arrow_drop_up arrow_drop_down
26 januari 2018 

Courgette brownies

Je kunt het inmiddels zo gek niet meer bedenken, of er wordt wel een groente gebruikt om ook zoete hapjes mee te maken. Zo eet je toch lekker zoet, maar krijg je gelijk ook groenten binnen. En het maakt deze brownies ook nog eens koolhydraatarm. En daar is het ook vaak om te doen. Ik vind het een geweldige uitvinding.

Je ziet dan ook dat de courgette ontzettend veelzijdig is. Het wordt inmiddels al gebruikt als pasta, maar kijk ook eens naar dit courgettebrood wat gevuld is met courgette. Die ligt standaard bij mij in de vriezer samen met deze heerlijke brownies.

Courgette brownies

Goed in te vriezen voor een tussendoortje op ieder moment. En ik beloof je, je proeft niets van de courgette. Ook de niet groente liefhebbers krijgen op deze manier groente binnen zonder dat je het proeft. Tip voor wie kinderen heeft die wel wat meer groenten mogen eten:)

Benodigdheden (14 stuks)

  • 1 courgette
  • 1 ei
  • 100 gram roomboter (ongezouten)
  • 50 gram cacaopoeder
  • 30 gram kokosolie
  • 80 gram pure chocolade (minimaal 70%)
  • 80 gram amandelmeel
  • 1 tl-wijnsteenbakpoeder
  • 1 tl-vanille extract
  • Snufje zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Rasp de courgette. En dep de courgetterasp heel goed droog in een theedoek. Het mag niet meer nat zijn.
  3. Breek de helft van de chocolade in kleine stukjes.
  4. Smelt de roomboter samen met de kokosolie in een pannetje.
  5. Doe de stukjes chocolade en alle andere ingrediënten in een grote schaal.
  6. Giet hier het roomboter/kokosolie mengsel doorheen.
  7. Mix deze ingrediënten met een staafmixer tot een gladde massa.
  8. Giet het beslag in een vierkante bakvorm.
  9. Breek de andere helft van de chocolade in stukjes.
  10. Laat de chocolade smelten in een steelpannetje.
  11. Als de chocolade vloeibaar is, kun je deze over het beslag heen gieten.
  12. Zet voor ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  13. Laat de brownie afkoelen en snijd daarna in 14 stukken.

Voedingswaarden per portie (1 stuk)

  • Kcal: 163
  • Kh: 4
  • Vet: 14
  • Eiwit: 3

Koolhydraatarme recepten ontvangen

Ans
Door

Ans

op 13 February 2018

Dag Linda, Ik ben al een tijdje koolhydraararm aan het eten. Gebruik verschillende recepten, ook wel die van jou. Dus nu even een vraag: zijn al jouw recepten geschreven voor 1 persoon? Het paella recept lijkt me lekker maar mag je dan 300 gram vis? Mag dat ook andere vis zijn dan kabeljauw? En de tussendoortjes: mag je dus rustig een stukje brownie ipv 40 gram noten bv? Niet allebei neem ik aan? Groet, Jans

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 15 February 2018

De recepten zijn voor 1 persoon tenzij anders staat aangegeven. En een stukje brownie is dan in de plaats van nootjes ja.

Henrie
Door

Henrie

op 5 April 2018

Hoi Linda Nou die brownies zien er heel.mooi en lekker uit hoor. Nu nog proberen.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 10 April 2018

Zeker doen hoor:)

Atty
Door

Atty

op 13 April 2018

Nou ik vind ze smakeloos..sorry

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 15 April 2018

Ah jammer, dan toch smaken verschillen:)

Joke
Door

Joke

op 16 April 2018

Naast dat ik koohydraatarm wil eten gebruik ik een cholesterolverlagend medicijn. Is het dan verstandig om de brownies (met 100 gr roomboter) te eten?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 17 April 2018

Juist door je eetpatroon aan te passen kan je cholesterol omlaag gaan. Als deze te hoog is door een ongezond eetpatroon is koolhydraatarm eten een goede manier om je cholesterol te verlagen. En dat juist met roomboter ja....Over cholesterol kan ik een heel boek schrijven, maar lees je vooral in. Verdiep je in waarom je cholesterol te hoog is en waardoor. En dat je door je eetpatroon te veranderen juist van je medicatie af kan komen. https://www.ahealthylife.nl/cholesterol-is-gezond-en-van-levensbelang/ https://www.ahealthylife.nl/7-gezonde-cholesterolrijke-voedingsmiddelen/ https://energiekevrouwenacademie.nl/het-grote-cholesterol-doolhof-laat-je-niet-misleiden/

Joke
Door

Joke

op 17 April 2018

Dank je wel!

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 17 April 2018

Graag gedaan en geniet ervan!

