Voor wie denk koolhydraatarm brood te moeten missen op een koolhydraatarm dieet, heeft het mis. Zelfs dit ‘fastfood receptje’ met een broodje shoarma is koolhydraatarm én zeer voedzaam. En bovenal is het glutenvrij.
Ben je op zoek naar meer koolhydraatarm glutenvrij brood, lees dan ook zeker dit blog: Koolhydraatarm glutenvrij brood
Benodigdheden (2 personen)
- 150 gram shoarmavlees
- 100 gram ijsbergsla
- 1 tomaat
- 75 gram amandelmeel
- 35 gram fijngemalen sesamzaad
- 1 tl bakpoeder
- 2 eieren
- 30 gram roomboter (ongezouten)
- snufje zout
- 1 el slank met linda mayonaise met knoflookpoeder
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Meng het meel, zaad, bakpoeder en zout in een kom goed door elkaar
- Klop de eieren los in een andere kom samen met de roomboter.
- Voeg de twee mengsel bij elkaar en meng goed, laat dan 20 minuten staan om te rusten (niet in de koelkast)
- Vorm 2 mooie broodjes van het deeg
- Doe dit 10 tot 12 minuten in de oven en klaar!
- Bereid de shoarma en maak de Slank Met Linda Mayonaise met knoflookpoeder.
- Bereid het shoarmavlees.
- Beleg de broodjes met vlees, sla en tomaat.
Tip: Heb je er geen zin om het broodje zelf te maken op deze manier? Neem een gerust een simpelere variant van een koolhydraatarm broodje. Je vindt de mogelijkheden hier: Koolhydraatarme broodjes en bolletjes
Voedingswaarden
- Kcal: 412
- Kh: 12
- Eiwit: 16
- Vet: 39
Benieuwd naar nog meer fastfood receptjes? Kijk eens hier:
Koolhydraatarme frietjes: 3 tips
Koolhydraatarm eten bij een snackbar; kan dat?
Koolhydraatarme pizza en pizzabodems: Ontdek alle mogelijke manieren voor een heerlijke koolhydraatarme pizza