Koolhydraatarm recept: frittata met spinazie 
11 juni 2019 
1 min. leestijd

Koolhydraatarm recept: frittata met spinazie

Eieren zijn onmisbaar in een koolhydraatarm dieet. Ze leveren eiwitten, gezonde vetten en vitamine B12 (om maar een paar voordelen te noemen). Zelf ben ik gek op gebakken ei of gemaakt zoals deze frittata. Het lijkt op een boerenomelet, maar een frittata is vaak gevulder en wordt, na bereiding in de koekenpan, afgemaakt in de oven.

De frittata zoals hieronder omschreven is perfect voor de koolhydraatarme avondmaaltijd, maar ook lekker om in kleine stukjes te snijden als tussendoortje of bij de (koolhydraatarme) borrel.

De spinazie in deze omelet is ook heel goed te vervangen door asperges, courgette, broccoli of champignons. Op deze manier heb je al 4 verschillende varianten van deze frittata.

Zie ook: Recepten met eieren anders

Ook voor vegetariërs (die geen vlees of vis eten, maar wel eieren) een perfect recept. Laat dan de chorizo achterwege en vervang deze door champignons en eventueel wat extra groenten zoals hiervoor genoemd.

Benodigdheden (2 porties)

  • 4 eieren
  • 120 gram spinazie (vers)
  • 70 gram chorizo
  • 70 gram 48+ kaas (geraspt)
  • 120 gram slagroom ongezoet (ongeklopt)
  • 2 el olijfolie
  • Peper en (zee)zout

Bereiding frittata met spinazie:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Snijd de chorizoworst in stukjes.
  3. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan.
  4. Bak de chorizo stukjes een paar minuten in de koekenpan.
  5. Was de spinazie goed.
  6. Voeg de spinazie toe aan de chorizo in de koekenpan.
  7. Doe de eieren in een schaaltje. Mix met de slagroom.
  8. Vet een ronde ovenschaal in met een beetje olijfolie.
  9. Giet het eiermengsel in de ovenschaal.
  10. Voeg de chorizo, de spinazie en de geraspte kaas toe.
  11. Zet voor ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip: Meestal doe ik het volledige eiermengsel met alle ingrediënten gewoon in de koekenpan en zet deze in de oven (uiteraard met het handvat als het niet vuurvast is omwikkeld met aluminiumfolie). Dat scheelt weer een handeling?

Voedingswaarden per portie (dus voor de helft van deze frittata)

  • Kcal: 702
  • Kh: 5
  • Vet: 57
  • Eiwit: 35

Koolhydraatarme recepten ontvangen

Over de schrijver
Ik ben Linda, de drijvende kracht achter Slank met Linda. In mijn blogs deel ik al mijn kennis en ervaring met je omtrent koolhydraatarm eten + het opbouwen van een gezonde relatie met eten. Mocht je vragen hebben, mail mij gerust!
Evelyn van Zijl
Door

Evelyn van Zijl

op 18 Sep 2019

Hallo Linda, Ik heb al Jasper Alblas gevolgd maar sta ontzettend lang in de keuken voor deze gerechten. Deze frittata lijkt me heerlijk en sneller klaar. Als ik dit voor 1 persoon maak kan ik dan de andere helft de volgende dag nog opwarmen of kan ik beter de helft van de ingrediënten gebruiken? Ik ga een paar gerechten van jou uitproberen en als het bevalt wordt ik lid. Groetjes, Evelyn.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 20 Sep 2019

Hoi Evelyn, dank je wel en ja, je kunt het heel goed de volgende dag opwarmen. Zelf neem ik het ook vaak gewoon koud mee voor de lunch. En je bent natuurlijk van harte welkom bij de Club van Linda. Groetjes Linda

Reactie plaatsen

GRATIS: Koolhydraatarm weekmenu 

Maak kennis met koolhydraatarm eten en download mijn GRATIS WEEKMENU

  • 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes per dag
  • Makkelijke en heerlijke recepten
  • Voorzien van alle voedingswaarden
  • Direct in je mailbox en makkelijk printbaar

Meer advies over 

koolhydraatarm eten?

Er staan meer dan 300 waardevolle en uitgebreide artikelen voor je klaar!