Paul
Door

Paul

op 27 April 2018

De courgette pasta die eet ik geregeld en in mijn smoothies zit er zo nu en dan ook wel eens een stuk bij . Deze creatie met courgette ziet er ook weer heel lekker uit en ik twijfel er niet aan dat ze ook heel lekker zullen zijn. Maar als deze maak dan eet ik er misschien weer een stuk of drie achter elkaar op . Ik zit iedere dag tegen mijn limiet aan wat calorieën en koolhydraten betreft. Gisteren zat ik aan 2257 kcal. , 110 kh. en 134 vetten. Dus met deze courgette brownies ga ik dan nog even wachten denk ik.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 28 April 2018

Dat zijn behoorlijk wat calorieën en kh ja.....dus of je wijzigt wat in je eetpatroon zodat je deze brownies nog kunt inpassen:) of je laat ze even ja.

Joyce
Door

Joyce

op 4 May 2018

Ik eet geregeld courgettepasta. Heerlijk!!! De brownies zien er erg lekker uit en ja, ook ik ga het zeker uitproberen. Bedankt!

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 5 May 2018

Lekker he! en geniet van de brownies:)

Miek
Door

Miek

op 5 May 2018

Het recept lijkt mij heerlijk. Wat zijn de afmetingen van de 4-kante bakvorm?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 5 May 2018

De meeste bakvormen hebben een afmeting van zo’n 24 bij 24 centimeter of 30 bij 20 centimeter. Daar haal je dan 14 en soms 16 brownies uit. Geniet ervan!

Edith
Door

Edith

op 28 March 2019

Heb ze nu 2 x gemaakt, nu wel de courgette uitgeknepen, vond ze de vorige keer wat te nattig, en er wat erythritol door gedaan, nu waren ze verrukkelijk! Heb de rest maar gauw ingevroren...!

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 1 April 2019

Hoi Edith, het is altijd even uitproberen ja. Goed dat je het nog een keer hebt geprobeerd. Ik zou ze ook snel invriezen, anders zijn ze misschien zo op:) Bedankt voor het delen van je ervaring.

Nicole
Door

Nicole

op 11 May 2018

Heerlijk! Zelfs mijn zonen vonden ze acceptabel al mistten zij wel de suiker. Ik niet: door de cacao en chocolade hadden de brownies genoeg smaak. Ik heb ze overigens in een siliconenvorm met 15 vormpjes gemaakt. Op zich ging dat wel goed, maar de brownies uit de vorm krijgen ging niet helemaal goed. De chocolade om erover te schenken, had ik gewoon door het beslag gedaan.

Jamarij
Door

Jamarij

op 15 June 2018

Kan ik de brownies goed invriezen zonder dat het een slappe hap wordt?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 16 June 2018

Jazeker, dat kan goed.

Jamarij
Door

Jamarij

op 20 June 2018

Ga morgen de brownies maken maar ik vraag mij af of ik bakpapier moet gebruiken of de vorm alleen invetten?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 21 June 2018

Het kan allebei, ik zelf gebruik altijd bakpapier.

Yvonne
Door

Yvonne

op 19 March 2020

Hoi ik heb ook jou boek, maar ik vind de menu,s erg bewerkelijk. Ik hou namelijk niet zo van uitgebreid koken. Heb je ook wat simpelen gauw klaar menu,s . Dankjewel wel ga morgen ook die brownies maken.

Linda Nordholt
Stephanie
Door

Stephanie

op 16 August 2018

Hoi! Mijn brownie zit inmiddels 40 min in de oven op 180 graden, maar hij lijkt nog steeds erg zacht.. Als ik er een sateprikker insteekt komt deze er niet schoon uit.. Hoort dit? Dank voor het antwoord! :)

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 28 August 2018

Het zal zeker wat zachter blijven ja, het hoort gewoon smeuiig te zijn en niet rauw.

Ann
Door

Ann

op 6 September 2018

Ziet er een heerlijk recept uit. Probeer ik zeker eens uit! Kan je die invriezen? Lieve groet

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 8 September 2018

Je kunt ze invriezen hoor.

Margo
Door

Margo

op 5 October 2018

Hoi Linea, de brownie's staan in de oven. . Blijft nogal nat dus nog naar 10 minuutjes erbij. Ruiken zalig maar of het wat wordt....

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 8 October 2018

Ze kunnen een beetje nat blijven ja.....smaakten ze?

