Koolhydraatarme kip kerrie recepten
Koolhydraatarme kip kerrie recepten zijn super makkelijk en goed te combineren met je (wellicht) ‘niet-koolhydraatarme’ gezinsleden. En zeg nou zelf, kip met kerrie, is nog altijd een geweldige combinatie. En heel makkelijk in te passen als je een koolhydraatarm dieet volgt. Je hebt er geen pakjes en zakjes voor nodig, slechts goede kerriekruiden en goede recepten. Wat een goed koolhydraatarm kip kerrie gerecht maakt zijn natuurlijk de kerriekruiden en saus. Ik laat je hieronder zien welke mijn favoriete kruiden zijn. Want er bestaat niet 1 soort kerriekruiden. Ook laat ik je mijn 3 favoriete koolhydraatarme kip kerrie recepten zien. En het mooie van deze recepten is, is dat je er voor je gezin heel makkelijk een aardappeltje bij kan doen. Of de courgette spaghetti en bloemkoolrijst kan je vervangen door echte rijst en echte pasta. Zo heb je slechts 1 extra pan nodig op het vuur. Ik hou daarvan. Mijn favoriet aan kruiden om te gebruiken in kip kerrie recepten is Vadouvan van Jonnie Boer. Deze zijn te koop bij de ah. Deze kruiden zijn wat subtieler van smaak dan de meeste kerriekruiden. Maar ook de curry madras is een echte aanrader. Daar is de kerriesmaak echt goed aanwezig. Met een Indiase twist kan je ook Garam Masala gebruiken. Wat ik fijn vind aan het gebruik van de kruiden van Jonnie Boer is dat ze geen zout bevatten. Hoewel zout geen probleem is, vind ik het wel fijn mijn eigen gerechten op smaak te brengen met zout. Zelfs het wisselen van gebruik van deze kerriepoeders, kan al een verschil geven qua smaak in hetzelfde recept. Curry en kerrie zijn hetzelfde, maar de samenstelling van de verschillende kruiden kan anders zijn. In curry wordt vaak nog wat chilipeper of een andere peper toegevoegd. Maar de basis komt grotendeels neer op: Komijnzaad, korianderzaad, zwarte peper, gedroogde chili, bruin mosterdzaad en fenegriekzaad, maar de variaties zijn eindeloos: kurkuma, gedroogde gember, ajowan, venkel, salamblad, piment, kruidnagel, kardemom, kaneel en meer. Wat ook nog een goede smaakmaker is om te gebruiken is currypasta. Die kan je ook gewoon kant en klaar kopen. Veel van deze pasta’s bevatten wel wat suiker. Een beetje suiker kan hierin echt geen kwaad, maar kijk goed naar de voedingswaarden. Bevat het minder dan 5 gram koolhydraten per 100 gram, dan is het heel goed te gebruiken. De suiker is dan echt verwaarloosbaar. Om even het verschil aan te geven. De Conimex Boemboe groene curry bevat veel toegevoegde suikers waaronder glucosestroop, maltodextrine en dextrose. En bevat daarmee al 17 gram koolhydraten per 100 gram. Het eigen merk van de ah.nl Groene Curry Bomboe bevat suiker, maltodextrine en gekarameliseerde suiker, maar het totaal bevat maar 3 gram koolhydraten per 100 gram. Dat is dan een keer te gebruiken als je kiest voor gemak. Dus kijk goed op de etiketten. Hieronder vind je 3 variaties op de koolhydraatarme kip kerrie gerechten. Je kan er natuurlijk eindeloos mee variëren. Zowel met de hierboven genoemde kruiden, maar ook met de diverse basis voor sauzen. Ik gebruik als basis graag kokosmelk of crème fraîche. Bereiding Let op: voor de kokosmelk gebruik ik melk uit blikjes of pakjes die je kunt vinden bij de Aziatische afdeling van de supermarkt. Deze zijn volvet, koolhydraatarm en een goede basis voor een dikkere saus. Extra tip: haal de kippendijen eerst door koolhydraatarm paneermeel voor extra krokant laagje. Geniet ervan!Koolhydraatarme kip kerrie
De kerriekruiden
Vadouvan
Curry madras
Garam Masala
Kerrie en curry
Currypasta
Koolhydraatarme kip kerrie recepten
Koolhydraatarme kip kerrie met boontjes
Ingrediënten (2 personen)
Voedingswaarden (per persoon)
Koolhydraatarme kip kerrie met bloemkoolrijst
Benodigdheden (2 personen)
Bereidingswijze
Voedingswaarden (per persoon)
Koolhydraatarme kip kerrie met courgette spaghetti
Benodigdheden (2 personen)
Bereidingswijze
Voedingswaarden (per persoon)