E-mail: administratie@slankmetlinda.nl

Courgette brownies

Courgette brownies
26 januari 2018 Linda Nordholt
Courgette Brownies

Je kunt het inmiddels zo gek niet meer bedenken, of er wordt wel een groente gebruikt om ook zoete hapjes mee te maken. Zo eet je toch lekker zoet, maar krijg je gelijk ook groenten binnen. En het maakt deze brownies ook nog eens koolhydraatarm. En daar is het ook vaak om te doen. Ik vind het een geweldige uitvinding.

Je ziet dan ook dat de courgette ontzettend veelzijdig is. Het wordt inmiddels al gebruikt als pasta, maar kijk ook eens naar dit courgettebrood wat gevuld is met courgette. Die ligt standaard bij mij in de vriezer samen met deze heerlijke brownies. Goed in te vriezen voor een tussendoortje op ieder moment. En ik beloof je, je proeft niets van de courgette. Ook de niet groente liefhebbers krijgen op deze manier groente binnen zonder dat je het proeft. Tip voor wie kinderen heeft die wel wat meer groenten mogen eten:)

Benodigdheden (14 stuks):

  • 1 courgette
  • 1 ei
  • 100 gram roomboter (ongezouten)
  • 50 gram cacaopoeder
  • 30 gram kokosolie
  • 80 gram pure chocolade (minimaal 70%)
  • 80 gram amandelmeel
  • 1 tl-wijnsteenbakpoeder
  • 1 tl-vanille extract
  • Snufje zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Rasp de courgette. En dep de courgetterasp heel goed droog in een theedoek. Het mag niet meer nat zijn.
  3. Breek de helft van de chocolade in kleine stukjes.
  4. Smelt de roomboter samen met de kokosolie in een pannetje.
  5. Doe de stukjes chocolade en alle andere ingrediënten in een grote schaal.
  6. Giet hier het roomboter/kokosolie mengsel doorheen.
  7. Mix deze ingrediënten met een staafmixer tot een gladde massa.
  8. Giet het beslag in een vierkante bakvorm.
  9. Breek de andere helft van de chocolade in stukjes.
  10. Laat de chocolade smelten in een steelpannetje.
  11. Als de chocolade vloeibaar is, kun je deze over het beslag heen gieten.
  12. Zet voor ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  13. Laat de brownie afkoelen en snijd daarna in 14 stukken.

Voedingswaarden per portie (1 stuk):

 

Kcal Kh Eiwit Vet
163 4 3 14

Bekijk alle overheerlijke koolhydraatarme recepten!

Comments (49)

  1. Kirsten 1 week geleden

    Hoi,
    Vanmiddag heb ik de brownies gemaakt. Alvast een klein beetje voorgeproefd en ik vind ze erg lekker! Hoewel ik er misschien toch een scheutje honing overheen doe, hihi. Verder waren ze alleen heel erg nat, ik moet de courgetterasp misschien de volgende keer ontdoen van het vocht. En ik doe er de volgende keer een paar dadels in voor een zoetere smaak. Maar erg leuk om uit te proberen!!

    • Auteur
      Linda Nordholt 1 week geleden

      Hoi Kirsten, allereerst dank voor het delen van het recept op instagram:) En ik heb in het recept nu toegevoegd dat de courgette droog moet zijn. Dus dank daarvoor. Geniet ervan! En met dadels lijkt het me ook heerlijk. Liefs Linda

  2. Jannie 2 maanden geleden

    Brownie zijn lekker voor herhaling vatbaar.
    Groet jannie

    • Auteur
      Linda Nordholt 2 maanden geleden

      Ah dank je wel:)

  3. Jannie 2 maanden geleden

    Hallo Linda .
    Lijk me lekker ga het vast proberen.
    Dank je wel

    • Auteur
      Linda Nordholt 2 maanden geleden

      Geniet ervan en laat je me weten wat je ervan vindt?

  4. Thea 3 maanden geleden

    De brownies waren voortreffelijk en goed van smaak . Ik ga ze zeker nog een keer maken.

    • Auteur
      Linda Nordholt 3 maanden geleden

      Super om te horen en dank je wel voor het delen. Liefs Linda

  5. Veerle Saey 3 maanden geleden

    Ik probeer deze vandaag. Ik wil ook lijnzaadcrackers maken. Heb je daar een recept voor? Ik start vandaag met je 30 dagen

    • Auteur
      Linda Nordholt 3 maanden geleden

      Hoi Veerle, leuk dat je mijn boek hebt. Veel plezier en succes ermee natuurlijk. Dit is het makkelijkste recept voor lijnzaadcrackers:
      – 2 eetl gebroken lijnzaad
      – 3 eetlepels water
      – evt snufje zout.

