Koolhydraatarm courgettebrood
Een superalternatief voor gewoon tarwebrood. Dit koolhydraatarm brood wat je zelf kunt maken. En dat met toevoeging van een groente: de courgette.
Uiteraard volledig koolhydraatarm, maar ook geschikt voor wie glutenvrij en koolhydraatarm brood moet eten.
Zie ook: Courgette brownies
Koolhydraatarm courgettebrood
Dit recept is voor ongeveer 17 sneetjes en de sneetjes zijn heel makkelijk apart in te vriezen. Ik ga uit van 1 portie = 2 sneetjes.
Benodigdheden
- 240 gram amandelmeel
- 200 gram courgette (met schil)
- 4 eieren
- 60 gram ui
- 1 teentje knoflook
- 100 ml kokosolie – gesmolten
- 50 gram lijnzaad
- 75 gram mascarpone
- ½ tl – groentebouillon poeder
- 1 tl-wijnsteen bakpoeder
- Italiaanse kruiden
- Zeezout en peper
- 10 gram roomboter (om op een sneetje te smeren)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Snijd de ui in kleine stukjes, rasp de courgette en pers de knoflook fijn.
3. Meng de courgette, de ui, de fijn geperste knoflook, de eieren, de mascarpone en de kokosolie in een grote kom.
4. Voeg nu het amandelmeel, de bouillonpoeder, het lijnzaad, de bakpoeder en de Italiaanse kruiden
toe.
5. Meng alles goed door elkaar.
6. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet daarna het courgettemengsel erin.
7. Zet voor ongeveer 50-60 minuten in de voorverwarmde oven.
8. Controleer met een saté prikker of het courgettebrood gaar is.
9. Besmeer de plakjes courgettebrood met roomboter. Eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie (dus 2 sneetjes)
- Kcal: 416
- Kh: 5
- Eiwit: 12
- Vet: 40
Op zoek naar meer mogelijkheden voor brood? Kijk eens hier:
Koolhydraatarm glutenvrij brood