Recepten met eieren anders

Een frittata is een soort pannenkoek, omelet, maar dan anders. Het is vullender en lijkt op een quiche. Maar dan gezond zonder de bladerdeeg.

Frittata met asperges

In onderstaand recept kun je natuurlijk ook de witte asperges gebruiken als ze in het seizoen zijn.

Ingrediënten

  • 250 verse groene asperges
  • 6 eieren
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 el basilicum, bieslook en peterselie, fijngehakt
  • 4 el ricotta
  • citroensap
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas (geraspt)
  • bieslook, fijngesneden (garnering)
  • zout en peper naar smaak

 Bereiding

  • Zet de grill in de hoogste stand
  • Doe de asperges in een grillpan of op een grillrooster en zet ze 10 minuten onder de grill of totdat ze geblakerd en gaar zijn. Draai ze één keer om. houd ze warm
  • Je mag de asperges ook koken; afhankelijk van de dikte ook circa 10 minuten
  • Klop in de tussentijd de eieren met de knoflook, verse kruiden en zout en peper
  • Doe olijfolie in de pan
  • Doe de eieren 3 minuten in de pan
  • Verdeel de asperges en de ricotta over het ei in de pan, besprenkel met wat citroensap, olijfolie, peper en zout.
  • Strooi er tenslotte wat geraspte Parmezaanse kaas overheen
  • Zet de dit onder de hoogste stand onder de grill in de oven (4-5 minuten)

(PAS OP; als de steel van de koekenpan van kunststof is, dan inwikkelen in aluminium folie)

  • garneer voor opdienen met de bieslook

Zie ook: Koolhydraatarm recept: frittata met spinazie 

Tortilla met tonijn & prei

Ingrediënten

  • 1 grote prei
  • 200 gram tonijn uit blik op water
  • 6 eieren
  • olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

Verhit de olie in een middelgrote, ovenvaste koekenpan en bak de preiringen 5 minuten of totdat ze zacht zijn. Leg wat stukjes tonijn apart en roer de rest door de prei. Zorg dat de prei en tonijn gelijk over de bodem verdeeld zijn.

Verwarm de grill op middelhoog. Klop de eieren en breng ze op smaak met zout en peper en schenk het mengsel over de prei en tonijn in de pan. Bak de tortilla 5 minuten op middelhoog vuur of tot deze net gestold is en van onderen goudbruin is.

Leg een deksel op de pan: het geheim van een goede tortilla is geduld; zet de pan 10 minuten op het laagste vuur

Denk ook eens voor een bijzonder ei-recept aan deze oopsie broodjes.

Bovenstaande recepten passen natuurlijk heel goed bij een koolhydraatarme Paasbrunch.