      Lijnzaad even in het water laten wellen met een klein snufje zout of naar behoefte.
      Uitsmeren als een crackervorm op bakpapier.
      3 minuten in de magnetron op 1000w

      Je kan eventueel ook crackers nemen van het merk Raw of Tasty Basics. Sommigen vinden ook de crackers van atkins lekker.

    • Veerle Saey 3 maanden geleden

      Hoi Linda, ik ben fan van je brownies. De smaak is volledig mijn ding. Een ding: ze zijn zo smeuïg dat ik ze amper uit de bakvorm kan halen. Zou dot helpen
      Met wat meer amandelmeel? Thx voor je lijnzaad crackers btw! Veerle

      • Auteur
        Linda Nordholt 3 maanden geleden

        Graag gedaan. En doe je het met bakpapier? Misschien invetten met roomboter? Je kan het ook zeker proberen met de amandelmeel hoor. Hou me op de hoogte. Liefs Linda

  6. Wilma 5 maanden geleden

    Ze waren goed geworden, maar als ze zoeter waren geweest had ik het lekkerder gevonden

    • Auteur
      Linda Nordholt 5 maanden geleden

      Je kan overwegen er de volgende keer wat stevia door te doen? Het kan ook zijn dat je nog even moet wennen aan minder zoet. Na een tijdje koolhydraatarm gaat je smaak zeker veranderen hoor.

  7. Sanne 7 maanden geleden

    Gisteren de brownies gemaakt! Warm vond ik m iets te slap maar nu na een nachtje in de koelkast perfect! Ik hou van pure chocola (niet te zoet) en dat komt hier echt tot zijn recht, top! Wel heb ik gewoon bakpoeder gebruikt ipv wijnsteen, maar volgens mij maakt dat niet zo heel veel verschil..

    • Auteur
      Linda Nordholt 7 maanden geleden

      Dat heb je goed gedaan dus. Bedankt voor je reactie.

  8. Linda 10 maanden geleden

    Hallo Linda,
    Het lijkt me een heerlijk recept en ik ga het vast uitproberen.
    Ook bedankt voor het delen van je recepten en de duidelijke en prettige manier van uitleggen!!?

    Groetjes Greet

    • Auteur
      Linda Nordholt 10 maanden geleden

      En jij bedankt voor je lieve reactie. Geniet ervan. Groetjes Linda

  9. Bep 11 maanden geleden

    Ik ga deze zeker een keer uitproberen.

    • Auteur
      Linda Nordholt 11 maanden geleden

      Benieuwd wat je ervan vindt:)

  10. Margo 11 maanden geleden

    Hoi Linea, de brownie’s staan in de oven. . Blijft nogal nat dus nog naar 10 minuutjes erbij. Ruiken zalig maar of het wat wordt….

    • Auteur
      Linda Nordholt 11 maanden geleden

      Ze kunnen een beetje nat blijven ja…..smaakten ze?

  11. Ann 1 jaar geleden

    Ziet er een heerlijk recept uit. Probeer ik zeker eens uit!
    Kan je die invriezen?

    Lieve groet

    • Auteur
      Linda Nordholt 12 maanden geleden

      Je kunt ze invriezen hoor.

  12. Stephanie 1 jaar geleden

    Hoi! Mijn brownie zit inmiddels 40 min in de oven op 180 graden, maar hij lijkt nog steeds erg zacht.. Als ik er een sateprikker insteekt komt deze er niet schoon uit.. Hoort dit? Dank voor het antwoord! 🙂

    • Auteur
      Linda Nordholt 1 jaar geleden

      Het zal zeker wat zachter blijven ja, het hoort gewoon smeuiig te zijn en niet rauw.

  13. Jamarij 1 jaar geleden

    Ga morgen de brownies maken maar ik vraag mij af of ik bakpapier moet gebruiken of de vorm alleen invetten?

    • Auteur
      Linda Nordholt 1 jaar geleden

      Het kan allebei, ik zelf gebruik altijd bakpapier.

