E-mail: administratie@slankmetlinda.nl

Kip kerrie met boontjes

Kip kerrie met boontjes
8 november 2016 Linda Nordholt
koolhydraatarme-kip-kerrie

Dit recept is voor 2 personen

Ingrediënten:

 • 500 gram sperziebonen
 • 300 gram kippendijen
 • 125 gram crème fraiche
 • 1 tomaat
 • Kerriekruiden (ik gebruik meestal de Vadouvan kruiden van Jonnie Boer omdat deze kerrie een subtielere smaak heeft)
 • Paar gele uien (+ iets nat van de uien)
 • 2 el kokosolie
 • Zout naar smaak

Bereiding:

 • Kook in 8 minuten 500 gram  sperziebonen gaar
 • Verhit  2 el kokosolie in de pan en voeg kerrie toe, voeg nu al zout naar smaak toe
 • Snijd 300 gram kippedijen in stukjes en bak deze bruin in de olie
 • Voeg nu een klein bakje creme fraiche toe (125 gram)
 • Voeg de sperziebonen aan het mengsel toe en verwarm nog 2 minuten
 • Ik voeg op het laatst nog een tomaat toe, een eetlepel zuur van gele uien en een paar uien zelf voor de frisheid

Als variatie kun je smoked paprikapoeder toevoegen (pas op: een mespuntje anders gaat deze overheersen). Zelf gebruik ik weinig knoflook en uien in mijn gerechten. Dat komt omdat ik vind dat deze twee vaak overheersen in veel gerechten. Zeker gerechten met kip en gehakt probeer ik altijd de smaak van de kip en het gehakt zoveel mogelijk intact te laten (zeker als je goed vlees gebruikt!)

Voor dit gerechtje kan je wel overwegen om een klein uitje en 1 teentje knoflook fijn te snipperen en deze vooraf even te bakken in de kokosolie (daarna er uit halen). Ook als je van veel knoflook en uien houdt zou ik je toch eens willen aanbevelen om iets minder te gebruiken: de smaak van de kip blijft daardoor overheersen.

Comments (9)

 1. Jannie 2 jaar geleden

  Dag,

  Ik heb me aangemeld voor werkmenu ‘s. Maar ik krijg niks in mijn mailbox ,ook niet bij de spam.

 2. cisca 2 jaar geleden

  Wat een heerlijke kip curry!

 3. Beryl 3 jaar geleden

  Lekker. Ik probeer het straks meteen uit. Ik heb vandaag het weekmenu gedownload en ga ook direct beginnen. Ik wil graag wat op de buik kwijt. Verder zit het nergens. Gelukkig is mijn vriend zo lief om mee te doen. Althans… hij hoeft dingen niet te laten staan van mij, maar ik heb aangegeven dat ik het wel ga doen. 🙂
  Hopelijk heb ik de discipline, gezien ik uit een bourgondische familie kom. 😉

  • Auteur
   Linda Nordholt 3 jaar geleden

   Dat gaat je vast lukken Beryl:) Succes!

 4. Inayce 3 jaar geleden

  Ik gebruik geen melk, wel geiten kaas. zijn er dan ook goede koolhydraatarme recepten voor mij?

  • Auteur
   Linda Nordholt 3 jaar geleden

   Maar natuurlijk. Juist met geitenkaas kun je lekkere dingen doen. Heb je mijn gratis weekmenu al gezien? Geen melk, wel geitenkaas:)

 5. Caroline 3 jaar geleden

  Hoi,
  Is dit geurloze en vloeibare kokosolie?

  • Auteur
   Linda Nordholt 3 jaar geleden

   Dit is niet de geurloze en het is kokosolie van RAW. Dus in een potje wat hard vet is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*