E-mail: administratie@slankmetlinda.nl

Krachtig Kurkuma

Krachtig Kurkuma
27 november 2013 Linda Nordholt
Kurkuma - Slank met Linda

Het kruid Kurkuma, ofwel geelwortel, blijkt een zeer heilzame werking te hebben. Het wordt gebruikt in onze voeding om kleur en smaak te geven. Het is een standaard ingrediënt van kerrie. En het mooie is, het is gewoon in de supermarkt te verkrijgen.
Kurkuma zit vol antioxidanten en gezonde stoffen. Om er een paar te noemen (die overigens wetenschappelijk zijn onderbouwd):

Kurkuma helpt het bij kwalen als verkoudheid en griep. Het kruid ondersteunt de lever bij het ontgiftingsproces van het lichaam. Schadelijke stoffen kunnen zo gemakkelijker het lichaam verlaten. Ontstekingsremmend effect. Het kruid werkt ook cholesterolverlagend.

Het effect van geelwortel op de bloedsuikerspiegel is zeer positief. Het helpt om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Daardoor is het kruid ook erg goed voor mensen met diabetes. Kurkuma helpt de spijsvertering. Niet alleen is het een remedie tegen maagzuur, het kruid heeft ook een vetverbrandend effect en geeft verlichting bij een opgeblazen gevoel en kramp in de darmen.

De gezondheidseffecten worden al bereikt door dagelijks 1 tot 3 gram kurkuma te consumeren. Verwerk het in je voeding of drink bijvoorbeeld thee gebaseerd op kurkuma (gewoon een theelepel kurkuma door je thee mengen).

Tip: Gekruide kurkuma kip met groenten

Kurkuma is goed te combineren met koriander, gember, zout en piment (pepersoort) om je vlees of kip net een andere smaak te geven. Probeer eens om de kruiden rechtstreeks in de olie te  doen die je voor het bakken gebruikt (dus niet over het vlees of de kip). De kruiden mengen zich beter en je vlees zal lekkerder smaken.

Bak de kip hierin en doe de kip daarna 5 minuten in aluminiumfolie. Bak nu de groenten (naar keuze) in dezelfde pan en doe op het laatst het vocht uit het folie bij de groenten. Eet smakelijk!

club van linda

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*