Bep
Door

Bep

op 7 October 2018

Ik ga deze zeker een keer uitproberen.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 8 October 2018

Benieuwd wat je ervan vindt:)

Linda
Door

Linda

op 8 November 2018

Hallo Linda, Het lijkt me een heerlijk recept en ik ga het vast uitproberen. Ook bedankt voor het delen van je recepten en de duidelijke en prettige manier van uitleggen!!? Groetjes Greet

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 9 November 2018

En jij bedankt voor je lieve reactie. Geniet ervan. Groetjes Linda

Sanne
Door

Sanne

op 2 February 2019

Gisteren de brownies gemaakt! Warm vond ik m iets te slap maar nu na een nachtje in de koelkast perfect! Ik hou van pure chocola (niet te zoet) en dat komt hier echt tot zijn recht, top! Wel heb ik gewoon bakpoeder gebruikt ipv wijnsteen, maar volgens mij maakt dat niet zo heel veel verschil..

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 3 February 2019

Dat heb je goed gedaan dus. Bedankt voor je reactie.

Wilma
Door

Wilma

op 21 April 2019

Ze waren goed geworden, maar als ze zoeter waren geweest had ik het lekkerder gevonden

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 22 April 2019

Je kan overwegen er de volgende keer wat stevia door te doen? Het kan ook zijn dat je nog even moet wennen aan minder zoet. Na een tijdje koolhydraatarm gaat je smaak zeker veranderen hoor.

Veerle Saey
Door

Veerle Saey

op 22 June 2019

Ik probeer deze vandaag. Ik wil ook lijnzaadcrackers maken. Heb je daar een recept voor? Ik start vandaag met je 30 dagen

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 22 June 2019

Hoi Veerle, leuk dat je mijn boek hebt. Veel plezier en succes ermee natuurlijk. Dit is het makkelijkste recept voor lijnzaadcrackers: - 2 eetl gebroken lijnzaad - 3 eetlepels water - evt snufje zout. Lijnzaad even in het water laten wellen met een klein snufje zout of naar behoefte. Uitsmeren als een crackervorm op bakpapier. 3 minuten in de magnetron op 1000w Je kan eventueel ook crackers nemen van het merk Raw of Tasty Basics. Sommigen vinden ook de crackers van atkins lekker.

Veerle Saey
Door

Veerle Saey

op 23 June 2019

Hoi Linda, ik ben fan van je brownies. De smaak is volledig mijn ding. Een ding: ze zijn zo smeuïg dat ik ze amper uit de bakvorm kan halen. Zou dot helpen Met wat meer amandelmeel? Thx voor je lijnzaad crackers btw! Veerle

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 24 June 2019

Graag gedaan. En doe je het met bakpapier? Misschien invetten met roomboter? Je kan het ook zeker proberen met de amandelmeel hoor. Hou me op de hoogte. Liefs Linda

Thea
Door

Thea

op 24 June 2019

De brownies waren voortreffelijk en goed van smaak . Ik ga ze zeker nog een keer maken.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 24 June 2019

Super om te horen en dank je wel voor het delen. Liefs Linda

Jannie
Door

Jannie

op 4 July 2019

Hallo Linda . Lijk me lekker ga het vast proberen. Dank je wel

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 8 July 2019

Geniet ervan en laat je me weten wat je ervan vindt?

Jannie
Door

Jannie

op 7 July 2019

Brownie zijn lekker voor herhaling vatbaar. Groet jannie

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 8 July 2019

Ah dank je wel:)

Kirsten
Door

Kirsten

op 30 August 2019

Hoi, Vanmiddag heb ik de brownies gemaakt. Alvast een klein beetje voorgeproefd en ik vind ze erg lekker! Hoewel ik er misschien toch een scheutje honing overheen doe, hihi. Verder waren ze alleen heel erg nat, ik moet de courgetterasp misschien de volgende keer ontdoen van het vocht. En ik doe er de volgende keer een paar dadels in voor een zoetere smaak. Maar erg leuk om uit te proberen!!

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 30 August 2019

Hoi Kirsten, allereerst dank voor het delen van het recept op instagram:) En ik heb in het recept nu toegevoegd dat de courgette droog moet zijn. Dus dank daarvoor. Geniet ervan! En met dadels lijkt het me ook heerlijk. Liefs Linda

Els v.d. B
Door

Els v.d. B

op 21 February 2020

Ik heb dit recept afgelopen weekend (14 januari 2020) gemaakt. Ik heb de courgette goed drooggemaakt in een theedoek. Ik vond het aandeel cacaopoeder iets te veel, te heftig qua smaak. Verder vond ik de smaak erg goed en niemand kon raden dat er courgette in verwerkt was. Ik heb er wat sinaasappelmarmelade overheen gedaan voor het zoetje.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 2 March 2020

Hoi Els, dat klinkt heerlijk en wat fijn dat het gesmaakt heeft. Volgende keer dus iets minder cacaopoeder. Kun je toch zien dat smaken weer verschillen. Geniet ervan!

Reactie plaatsen

Cookies