  14. Jamarij 1 jaar geleden

    Kan ik de brownies goed invriezen zonder dat het een slappe hap wordt?

    • Auteur
      Linda Nordholt 1 jaar geleden

      Jazeker, dat kan goed.

  15. Nicole 1 jaar geleden

    Heerlijk! Zelfs mijn zonen vonden ze acceptabel al mistten zij wel de suiker. Ik niet: door de cacao en chocolade hadden de brownies genoeg smaak. Ik heb ze overigens in een siliconenvorm met 15 vormpjes gemaakt. Op zich ging dat wel goed, maar de brownies uit de vorm krijgen ging niet helemaal goed. De chocolade om erover te schenken, had ik gewoon door het beslag gedaan.

  16. Miek 1 jaar geleden

    Het recept lijkt mij heerlijk. Wat zijn de afmetingen van de 4-kante bakvorm?

    • Auteur
      Linda Nordholt 1 jaar geleden

      De meeste bakvormen hebben een afmeting van zo’n 24 bij 24 centimeter of 30 bij 20 centimeter. Daar haal je dan 14 en soms 16 brownies uit. Geniet ervan!

    • Edith 5 maanden geleden

      Heb ze nu 2 x gemaakt, nu wel de courgette uitgeknepen, vond ze de vorige keer wat te nattig, en er wat erythritol door gedaan, nu waren ze verrukkelijk! Heb de rest maar gauw ingevroren…!

      • Auteur
        Linda Nordholt 5 maanden geleden

        Hoi Edith, het is altijd even uitproberen ja. Goed dat je het nog een keer hebt geprobeerd. Ik zou ze ook snel invriezen, anders zijn ze misschien zo op:) Bedankt voor het delen van je ervaring.

  17. Joyce 1 jaar geleden

    Ik eet geregeld courgettepasta. Heerlijk!!!
    De brownies zien er erg lekker uit en ja, ook ik ga het zeker uitproberen. Bedankt!

    • Auteur
      Linda Nordholt 1 jaar geleden

      Lekker he! en geniet van de brownies:)

  18. Paul 1 jaar geleden

    De courgette pasta die eet ik geregeld en in mijn smoothies zit er zo nu en dan ook wel eens een stuk bij .
    Deze creatie met courgette ziet er ook weer heel lekker uit en ik twijfel er niet aan dat ze ook heel lekker zullen zijn.
    Maar als deze maak dan eet ik er misschien weer een stuk of drie achter elkaar op .
    Ik zit iedere dag tegen mijn limiet aan wat calorieën en koolhydraten betreft.
    Gisteren zat ik aan 2257 kcal. , 110 kh. en 134 vetten.
    Dus met deze courgette brownies ga ik dan nog even wachten denk ik.

    • Auteur
      Linda Nordholt 1 jaar geleden

      Dat zijn behoorlijk wat calorieën en kh ja…..dus of je wijzigt wat in je eetpatroon zodat je deze brownies nog kunt inpassen:) of je laat ze even ja.

  19. Joke 1 jaar geleden

    Naast dat ik koohydraatarm wil eten gebruik ik een cholesterolverlagend medicijn. Is het dan verstandig om de brownies (met 100 gr roomboter) te eten?

  20. Atty 1 jaar geleden

    Nou ik vind ze smakeloos..sorry

    • Auteur
      Linda Nordholt 1 jaar geleden

      Ah jammer, dan toch smaken verschillen:)

  21. Henrie 1 jaar geleden

    Hoi Linda

    Nou die brownies zien er heel.mooi en lekker uit hoor.

    Nu nog proberen.

    • Auteur
      Linda Nordholt 1 jaar geleden

      Zeker doen hoor:)

  22. Ans 2 jaar geleden

    Dag Linda,

    Ik ben al een tijdje koolhydraararm aan het eten. Gebruik verschillende recepten, ook wel die van jou. Dus nu even een vraag: zijn al jouw recepten geschreven voor 1 persoon? Het paella recept lijkt me lekker maar mag je dan 300 gram vis? Mag dat ook andere vis zijn dan kabeljauw?

    En de tussendoortjes: mag je dus rustig een stukje brownie ipv 40 gram noten bv? Niet allebei neem ik aan?

    Groet,
    Jans

    • Auteur
      Linda Nordholt 2 jaar geleden

      De recepten zijn voor 1 persoon tenzij anders staat aangegeven. En een stukje brownie is dan in de plaats van nootjes ja.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*