Paella, maar dan koolhydraatarm

Ik ben dol op Spanje, dus ook op paella. Meestal kies ik in Spanje voor tapas hoor, want paella met rijst bevat toch veel koolhydraten. Dus meestal maak ik het dan thuis met bloemkoolrijst. Maar dat kan ook heel goed zonder de rijst. Dus nog minder ingrediënten om wat lekkers op tafel te zetten. En het past uiteraard perfect in een koolhydraatarm eetpatroon.

Ervaar het zelf!

Paella

Ingrediënten

  • 5 tomaten
  • 2 el Olijfolie
  • 2 tl Paprikapoeder (heb je gerookte paprikapoeder, dan 1 tl)
  • 1 tl kurkuma
  • 300 gram kabeljauw
  • 100 gram ongekookte doppertjes
  • 100 gram grijze garnalen
  • 35 gram zachte geitenkaas
  • 400 gram wok groente naar keuze
  • Zout

Bereiding

De smaak van deze paella komt vooral door de kabeljauw 10 minuten gaar te laten worden in de tomatensaus. Daardoor is zowel de saus als de kabeljauw heerlijk op smaak. Pas op: niet aan de kook brengen. Als je het  lekker vindt kun je op het laatst ook nog verse peterselie, dragon of zure augurken toevoegen

  1. Doe 5 tomaten in een blender samen met, 1 el olijfolie, paprika poeder, de kurkuma en een snuf zout
  2. Verwarm dit gelijkmatig en laat 10 minuten pruttelen, voeg vervolgens 300 gram vis toe en laat nog 10 minuten staan (niet koken). Ideaal is een temperatuur van circa 65 graden
  3. Bak de grijze garnalen 2 minuten in 1 el olijfolie  totdat ze wit/roze zijn (niet langer want dan worden ze taai) Leg ze apart op een bord
  4. Kook 100 gram doppertjes in 5 minuten gaar en giet dan af
  5. Bak de wolkgroente op hoog vuur 2 minuten in de pan waar je de garnalen in gebakken hebt
  6. Voeg dan de tomatensaus met vis en de doppertjes toe
  7. Voeg als laatste geitenkaas toe en de garnalen, doe het deksel op de pan en dien na 2 minuten op