel: Koolhydraatarme snacks en tussendoortjes

Koolhydraatarme chocolade pindakaas cakejes (als tussendoortje)

Voor wie dol is op de combinatie pindakaas en chocolade is dit koolhydraatarme tussendoortje echt een feest! Je kan de pindakaas ook vervangen door een notenpasta, zoals bijvoorbeeld amandelnotenpasta.

Ingrediënten

  • 100 gram pure chocolade (minimaal 70% cacao)
  • 50 gram pindakaas
  • 4 el kokosolie
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 50 gram ongezouten hazelnoten (fijngehakt)
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout

Voeg eventueel nog wat zoetstoffen toe, zoals Stevia of Erythritol.

Bereidingswijze

  1. Laat de chocolade en de kokosolie op het gasfornuis of in de magnetron smelten.
  2. Mix het chocolade-kokos mengsel met de overige ingrediënten (op de hazelnoten na).
  3. Doe wat bakpapier in een vierkante vorm. En voeg het beslag toe.
  4. Versier vervolgens met de fijngehakte hazelnoten
  5. Doe de cake in de koelkast en laat koelen voor minimaal 2 uur.
  6. Snijd de cake in stukjes.
  7. Invriezen kan per stuk

Tip: In plaats van een vierkante vorm, kun je ook bonbonvormpjes gebruiken.

Voedingswaarden (per cakeje)

  • Kcal: 158
  • Kh: 6
  • Vet: 14
  • Eiwit: 2

Zoek je liever een snack die kant en klaar is? Kijk zeker eens in dit artikel: Koolhydraatarme eiwitrepen: Mijn top 5 van repen voor in een koolhydraatarm dieet

En kan je geen genoeg krijgen van de combinatie chocolade en pindakaas? Wat dacht je van deze koolhydraatarme chocoladetaart.